Nyt kurkistetaan taas makuuhuoneeseen sillä haluan esitellä teille toisen uuden lakanasetin, jonka hankin kesällä. Haaveissani oli jo pitkään ollut Marimekon Unikko-lakanat ja kun meille tuli mökille sisustuskuvaukset, päätin toteuttaa tuon haaveen. Hankin siis tämän lakanasetin mökille, mutta en tietenkään malta olla käyttämättä näitä lakanoita myös kotona.

Sävyistä syntyy kaunis, loppukesäinen lämmin fiilis

Tämä murretun keltaisen ja luonnonvalkoisen sävyinen Unikko-kuosi sopii niin ihanasti meidän keltaiseen makuuhuoneeseen! Sävyistä syntyy kaunis, loppukesäinen lämmin fiilis, jota korostin vielä käyttämällä kuvissa pitkästä aikaa Lightroomin presettejä. On kiva kokeilla välillä uutta myös valokuvauksen saralla.

Makuuhuoneessa on täysin samat esillepanot kuin aiemmassa makuuhuone-postauksessa, jossa petauksessa olivat Iittalan uudet upeat Taika-lakanat. Nyt lisäsin sängyntason päälle ainoastaan Marimekon pikkuruisen sinisen maljakon, sillä se toistaa ihanasti lakanakuosin sinisiä yksityiskohtia. Pelkällä lakanoiden vaihdolla makuuhuoneen tunnelma muuttui aivan erilaiseksi. Molemmista ilmeistä pidän todella paljon, enkä voisi valita lempparia – onneksi ei tarvitsekaan!

Ostin lakanasettini paikallisesta Kulmakaappi-myymälästä, jossa on Marimekon edustus. Pyrin aina suosimaan paikallisia liikkeitä jos vain mahdollista. Vaikka maksaisin jostain muutaman euron enemmän, niin ostan sen mielummin kivijalkamyymälästä kuin netistä jos vain mahdollista. Ja myymälästä tuotteen saa heti!

Unikko-lakanat ovat 100% puuvillaa. Nyt onkin kiva, että lakanakaapista löytyy myös ihan perinteistä puuvillaa, sillä aiemmin lakanani olivat pääosin pellavaa, perkaalipuuvillaa tai puuvillasatiinia. Olen karsinut vanhimpia lakanoita pois ja tehnyt sitä myötä tilaa uusille. Vanhat, kulahtaneet lakanat olen vienyt tekstiilinkeräyspisteeseen, josta ne löytävät tiensä uusiokäyttöön.

Valaisin herättää lempästi aamusin lisäämällä valoa

Kun kesäloma loppui, päätin yrittää päästä eroon aamutorkutuksesta. Olen huomannut, että olen paljon väsyneempi jos torkutan aamuisin ja jos nousen heti ylös, niin olo on pirteämpi. Olen aika hyvin onnistunut tässä päätöksessäni, mutta olen kuitenkin sallinut pienen aamumakoilun (mutta silmät auki) itselleni ennen ylösnousemista.

Yöpöydällä olevassa Cestitia-valaisimessa on Philips Huen älypolttimo, jonka olen ohjelmoinut herättämään minut valolla aamuisin. Kun valo alkaa hiljalleen lisääntyä, auttaa sekin heräämisessä. Vielä aamuisin on ulkona kuitenkin valoisaa (eikä meidän makuuhuone ole täysin pimennetty), joten tuo valaisimen vaikutus korostuu sitten pimeämmällä kaudella.

Näiden kuvien ottamisen jälkeen makuuhuoneen sisustus on täydentynyt vielä kauniilla makrame-työllä, jonka Mankun sisko teki meille. Työn langat ovat hyvin samaa sävyä Unikko-kuosin tummankeltaisen kanssa. Sunnuntaisuosikit IGTV-sarjani jatkuu huomenna ja siellä tuo makrame vilahtaa, eli kantsii kurkata se jakso sitten.

Nyt taitaa olla aika päästää irti kesästä ja tuoda hiukan syysilmettä kotiinkin. Aloitin jo olohuoneesta laittamalla maljakkoon syksyisempiä kasveja ja ottamalla kynttilöitä esille. Mutta palataanpa siihen aiheeseen sitten toisessa postauksessa…tai itseasiassa jo huomenna sunnuntaina uudessa Sunnuntaisuosikit-jaksossa IGTV:ssä!

 

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.