Onpas ollut ihana pääsiäinen! Mitenkäs teillä? Me olemme laiskotelleet ja puuhastelleet sopivassa suhteessa. Vietimme pääosan pääsiäisestä mökillä – tämä olikin ensimmäinen pääsiäinen Villa Fregatissa. Nykyään tulee jaettua hetkiä ennemminkin InstaStoryissa, mutta on niitä kiva kirjata muistoksi myös blogiin. Mökillä on tapahtunut pieniä muutoksiakin…

Pääsiäinen alkoi erittäin rennoissa merkeissä. Halusin viettää ensimmäiset pääsiäispäivät täysin vailla suunnitelmia, sillä pääsiäispyhiin sisältyi myös töitä minun osaltani. Huristelimme mökille torstaina auton takakontti täynnä tavaraa. Olimme käyneet ostamassa pienen pumpun, jota piti heti päästä testaamaan: saisimmeko paljuvedet pumpattua merestä? Kyllähän se onnistui ja pääsimme pääsiäisenä nauttimaan paljun lämmöstä monta kertaa. Niin ihanaa!

Meille tulee mökille kesävesi ja se kytketään yleensä päälle joskus vapun tienoilla ja suljetaan syys-lokakuun vaihteessa. Pumpun ansiosta saamme paljuun vettä niin kauan kuin meri ei ole jäässä. Nythän jäät ovat lähteneet jo aikoja sitten ja joutsenetkin ovat palanneet. Mökkitunnelmaa säestääkin vahvasti joutsenten kuljellukset.

Perjantaina otin niin rennosti, että nukuin jopa kahdet päiväunet! En muista milloin olisin viimeksi nukkunut päiväunia! Myös iltaisin uni tuli aikaisin ja launtai-iltana nukahdin heti saunareissun jälkeen sänkyyn. Mankku jäi vielä saunomaan ja kun havahduin hereille, piti soittaa ja tarkistaa ettei hän ole tupertunut saunaan. Siinä unenpöpperössä soitellessani soitin vahingossa myös keskellä yötä anopille. Onneksi kyseessä ei ollut hätä, sillä yöllä tulevat puhelut säikähdyttävät aina. No, nyt on ainakin tullut nukuttua ja levättyä!

Makuuhuoneeseen on valittu uusi sävy ja huone on jo maalattukin

Mutta olemme silti ehtineet puuhastellakin. Meillä on nimittäin täysin uusi ilme nyt mökin makuuhuoneessa! Valkoiset seinät saivat kyytiä, kun maalasimme ne uudella sävyllä. Ja Mankku nikkaroi samalla meille ihanan sängynpäädyn. Näette lopputuloksen myöhemmin, kunhan ehdin somistaa huoneen valmiiksi ja napsia kuvat.

Lauantaina vietimme tyttären 12-vuotissynttäreitä. Olin ostanut ihanan Kinder-kakun paikallisesta Hyvä kakku -leipomosta ja siitä riitti herkkua meille neljälle koko pitkäksi viikonlopuksi. Tytär sai lahjaksi mm. taiteilijatarvikkeita ja vielä pitäisi ostaa uusi pyörä. Meidän lapset ovat jo niin isoja, eivätkä halua kuviin, joten siksi some-kanavissani näkyy useammin meidän karvaisia lapsukaisia.

Kissojen uusi lelu piti tietysti ottaa mukaan mökille
Sunnuntaina herättiin räntäsateeseen

Onneksi saimme pääsiäisenä nauttia aurinkoisista päivistä! Lauantaiyönä oli upea tähtitaivas ja ihailimme myös ulkovalaistusta, jonka senkin virittelimme paikoilleen viikonloppuna – siitäkin myöhemmin tarkemmin. Mökkeily päättyi sitten räntäsateeseen ja kolmen päivän mökkeilyn jälkeen tuntui ihan kivalta palata taas kotiin. Kotonakin riitti nimittäin vielä tekemistä ja olihan se ihana päästä kunnon suihkuun. Tänään olen sisustellut olohuoneessa: laitoin tauluja seinälle ja karsin esillepanoja.

Tuntuu, että pääsiäisloma on ollut tosi pitkä ja olen saanut sopivassa suhteessa levätä ja puuhastella. Nyt on akut ladattu taas uuteen työviikkoon! Toivottavasti teilläkin on ollut kiva pääsiäinen!

Author

6 Comments

 1. Meitähän on kielletty menemästä mökeille ja juuri tänään hallitus vielä vetosi voimakkaasti, ettei sinne mennä. Kui te voitta ottaa tällaisia vapauksia?

  • Suvi M Reply

   Voi rakas lukijani, me emme asu Uudellamaalla vaan täällä Keski-Pohjanmaalla. Mökkimme sijaitsee saman kunnan sisällä kuin kotimme ja kaikki sote-palvelut ovat ihan saman toimijan alla.

 2. Kristiina O Reply

  Teillä on kyllä kaunein näkemäni kesämökki, jos tuota kaunotarta nyt voi ”mökiksi” kutsua.

 3. Hei, oletteko suunnitelleet mitään katosta terasseille, tai sateen tai tuulen suojaa kalusteille, mikäli aiotte terassia kalustaa kesän myötä.
  Meillä on iso terassi, jonka päällä mökin seinässä kiinni oleva sähköinen markiisi. Se on aika kiva juttu, kun sen voi rullata myös kiinni jos haluaa. Toimii myös aurinkosuojana sisätiloille.

  • Suvi M Reply

   Kyllä, olemme suunnitelleet markiiseja ja ehkä myös sellaista pergola-tyylistä katosta talon sivustalle. Pikkuhiljaa valmistuu kaikki pala-palalta… 🙂 Kalusteiden päälliset esim. mahtuvat saunatupaan sateen suojaan tarvittaessa.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.