Olemme saaneet jo jotain valmiiksikin mökkiprojektissa: kuten viimekertaisissa mökkikuulumisissa kerroin, on ulkohuussi valmistunut mökkitontin reunamille, suuren kiven viereen. Kurkistetaanpas nyt tarkemmin millainen siitä tuli.

Jossain vaiheessa taisin tokaista, että hankimme valmiin huussin, sillä emme ehdi suunnitella ja nikkaroida sitä itse. Eräänä viikonloppuna Mankku kuitenkin ehdotti, että luonnostelisi minun suunnittelemastani pihakaapista meille huussin ja pian ensimmäiset luonnokset olivatkin jo paperilla. Eikä mennyt kauaakaan, kun huussin runko alkoi nousta. Mankku nikkaroi huussin kokonaan itse – onneksi niin, sillä valmiina ei löytynyt mieleistä oikein mistään.

Alkuperäisestä piirustuksesta poiketen, katon lipasta tehtiin aavistuksen verran suurempi, jolloin etuosaan muodostuu pieni katos.

Sisältä huussi on kokonaan puuverhoiltu. Paneeliksi valitsimme edullisinta raakaponttipaneelia, jossa ei ole uria. Pidän kovasti tuosta puupinnasta ja haluaisin mökin sisäkattoon samanlaisen paneloinnin.

Ovenkahvan Mankku tuunasi tontilta kaadetusta männystä. Se on minusta kiva yksityiskohta ja kontrasti modernissa huussissa.

Huussissa pitää tietysti olla samaa tyyliä kuin mökissä: pyöreä ikkuna ja moderni tyyli. Pyöreän ikkunan lisäksi huussin sivulle tehtiin korkea kapea ikkuna, joka tuo valoa huussin sisälle. Ikkunoissa on pleksit oikeiden lasien sijaan. Korkeaan ikkunaan ajattelin pingottaa pellavaverhon näkösuojaksi.

Vielä täytyisi hankkia huussin lattialle jokin matto sekä säilytysastia kuivikkeelle. Lisäksi ympäröivässä pihassa riittää vielä tietysti paljon hommaa. On kuitenkin todella kiva, että mökin pihapiirissä on jotain valmista jo.

Itse mökkiprojekti etenee tällä hetkellä vähän verkkaisemmin. Viikonloppuna asennetaan luultavasti styroksit ja raudat lattiaan. Ensi viikolla asennetaan puhallusvilla. Toivottavasti pian päästään valamaan mökin lattia. Sitten päästään pintahommiin…


Translation: Something finished in our summer house project: the outhouse toilet.

Author

7 Comments

 1. Hei

  Mielenkiinnolla kysyn kun meilläkin mökin suunnitteluprojekti loppusuoralla; onko teille tulossa sisälle vielä erillinen wc vai onko tarkoitus pärjätä ulkoilussilla?

   • Kiitos vastauksesta, kävin vielä uudestaan tarkemmin pohjapiirrosta tutkimassa 😉 mielenkiintoista tämä suunnittelu kun toisaalta pitäisi olla mahdollisimman käytännöllistä mutta toisaalta mökin ei tarvitse olla niin kuin koti… Meillä ajatuksena pitää kaikki hyvin yksinkertaisena (eli ei myöskään tule vesijohtoja tai sähköjä) mutta kuivakäymälä vaihtoehtoja ollaan kovasti selvitelty…

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! 🙂 Nyt en enää valitettavasti muista tarkkoja mittoja.

   • Hei,
    Meillä on huussin suunnittelu ja rakentaminen alkanut. Etsin ideoita ja vinkkejä ????. Teillä on kivan näköinen ja sopivan kokoinen huussi. Onko teillä huussin yhteydessä tai läheisyydessä käsien pesupaikkaa? Millainen?

    • Suvi M Reply

     Meillä on käsienpesupaikka viereisen kotasaunan seinässä. Ostettiin HalpaHallista sellainen musta metallisäiliö, jossa on hana. Sen voi täyttää vedellä ja siinä on kätevä pestä kädet. Saippuan voi laittaa säiliön ”katolle”.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.