*Aarikka-kupit, servetit ja alusta saatu pr-lahjana

Meillä(kin) alkoi syysloma! Suuria suunnitelmia ei ole, mikä on minusta aivan ihanaa. Nyt on tärkeää pysyä kotiseudulla ja pienissä piireissä. Eikä se minusta ole yhtään tylsää: kotona ja lähiseudulla riittää kyllä mukavaa tekemistä ja tärkeää on joskus ihan vain olla. Villa Fregatissa, luonnonhelmassa, syksyn tunnelma tulee vieläkin vahvemmin esille. Sinne suuntaamme varmasti!

Taljat tuovat lämpöä sisustukseen kuin myös iholle

Syksy näkyy Villa Fregatissa myös sisustuksessa. Olen taas ottanut esille Biskophidesin upeat taljat, jotka tuovat ihanasti lämpöä niin konkreettisesti kuin visuaalisessa mielessäkin. Mökille isot taljat sopivat niin hienosti. Kotiinhan ostin muutaman lampaanvillaisen istuinalustan (joko huomasit ne tästä postauksesta?). Myös pöydällä näkyvät mustat nahkaiset lasinaluset ovat Biskophidesilta; näitä minulla oli ennestään luonnonnahan sävyssä.

Katoin meille pienen teehetken illansuussa pöydän päähän. Sain Aarikalta pr-lahjana heidän uutuuksiaan: Kaari-mukeja, Pässi-leikkuulaudan sekä servettejä. Aarikka on uudistunut tosi upeasti ja heidän mallistonsa on laajentunut myös vaatteisiin ja asusteisiin. Ja kodinmallistossa on vaikka mitä ihanaa – kannattaa tsekata!

Mökillä aika tuntuu pysähtyvän

Mökillä aika tuntuu pysähtyvän. Se on niin ihmeellistä! Olimme viime viikonlopun siellä ja tuntuu kuin olisimme olleet kauan pois kotoa – kaikilla oli sama fiilis. Mökillä ei ole samoja kotiaskareita ja siellä jotenkin herkemmin keskittyy vain olemiseen. Ihailee valonkulkua ja luontoa. Hiljentyy. No, lapset kyllä pelaavat siellä pelejä ja katsomme koko perheen kesken elokuvia, eli emme missään laitevapaassa tilassa siellä suinkaan ole.

Syyslomalla aiomme puuhastella myös jonkin verran. Kodin pihapiiri pitää laittaa talvikuntoon: terassikalusteet säilöön ja ruukut tyhjäksi kesäkukkien jämistä. Myös mökin pihapiiriä pitää siistiä, mutta siellä ei ole kovin montaa askaretta – onneksi!

Tärkeintä lomalla on kuitenkin levähtäminen ja se, että pääsisi sellaiseen olotilaan, jolloin ei ole mielessä mitään, mitä ”pitäisi tehdä”. Mieli tarvitsee nyt lepoa, sillä huomaan, että olen alkanut nähdä ihan levottomia unia. Rentoudun, kun saan olla luonnossa tai sisustaa kotia kauniiksi. Loma kotiseudulla ei minusta siis todellakaan ole hullumpaa!

Author

4 Comments

 1. Hei,

  mikä on tuo ihana valaisin mökin ruokapöydän yläpuolella.

  Yt Kirsti

 2. Minun mies on ihastunut tuohon talomalliin. Se muistuttaa meidän mielestä sopivasti jäämeren rannan pieniä puukirkkoja. (Jäämeri meidän sielunmaisema). Ja minä järki-ihmisenä mietin lämmityskuluja(jonkun pitää) eli millä tupa lämpiää ja paljon kulutus pakkasilla. Peruslämpö jatkuvasti varmaan päällä ?

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Meillä on lattiassa vesikiertoinen sähkölämmitys ja ilmalämpöpumppu. Mökki on niin aurinkoisella paikalla, että lopulta lämmitettäviä kuukausia ei tule kovin montaa ja mökki lämpenee tehokkaasti auringossa (vähän liikaakin). 😀 Ilmalämpöpumpulla sitten viilennetään.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.