Juuri kun kirjoittelin tänne, että minun on helpompi kirjoittaa ajatuksiani sisustukseen liittyen kuin avata syvempiä mietteitäni, muuttuikin maailma aika merkittävällä tavalla. Enkä voi olla kirjoittamatta muutamaa ajatusta tähän liittyen. Osa teistä varmasti tietääkin, että työskentelen sote-alalla ja tässä tilanteessa työt pyörivät vahvasti vallitsevan tilanteen ympärillä koko ajan.

Onneksi paistaa aurinko ja ikuinen marraskuu on ohi!

Nyt jos koskaan haluaisin vapaa-ajalla keskittyä aivan muihin asioihin, kuin omiin mietteisiini. Ajatuksia ei kuitenkaan kannata paeta ja olen luonteeltani sellainen, että sanon herkästi ääneen kaikki ajatukseni heille, joihin luotan. En pidä asioita sisällä. Mutta tuntemattomille ihmisille tai täällä somessa en ole niin avoin. Nyt kuitenkin koen, että haluan jakaa muutaman ajatukseni koronavirusepidemiaan tai sen torjumiseen liittyen.

Tällä hetkellä minulla on vahvasti sellainen fiilis, että Suomi hoitaa tämän asian hyvin. Vaikeaa tulee olemaan, mutta uskon, että selviämme ja saatamme ehkäpä joskus olla esimerkkimaa tämän tilanteen hoitamisessa. Toivotaan, että tämä ajatus muuttuisi todeksi.

Tärkeää on, että meistä jokainen tekee oman osuutensa, sillä siten voimme oikeasti pelastaa jonkun hengen. Se, että itse pysyttelen kotona ja pesen käsiäni ohjeiden mukaan voi säästää minut sairastumiselta ja näin antaa minun sairaalapaikkani jollekin sitä enemmän tarvitsevalle tai toimintani voi lykätä omalta osaltaan epidemiapiikkiä. Vastaavasti, kun ikäihmiset pysyvät kotona ja noudattavat ohjeita, ovat he avuksi muille, myös nuoremmille, siinä että niin moni ei tarvisi sairaalapaikkaa samaan aikaan tai joku toinen ei sairastuisi ollenkaan. Kaiken ikäisten tekemisillä on nyt väliä. Me kaikki autamme toisiamme.

Tällä hetkellä saan voimaa pienistäkin hyvistä uutisista. En klikkaa kaikista synkimpiä otsikoita, vaan keskityn siihen sanomaan, mitä kuulen viranomaisilta ja THL:ltä. Mutta hyviä uusia luen mieluusti iltapäivälehdistä. Ehkä kohta saadaan oireita helpottava lääke jos rokotteessa kestää kauemmin?

Viikonloppuna meri oli jo sula mökillä

Etsin mielenrauhaa luonnosta ja sisustelusta

Joutsenet ovat palanneet

Vapaa-ajallani haluan nyt rentoutua ja levähtää mahdollisimman paljon. Etsin mielenrauhaa luonnosta ja kyllä siitä sisustelustakin. Blogiin tulen kirjoittamaan ihan muista aiheista tämän postauksen jälkeen, ja se tuo minulle vastapainoa. Ristiriitaista on se, että meillä toisilla työt lisääntyvät nyt valtavasti ja toisilla tilanne on päinvastainen ja työt vähenevät tai voivat loppua kokonaan.

Tämäkin tilanne on joskus ohi ja tärkeää on luottaa siihen, että tästä selvitään. Oikein paljon jaksamista ja tsemppiä kaikille!

Author

2 Comments

 1. Juuri sellainen ajattelumalli mihin itsekin pyrin. Olen vähentänyt uutisten lukemista, sillä haluan keskittyä miettimään positiivisiakin asioita. Ja juuri sen takia on ihana lukea sisustusjuttuja blogista ja instasta!

  Kyllä Suomi tämän hoitaa, ja varmasti muu maailma myös.

  • Suvi M Reply

   Niinpä, minäkin keskityn nyt mieluusti muihin kanaviin välillä kuin uutisiin. Muuten ei jaksa.
   Edelleen uskon, että tulemme hoitamaan tähän kriisin hyvin Suomessa. Toivottavasti myös muissa maissa…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.