Perjantain parhaat -podcastin inspiroimana päätin minäkin tehdä listauksen vuoden parhaista jutuista. Valitsin mukaan lemppareitani sisustuksesta, kosmetiikasta, pukeutumisesta jne. Konkreettisista vinkeistä olen itse usein löytänyt uusia mieleisiä juttuja, joten toivottavasti näistä vinkeistä on teille iloa.

Paras huonekalu

Aloitetaan sisustuskategoriasta. Kotiin tai Villa Fregattiin ei tänä vuonna tarvinut tehdä kovin suuria huonekaluhankintoja. Yksi kaikkien aikojen ja siten myös koko vuoden parhaista hankinnoista oli kuitenkin selkeästi Woodnotesin My Outdoor -säkkituolit! Haaveilin näistä vuosikaudet ja olen niistä kirjoittanut blogiinkin ihan alkuvuosina jo. Haave toteutui näin kymmenen vuotta myöhemmin unelmayhteistyössä Woodnotesin kanssa.

Emme ole hankkineet mökille muita terassikalusteita kuin nämä säkkituolit (*säkkituolit saatu yhteistyön myötä). Ne ovat olleet niin ahkerassa käytössä ja nelihenkisessä perheessä tulee välillä kisaa siitä kuka ehtii varata paikan säkkituolista. Kesällä ne ovat tietysti aivan ykköspaikka terassilla, mutta näin talvella ne ovat tärkeä osa sisustusta mökin sisällä.

Alkuperäinen suunnitelma oli, että säkkituolit olisivat talvella Villa Fregatin parvella, mutta meille on tullut tavaksi kokoontua ennemminkin olohuoneeseen koko perheen kesken, joten säkkituoleille on tehty tilaa sinne. Iltaisin on ihan parasta käpertyä olohuoneeseen katsomaan yhdessä leffaa ja nyt kaikille riittää mukava paikka joko säkkituolista tai sohvalta.

Paras tyylihankinta

Tänä vuonna olen halunnut kirjoittaa välillä myös tyylijutuista. Laukut merkitsevät minulle pukeutumisessa samaa kuin valaisimet sisustuksessa: laadukas laukku viimeistelee asun samoin kuin valaisimet sisustuksen. En osta usein laukkuja, mutta tänä vuonna hankin Marimekon Salli Lea -laukun alennusmyynneistä. Olin haaveillut siitä jo pitkään ja pelkäsin, että laukku poistuu mallistosta, kun mallistoja uudistetaan; joten kun se tuli alennukseen, päätin toteuttaa tuon haaveen.

En ole käyttänyt mitään muuta laukkua sen jälkeen, kun ostin tämän. Pidän siitä, että Salli-laukku on sopivan kokoinen, sinne mahtuu aika paljon tavaraa, ja hihna vapauttaa molemmat kädet, kun laukun hihnan laittaa olan yli.

Parasta valaistukseen

Sain tänä vuonna toimia Philips Huen brändilähettiläänä Suomessa ja täytyy sanoa, että tuon yhteistyön myötä avautui minulle aivan uusi näkökulma valaistukseen. Olen aiemminkin todennut, että jälkikäteen tuntuu vähän hölmöltä etten ole aiemmin tutustunut tarkemmin älyvalaistukseen. Sillä voi tehdä niin paljon!

Ensitöiksemme vaihdoimme valaisimiin Philips Hue -polttimoita ja kytkimme ne Hue Bridge -siltaan, jolla kontrolloidaan valoja kännykkäsovelluksen kautta. Lempivalaisimeni saivat aivan uutta ilmettä, kun värin sävyä pystyi muuttamaan ja valoa himmentämään myös sellaisissa valaisimissa, joissa ei muuten olisi himmennysmahdollisuutta. Hankimme Hue-sarjaa myös pihapiiriin mökille ja täydensimme sillä leffahetkiämme. Kaikki älyvalaistukseen liittyvät postaukset löytyvät blogista Philips Hue -kategoriasta sekä Instagram-profiilini kohokohdista.

Paras kirja

Täytyy myöntää, että en ole tänä vuonna ehtinyt lukea niin paljon kuin olisin halunnut. Mutta näin joululomalla on ollut vihdoin aikaa tarttua kirjaankin. Minulle vuoden paras kirja on Eeva Kolun ”Korkeintaan vähän väsynyt” siksi, että Eeva sanoittaa hienosti sellaisia ajatuksia, mitä minullakin on. Tämän kirja innosti minua löytämään enemmän aikaa lukemiselle sen sijaan, että scrollaisin loputtomiin Instan kuvavirtaa. Hyvät kirjat inspiroivat ja antavat uusia ideoita. Ensi vuoden tavoitteenani onkin lukea enemmän.

Paras sarja

Erilaisia sarjoja on kyllä tullut seurattua tämän vuoden aikana ahkerasti. Minulla on yleensä muutama sarja, joita seuraan itse ja sitten meillä on Mankun kanssa yhteinen sarja, jota seuraamme. Tämän vuoden parhaaksi sarjaksi valitsen Killing Even, sillä se oli jännittävä, mutta samaan aikaan myös hauska ja visuaalisesti inspiroiva. Hyviä sarjoja olivat myös saksalainen Dark, HBO:n Years & years sekä The Undoing. Katsoin myös The Crownin viimeisimmän kauden sekä Emily in Parisin (ja monta muutakin).

Paras kosmetiikkalöytö

Tämän vuoden paras kosmetiikkalöytö on ehdottomasti Maxeylash-ripsiseerumi! Löysin tämän ystäväni kautta. Hän oli alkanut käyttää seerumia ja ihmettelin kuinka hänellä oli niin pitkät ripset! Konkreettiset tulokset vakuuttivat ja niinpä minäkin päätin kokeilla. Seerumia piti käyttää joka ilta vähintään viisi viikkoa, jotta tuloksia alkoi näkyä. Sitten sainkin upean pitkät ripset!

Sittemmin seerumin käyttö on vähän unohtunut, eikä minulla ole enää ihan yhtä pitkiä ripsiä kuin kesällä, mutta nyt olen taas ottanut tavaksi laittaa seerumia iltaisin. Ostin tätä paikallisesta VIP-kauneushoitolasta, mutta netistäkin löytyy googlettamalla.

Paras siivousväline

Vuoden paras siivousväline on kyllä robotti-imuri! Tämä vuosi on ollut todella työntäyteinen ja olen välillä ollut aikamoisen väsynyt. Työviikon jälkeen on tuntunut raskaalta tarttua viikkosiivoukseen. Loppukesällä päätimme hankkia robotti-imurin avuksi, sillä olimme kuulleet niistä hyvää ja nähneet miten sellainen toimii vanhemmillani.

Robotti-imurista on ollut kyllä apua! Etätyöpäivinä täytän aamulla pyykinpesukoneen ja laitan ”Keijon” imuroimaan, joten nuo askareet tulee tehtyä itsestään työpäivän ohessa. Minulle jää sitten enää pölyjen pyyhiminen ja pyykkien ripustaminen kuivumaan, eikä koko siivousurakkaa tarvitse aloittaa alusta työpäivän päätteeksi.

Paras säilytysratkaisu

Keväällä järjestelyvimma tuntui iskeneen aika moneen. Varmasti se, että käperryimme entistä tiiviimmin koteihimme vaikutti myös siihen, että kodeista haluttiin tehdä entistä viihtyisempiä. Ja kyllähän se tavaroiden järjestely samalla laittaa myös ajatuksia järjestykseen.

Minäkin innostuin järjestelystä ja laitoin mm. työhuoneessa sekalaiset sälät siististi IKEA:n KUGGIS-rasioihin. Niitä voi käteväsi pinoa päällekäin ja ne näyttävätkin minusta näteiltä. Mökillä tarvittiin myös säilytysratkaisuja ja sinne sopivat ihanasti erilaiset korit, joita niitäkin löysin yhteistyön myötä IKEA:sta.

Vieläkin kyllä riittää järjesteltävää, varsinkin työhuoneessa. Ehkä ensi vuonna saamme työhuoneeseen keksittyä siistin säilytysratkaisun avohyllyn tilalle (ei sattuneista syistä näy kuvassa).

Paras sisustusmuutos

Viime vuoden alkupuoliskolla maalisuti vihui tiheään meidän huushollissa ja mökilläkin. Makuuhuoneen muutos tunnelmallista tummansinisestä lempeään keltaiseen on kyllä yksi vuoden mieluisimmista sisustusmuutoksista. Tumma makuuhuone oli sekin ihana, mutta aikansa kutakin. Ja mikä sattuma olikaan, että juuri ennen pandemian alkua toteutimme makuuhuoneessa tämän muutoksen, joka toi lisää valoisuutta kotiin. Sitä tänä vuonna on kyllä tarvittu!

Tikkurilan Himmeli on sävynä minusta sopivan neutraali keltainen. Sävy muuttuu kauniisti valon mukana. Ajattelin, että keltaiseen voi olla haasteellisempaa yhdistää erisävyisiä lakanoitani, mutta kokeilujen perusteella sekään ei ole ongelma. Sävy on kuitenkin niin neutraali ettei lopputuloksesta tule liian levoton.

Nyt nautitaan tästä sävystä ja ehkä sitten joskus maalaamme makuuhuoneen seuraavaksi jollain vieläkin neutraalimmalla sävyllä (eli harmaalla tai beigellä). Keltaisen ja sinisen makuuhuoneen jälkeen se voisi tuntua kivalta.

*

Mikä on sinun vuoden paras löytösi, josta haluaisit vinkata?

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.