Ihana ja herttainen Modernisti Kodikas -blogin Kerttu heitti vanhan kunnon blogihaasteen mielenkiintoisine kysymyksineen, joten tietysti otin kopin! Tässäpä siis vastaukseni mm. siihen minkä tilan sotkuisuus ärsyttää eniten tai mihin paikkaan olen erityisen tyytyväinen meillä kotona.

Paikka, jonka sotkuisuus ärsyttää ensimmäisenä?

Kyllä se on keittiö. Jos keittiö on siisti, tuntuu kuin koko koti olisi siisti. Meillä keittiö sotkuuntuu kaikista helpoiten, sillä siellä häärää koko perhe ja sanotaanko näin, että jokaisella on vähän eri siisteyskäsitys. Itsekin olen toki välillä laiska, enkä jaksa siivota keittiötä putipuhtaaksi joka ilta ja silloin sotkut kertyy.

Paikka, jossa viihtyy koko perhe?

Tila, jossa kaikki kokoonnumme yleensä yhteen on suuri olohuone-ruokailutila. Pyrimme joka päivä syömään yhdessä päivällisen ja olohuoneen puolella katsomme tv:tä ja oleskelemme. Joskus kyllä ahtaudumme koko nelihenkinen perhe meidän makkariin katsomaan leffaa. Joskus toki myös katsomme saunatuvalla videotykistä leffoja. Äh…lempipaikkoja on monta!

Paikka, joka kaipaisi remonttia?

En ehkä nimeäisi yhtä yksittäistä tilaa, joka kaipaisi remonttia, vaan meillä pitäisi pikemminkin huoltomaalata kaikki peruspinnat, eli valkoiseksi jätetyt seinät. Samoin lattialistat pitäisi uusia, sillä ne ovat aika kolhiintuneet siellä missä on vielä alkuperäiset, kohta 10 vuotta vanhat listat. Toisessa kylpyhuoneessa on pieni lohkeama lavuaarissa, joten se pitäisi vaihtaa jossain vaiheessa.

Paikka, jota haluat sisustaa seuraavaksi?

Seuraavaksi haluaisin ensin karsia ylimääräiset esillepanot olohuoneesta ja sitten sisustaa sinne lisää joulutunnelmaa. Haaveilen uudesta sohvapöydästä, joten saapa nähdä toteutuuko haaveeni ensi vuonna. Tarvitsisimme myös makuuhuoneeseen uuden lipaston, eli nämä kaksi huonekaluhankintaa voisivat olla seuraavina vuorossa…

Paikka, jossa rentoudut parhaiten?

Kyllä rentoudun parhaiten makuuhuoneessa. Meillä on makkarissa tv ja rentoudun joka ilta katsomalla lempisarjojani ja leffoja suoratoistopalveluista. Usein myös herkuttelemme Mankun kanssa sängyssä viikonloppuisin ja katsomme leffaa. Tietysti nukkuminenkin on niin ihanaa, joten siksikin valitsen makuuhuoneen! Kömmin viikonloppuaamuisin usein vielä takaisin peiton alle ja voin vetelehtiä pyjamassa hyvinkin puoleen päivään saakka.

Paikka, johon olet erityisen tyytyväinen?

Olemme usein todenneet, että erillinen saunatupa on ollut yksi parhaimmista ratkaisuista, jonka tähän kotiin teimme. Silloin kun rakensimme, ei (vielä) ollut tapana rakentaa erillisiä saunatupia ja me saimme siihen inspiraation ystäviemme vanhasta talosta. Erillinen saunatupa toimi ensin ikään kuin kesämökkinä omassa pihapiirissä, mutta sittemmin se on osoittautunut tosi kivaksi ratkaisuksi myös illanviettohin tai lyhyeksi getaway-paikaksi kenelle vain meidän perheessä, joka kaipaa hetken omaa aikaa, tai jos Mankun kanssa kaipaamme kaksinkeskistä aikaa (mutta olemme kuitenkin lähellä lapsia). Lämmitämme saunan yleensä pari kertaa viikossa ja silloin myös samalla oleskelemme saunatuvalla pidempään leffaa tai sarjaa katsoen.

Paikka, jossa olette kun teillä on vieraita?

Vieraiden kanssa aikaa vietetään yleensä olohuoneessa, mutta usein myös saunatuvalla. Riippuu tosi paljon siitä millaista iltaa vietetään. Jos meille tulee vieraita kahville, ollaan olohuoneessa ja katetaan kahvit ruokapöydälle. Usein sitten jäädäänkin ruokapöydän ääreen istumaan. Joskus taas kutsutaan ystäviä illanviettoon ja silloin oleskelu keskittyy saunatuvalle, sillä miehet haluavat usein saunoa. Saunatuvalla on hyvät äänetoistolaitteet, joten siellä kuunnellaan musiikkia ja seurustellaan. Tällaisesta illanvietosta on kyllä tosi pitkä aika!

Paikka, josta on paras näkymä (sisälle tai ulos)?

Lempinäkymäni tässä kodista on näkymä olohuoneesta makuuhuoneeseen. Pidän kovasti sellaisista näkymistä, jotka avautuvat tilasta toiseen. Minusta sänky on viehättävän näköinen myös petaamattomana, peitot rytyssä. Ihaninta on tietysti kun koti on siisti ja sängyssä puhtaat lakanat. Ja kun tuoksuu raikkaalle, juuri siivotulle. Ah!

Tämän haasteen nappasi myös ainakin siskoni Anne, Visu Silvan -blogin Suvi sekä Villa Lumeen Elisa, eli käykäähän tsekkaamassa myös nuo postaukset!

Author

2 Comments

 1. Sisustelija Reply

  Ihana postaus! Mikä sohvapöytä ja lipasto on haaveissa? ????

  • Suvi M Reply

   Tosi mukava kuulla, kiitos paljon! 🙂
   En ole vielä päättänyt millaisen sohvapöydän tai lipaston haluaisin. No lipasto voisi ehkä olla Asplundin… vaihtoehtoja on niin paljon ja vielä ne haaveet eivät ole ihan konkreettisen toteutumisen tasolla.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.