Vaikka tuntuikin siltä, että Asuntomessujen anti jäi tänä vuonna vähän laihaksi, löytyi messuilta kuitenkin useita kiehtovia yksityiskohtia ja kauniita tiloja. Tänä vuonna en pysty valitsemaan yksittäisiä lempitiloja viime vuoden tapaan, mutta sen sijaan valitsin useamman mieluisen nurkkauksen tai yksityiskohdan, joissa jokaisessa on jotain mistä pidän.

Kohteessa nro 18 OP Kotoisa lempitilani oli olohuoneen vieressä sijaitseva kirjastohuone. Minusta tämä huone oli sisustettu todella viihtyisäksi ja väriyhdistelmät ovat ihanat. Vihreän ja keltaisen yhdistelmä ei ensikuulemalta kuulostaisi omaan makuuni mieluisalta, mutta kun sävyt ovat oikeat, niin yhdistelmä toimii. Pidän kovasti myös tuosta seinän yläosaan asennetusta Elfa-hyllyköstä.

Tästä huoneesta tulee mieleen IKEA-myymälöiden sisustetut tilat (hyvässä mielessä siis). Huone on todella kutsuva ja viihtyisä, mutta ei kuitenkaan tunnu liian lavastetulta.

Poimin useita kivoja yksityiskohtia keittiöistä. Yllä oleva kuva on kohteesta 28 Villa Poiju, jossa ihastuin keittiön puutasoon. Ihana nähdä välillä muitakin tasomateriaaleja kuin kiveä tai komposiittia! Puunsävyt tuovat lämpöä mustaan keittiöön.

Ripaus puuta näkyi myös kohteen 15 Kastelli Viva keittiössä: keittiötason reunassa sekä avohyllyissä. Tämä oli yksi Asuntomessujen lempikeittiöistäni. Vetimet ovat minusta kauniit ja ajattomat ja lisäksi keittiön musta, marmorinen välitila on minusta todella kivan näköinen valkoisine juovineen.

Erittäin kaunis keittiö löytyi myös messujen oheiskohteesta Honka-rakenteen kontista, jonka sisustuksen on suunnitellut Maru Hautala. Tässäkin keittiössä on ihana puutaso ja lisäksi kuvasta voi bongata monta tämän hetkistä keittiötrendiä kuten nuppivetimet, harmaat kiintokalusteet sekä kuusikulmaiset laatat.

Makuuhuoneissa kiinnitin huomiota mm. sängynpäätyihin. Tämä pellavainen sängynpääty löytyy kohteesta 26 Talo Haltijatar. Valitettavasti en löytänyt tietoa sängynpäädyn valmistajasta, mutta tuollaisen voisi nikkaroida melko helposti itsekin. Huomaa myös kätevät säilytyslaatikot sängyn rungossa.

Pellavaisia petauksia löytyi useasta kohteesta, mutta tässä makuuhuoneessa huomioni nappasi jälleen kerran kiva värimaailma. Muistaakseni tämä makuuhuone on kohteesta nro 18 OP Kotoisa. Ripaus ruosteen sävyistä oranssia piristää tehokkaasti harmaata sävymaailmaa.

Yllä olevassa makuuhuoneessa pysähdyin ihastelemaan kaunista petausta ja sängynpäätyä. Paisley-kuvioiset lakanat ovat minusta aivan ihanat, vaikka oma makuni onkin skandinaavisempi. Tämä makuuhuone sijaitsi muistaakseni kohteessa 22 Wienerberg JokiDuo.

Tilavaan makuuhuoneeseen voi sisustaa myös viihtyisiä pukeutumisnurkkauksia. Yksi kiehtovimmista nurkkauksista löytyi kohteesta 16 Bunkkeri. Hakolan saarnipuinen Edit-hylly soveltuu niin perinteiseksi kirjahyllyksi kuin myös vaatesäilytykseen. Pidän kovasti siitä miten Bunkkerin sisustukseen oli tuotu värejä pienin yksityiskohdin.

Mieleeni ei jäänyt messuilta kovinkaan monta työhuonetta, mutta tämä kohteen 28 Villa Poiju työtila erottui jännittävällä verhoratkaisullaan ja yksinkertaisella olemuksellaan. Sähköpöytä ei näytä ollenkaan hassummalta.

Kohteessa 27a Solid House Kodit nappasin tämän kuvan teinin huoneesta. Makuuhuoneen sisustus on pelkistetty ja melko neutraali, mutta muutama pieni yksityiskohta viittaa kivasti huoneen teiniasukkaaseen (seinäkoriste ja laitteet sängyn päällä). Pyöreä juuttimatto on juuri sellainen, jota olen etsinyt meidän pojan huoneeseen.

Tästä kohteen 25 Kodin Terra -talon wc-tilasta nappasin kuvan kivan valaisimen takia. Pieni vessa erottui massasta tuon näyttävän yksityiskohdan takia.

Kohteen 16 Bunkkeri märkätilat erottuivat myös edukseen. Tämä kylpyhuonetaso taitaa olla tuunattu vanhasta kaapista tai sitten se on itsenikkaroitu? Tästä nurkkauksesta tulee mieleen italialaiset, oliivipuiden ympäröimät villat.

Kiinnitin asuntomessuilla erityistä huomiota myös erilaisiin panelointeihin ja pintamateriaaleihin. Tämä kaunis  pukuhuone nosti kohteen 13 Talo Lintulan ennakkosuosikikseni ja suosikkina se säilyi messuvierailun jälkeenkin. R-A-K-A-S-T-A-N tuota panelointia ja pyöreäikkunaista ovea! Panelointi on puuseppien toteuttama.

Kohteesta 27a Solid House Kodit löytyi myös kaunista, valkoiseksi maalattua puupanelia sekä mustaksi käsiteltyä OSB-levyä (alla olevassa kuvassa).

Timberwisen upea, tamminen puurimoitus löytyi kohteesta 22 Wienerberg JokiDuo. Huomaa myös miten kivasti seinä on valaistu. Tämä rimoitus on hyvin saman tyyppinen kuin meidän mökkiin tuleva ulkoverhous.

Lisäksi kiinnitin huomioita jänniin maalisävyihin. Niitä näkyikin jo aiemmissa kuvissani, mutta pakko on mainita vielä erikseen kohteen 16 Bunkkeri makuuhuoneet, joista erityisesti tämä lämmin ja kermainen sävy viehätti kovasti.

 

Oletko käynyt Porin asuntomessuilla? Mitkä asiat sinulle jäivät päälimmäiseksi mieleen?

 

Lue myös: Asuntomessujen parhaat kohteet – tsekkaa ainakin nämä!


Translation: A few details from the Finnish Housing Fair this year.

Author

10 Comments

 1. Hei Suvi,

  Talo Haltiattaren sängynpääty on toteutettu juuri diy-ajatuksella. Pehmusteen toteutti toiveeni mukaan paikallinen kangaskauppa Nuikkinen, keppi haettiin rautakaupasta ja kiinnityslenkit ideoitiin ja toteutettiin yhteistyössä Ulvilan köysipunomon Annan kanssa. Kiva, kun pidit lopputuloksesta ?
  Sängyt Nukkuvillen Stellarbedit.

  Terkuin
  Paula/
  Talo Haltiattaren sisustussuunnittelija

  • Suvi M Reply

   Kiitos tiedosta! 🙂 Hienoa nähdä tämän tyyppisiä yksilöllisiä ideoita.

 2. Sofia Ahola Reply

  Mistähän tommosia isompia mustia juuttimattoja sais, oon jo pitkään etsinyt eikä löydy? Löytyykö jostain messutalojen tuotetietoja? ?

   • Suvi M Reply

    Kiitoksia Sadulle tiedosta! 🙂
    Sofia, joidenkin talofirmojen omilla nettisivuilla on tarkempia huonekortteja messutaloista, joista selviää mitkä tuotteet ovat kyseessä.

 3. Tarja Impiö Reply

  Jukkatalojen Voima – kodissa on kiva magneettikehyksillä (www.zarja.fi) toteutettu magneettinen ilmoitustaulu, (art4u.fi) joka sopinee myös lastenhuoneen kalusteeksi. Siihen voisi laittaa piirustukset ja lasten tuotokset kauniisiin magneettikehyksiin.

 4. Hei! Itsekin ihailin ja ihailen kauniita kuvia, joita messukohteista on lehdissä ja blegeissa julkaistu. Kuitenkin käydessäni messuilla kauniit yksityiskohdat sumenivat asuntojen minusta monesti tosi ahtaaseen ja sokkeloiseen olemukseen. Talot olivat pieniä ja huoneet vieläkin pienempiä. Ahtaus ja epäkäytännöllisyys ei onneksi välity kuvissä. Livenä messualue oli suuri pettymys, vaikka porilainen olenkin ja toivoin jotain aivan muuta. Jatkan kuitenkin kuvista nautiskelua! 🙂

  • Suvi M Reply

   Minustakin messualue oli pettymys. Joki jäi koko alueen taakse ja talot olivat todella lähekkäin rakennettu. Ahtaus saattaa korostua entisestään jos messuilla on ruuhkaa. Pressipäivänä jonoja ei päässyt syntymään ja saimme kierrellä aika väljästi, joten minulle ei jäänyt päälimmäisenä mieleen ahtaus, mutta osa kohteista oli kyllä sokkeloisia.

   Minustakin on kiva seurailla muiden blogeista ja lehdistä millaisiin yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota. Huomaan, että itseltä on ainakin jäänyt huomaamatta joitakin kivoja juttuja.

 5. Minäkin porilaisena lukuisten ystävien ja tuttujen kanssa äimistelemme miksi ihmeessä talot tungettu pieneen kortteliin, vaikka alueella olisi ollut valtavasti tilaa?! Arvasin myös sen, että lehtien kuvista sai paljon paremman kuvan tarjonnasta kuin irl. Hävettää, suoraan sanottuna, koko alueen ulkonäkö ja sekavuus. Teollisuusalue sinällään on upea ja kaunis, se olisi voitu sellaisenaan myös mainostaa ja tyhjät hallit rakentaa asumiskäyttöön myös. Tehdä kaupungin lähihistoriaankin istuva industriaaliasumismessut, mutta ei, vaan nyt tuli nolo sillisalaatti, jossa rakennuttajaraukat teki perheilleen ylikalliit talot joita ikinä ei Porissa saa myytyä eteenpäin, sama nähtiin jo Reposaaren loma-asuntomessuilla.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.