Kaupallinen yhteistyö: IKEA & Babler

Uudenlainen arki etätöineen ja kotikouluineen on alkanut sujua ihan mukavasti – olemme alkaneet sopeutua muuttuneeseen tilanteeseen. Meille on syntynyt uusia rutiineita ja joistakin vanhoista tavoista olen halunnut pitää entistäkin tiukemmin kiinni.

Suurin muutos on tapahtunut työssä ja koulunkäynnissä. Olemme kaikki nyt pääasiassa kotona päivisin: me aikuiset teemme etätöitä ja lapset käyvät koulua kotoa käsin. Minulla ja lapsilla päivä keskittyy keittiönpöydän ympärille, mutta Mankun etätyöpiste on kyhätty saunatuvalle, sillä hän tarvitsee täysin hiljaisen ympäristön ja joskus hänellä on myös iltavuoroja. Niinpä minulle uudeksi tavaksi on tullut kiikuttaa lounas/päivällinen tai iltapäiväkahvit Mankulle saunatuvalle RESGODS-tarjottimen kera. Oli ihanaa yllättää hänet ensi kertaa tällä tavalla!

SÅNGLÄRKA-sisustustyyny

On tärkeää, että kotona saa elää rennosti ja tavaroita ja huonekaluja saa siirrellä tarpeen mukaan

Minusta tuntuu, että nyt jos koskaan tarvitsen työn vastapainoksi aivan muuta ajateltavaa. Niinpä sisustelen nyt entistäkin innokkaammin ja haaveilen uusista sisustusratkaisuista. Sisustelemalla rentoudun ja pääsen irti työajatuksista. Haluan kuvata blogiin mahdollisimman kauniita sisustuskuvia, mutta sisustukseni eivät arjessa tietenkään säily yhtä ojennuksessa kuin kuvissa. Enkä haluaisikaan, että säilyisi. Minulle on tärkeää, että kotona saa elää rennosti ja tavaroita ja huonekaluja saa siirrellä tarpeen mukaan.

Hyvä esimerkki ovat nämä SÅNGLÄRKA-sisustustyynyt, jotka hankin alunperin meidän makuuhuoneen petaukseen (siitä tarkemmin tässä postauksessa). Ne eivät ehtineet olla sängyssä montakaan päivää, kun tyynyt seilasivat ympäri kotia. Eräänä aamuna huomasin, että molempien lasten sängyistä löytyi yksi sinikukallinen tyyny. Mukavaa, että tyynyt olivat mieluisia! Niistä välillä jopa kinastellaan!

KUGGIS-rasiat

Sisustelun lisäksi minuunkin, kuten somesta päätellen moneen muuhunkin teistä, on iskenyt järjestelyvimma. Makuuhuoneen pienen pintaremontin myötä sieltä siirtyi seinähylly mökille, mikä tarkoitti sitä, että minun oli löydettävä hyllyssä oleville tavaroille säilytystilaa. Tästä syntyi ketjureaktio.

Hyllyssä oli paljon kirjoja, jotka äkkiseltään kasasin työhuoneen tason päälle (kurkkaa IG-Storyista pätkät siitä). Tarkoitus oli laittaa kirjat työhuoneen seinähyllyyn, mutta jotta kirjat mahtuisivat siihen, piti minun karsia hyllystä tilaa niille. Tätä tarkoitusta varten olin hankkinut IKEA:sta muovipulloista valmistettuja KUGGIS-rasioita. Näihin rasioihin sain siististi järjestettyä hyllyssä aiemmin olleen sekalaisen sälän. Näin sain kirjat mahtumaan seinähyllyyn ja säilytyslaatikot pinottua tason päälle kirjapinojen tilalle. Tyylikkäitä laatikoita pitää mielellään esillä.

NORDLI-sänky, TJILLEVIPS-sarjan kori

KNIXHULT-lattiavalaisin & TJILLEVIPS-sarjan kori

Järjestelyvimma jatkuu mökilläkin ja viimeistelen siellä sisustusta, jotta kesällä voisimme siirtää arkemme täysipainoisesti mökille. Yläkerran nurkkaus etätyöpisteineen saatiinkin jo valmiiksi ja olen järjestänyt tavaroita säilytyskoreihin ympäri mökkiä (lue lisää siitä tästä postauksesta). Alakerran olohuone olisi seuraava kohde, joka kaipaa enää pientä loppusilausta. Sinne olemme päättäneet tilata IKEA:n BESTÅ-tv-tason, sillä nykyinen väliainen penkki on aika levoton ratkaisu. Ihanaa saada olohuoneen keskeinen näkymä viimeisteltyä!

RESGODS-vuodetarjotin

SÅNGLÄRKA-sisustustyyny, GUNRID-verhot ja RESGODS-vuodetarjotin

Yksi rutiini, josta ei uuden arjen myötä onneksi ole tarvinut luopua on minun ja Mankun yhteiset iltahetket. Iltaisin käperrymme peiton alle katsomaan jotain sarjaa tai elokuvaa, ja usein napostellaankin jotain pientä. Joskus meistä kumpikin tekee omia juttujaan siinä vierekkäin – sitäkin kaipaa välillä. Mankku saattaa katsoa jotain omia ohjelmiaan ja minä selailen sisustuslehtiä tai -kirjoja tai saatan surffailla netissä sisustusideoiden innoittamana.

Illalla tarvitsen hetken rentoutumiseen ja haaveiluun

TOFTLUND-matto

Kun surffailin IKEA:n nettikaupassa BESTÅ-tason perässä, selailin vaihtoehtoja myös mökin pihapiirin viimeistelyyn. Olen haaveillut katetusta palviljongista ja IKEA:sta löysin tyylikkään vaihtoehdon: KARLSÖ palviljongin. Lisäksi löysin monia tyylikkäitä pihakalusteita kuten ÄPPLARÖ / HÖGSTEN  -ulkokalustesetin, KROKHOLMEN-sohvapöydän sekä GÅRÖ / FREDÖN -riippumaton. Mutta meidän täytyy ensin saada terassit ja piha valmiimmaksi, jotta hahmotamme mittasuhteet mitä millekin alueelle mahtuu. Sain monta uutta ideaa IKEA:n nettikaupassa surffatessani ja jään kypsyttelemään näitä ideoita.

IKEA on ottanut käyttöön uuden Click & Drive -mahdollisuuden, jossa ostokset voi valita verkkokaupasta ostoskoriin ja sitten hakea IKEA-myymälän parkkipaikalta tai lastauslaiturilta. Toki perinteinen verkkokauppa postipaketteineen ja kotiinkuljetuksineen toimii edelleen myös, ja se onkin meille tosi tuttu, sillä meiltä lähimpään IKEA-myymälään on useampi sata kilometriä.

Innolla jo odotan pakettini saapumista, niin pääsen taas sisustelemaan Villa Fregatin olohuoneen nurkkauksen valmiiksi! Sisustelu, järjestely ja haaveilu tuovat minulle sitä vastapainoa, mitä kaipaan työn rinnalle.

Author

4 Comments

  1. Tuo makuuhuoneen seinä on vaan niin kauniin värinen, jotenkin tulee jo kuvan välityksellä tunne että tuolla rentoutuu. Kissa on kunnon linssilude 🙂

    • Suvi M Reply

      Makkarista tuli kyllä meidänkin mielestä tosi kiva! <3 Ja tykkään niin kovin noista uusista verhoistakin! Valo siivilöityy niiden läpi superkauniisti! Pörrö on aina auttamassa. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.