Ajatukseni ovat jo vahvasti joulun ajan tunnelmoinnissa, sillä suunnittelen sitä joulukamppista, josta aiemmin kirjoittelin. Ennen kuin blogissa heittäydytään kokonaan joulutunnelmiin, niin haluan esitellä teille aivan upean kodin, joka löytyi mistäpä muualtakaan kuin erään ruotsalaisen kiinteistövälitysfirman sivustolta. Tämän kodin kuvat on stailannut sisustusidolini Lotta Agaton yhdessä tiiminsä kanssa.

Asunto sijaitsee vanhassa jugend-talossa ja se on remontoitu aivan hiljattain. Materiaalit ovat minusta huikean hienoja tässä kohteessa: kalanruotoparketti, kiveä ja marmoria sekä harmoonisia sävyjä. Osa seinistä on maalattu vain osittain niin, että seinän yläosaan jää valkoista – hieno, viimeistelevä efekti.

Ja tuo keittiö! Kuinka ihanalta näyttääkään ruskeasävyinen kivi yhdistettynä lämpimän harmaisiin kaapinoviin. Keittiössä on paljon avohyllyjä, jotka näyttävät kauniilta taidokkaasti stailatuissa kuvissa – arjessa hyllyt tuskin jäävät noin tyhjiksi. Mutta uskon, että asukkaat omistavat vain kauniita astioita. Huomaa myös tuo ”lippa”, joka jää kaappien yläpuolelle; se viimeistelee ja yhdistää keittiökaapistoseinän.

Olohuone ja ruokailutila ovat yhtä suurta tilaa. Olohuoneessa huomio kiinnittyy moderniin, hyvin matalaan sohvapöytään. Nykyisin näkee entistä suurempia, suorakaiteen muotoisia sohvapöytiä. Kuvissa näkyvä, kaarevan muotoinen sohva on myös tällä hetkellä erittäin trendikäs ruotsalaisissa sisustuslehdissä. Olohuone jää omaan makuuni hivenen liian autioksi ja itse lisäisinkin seinälle muutaman taulun.

Makuuhuoneesta pidän kovasti; enemmän kuin olohuoneesta. Rennon tyylikäs petaus sopii hienosti tähän tilaan. Hiekansävyinen päiväpeite yhdessä tumman ruskean tyynyn ja skarppien valkoisten lakanoiden kanssa luovat erittäin kauniin yhdistelmän. Ja kuinka ihanasti hiekan ja ruskean sävyt sopivatkaan yhteen harmaiden seinien kanssa!

Kylpyhuone on kauttaaltaan kiveä, marmoria olettaakseni. Niin tyylikästä! Allassyvennys on minusta ihanin yksityiskohta: pellavaverho ja hiekan sävyiset yksityiskohdat tuovat pehmeyttä ja lämpöä kylpyhuoneeseen. Veikkaanpa, että kovinkaan monelle ei olisi tullut mieleen laittaa verhoa altaan alle, vaan yleisempi valinta olisivat olleet laatikot tai avohyllyt. Laatikot olisivat tehneet lopputuloksesta paljon raskaamman.

Vaikka blogeissa esitellyt inspiroivat kodit ovat usein tällaisia vanhoja jugend-talojen kerrostaloasuntoja, voi niistä minusta silti ammentaa paljon inspiraatiota oman kodin sisustamiseen. Tästä kohteesta ottaisin vinkkiä materiaaleista ja värimaailmasta. Nämä kuvat herättivät taas myös innostuksen karsia omaa sisustusta rankemmalla kädellä: vähemmän asetelmia ja enemmän tyylikästä avaruutta.


Translation: An inspiring home from Sweden. One of my favourite interior stylists, Lotta Agaton, has styled this apartment. I love the materials and the soft tones used in the apartment.

Images: Behrer & Partners

Author

10 Comments

 1. Keittiö on aivan upea! Vaikka marmori sinänsä on ajaton materiaali, niin jostakin syystä minulle syntyy ajatus, että onkohan tämän kylpyhuoneen laatoitus kuitenkaan ajaton valinta? Johtuneeko voimakkaasta ja isokontrastisesta marmorikuviosta.

  Sitten aivan muihin asioihin. Joudun tilaamaan Suomeen keittiööni uudet lattialaatat ulkomailta käsin. Ei kiva, pelkkien nettikuvien perusteella. Vieläkö olette olleet tyytyväisiä Il Microniin ja valitsemaanne sävyyn? Se vaikuttaa kuvien perusteella kyllä ajattomalta ja käytännölliseltä valinnalta. Kiitos jos ehdit kommentoida 🙂

  • Suvi M Reply

   Marmori on tosi ajaton materiaali, mutta kyllä itse ainakin muistan vielä ajan, kun se ei ollut mitenkään oma suosikkimateriaali ja toi vahvasti mieleen 80-luvun. 😉 Varmasti saattaa käydä niin, että marmori alkaa taas jossain vaiheessa kyllästyttää.

   Ollaan tykätty tosi paljon II Micron laatasta. Meillähän oli sitä myös ekassa talossa ja koska tykättiin siitä niin paljon, niin valittiin sitä tännekin.

   • Se jos joku on hyvä osoitus onnistuneesta valinnasta, että on tullut valituksi toiseen kotiin sama laatta 🙂 Olisiko sinulla suosittaa tuotetta ja väriä Il Micronin saumaukseen?

    • Suvi M Reply

     Totta. 🙂 Meillä on käytetty saumauksessa Mapein tuotteita, mutta nyt en kyllä enää muista värikoodeja…

 2. Joskus tyyli menee näemmä käytännön edelle. Itse en sellaiseen tahtoisi sortua, muuten turhautuu asioista, jotka vaikeuttavat jokapäiväistä elämää. Esimerkiksi tuo erityisen matala sohvapöytä; juo tuossa sitten kahvit vieraiden kanssa – ja tuo olohuoneen sohva. Pystyyköhän selkänojaan edes nojailemaan. Kylppärin marmoria on yliannostus. Makuasioita toki. Toinen tykkää, toinen jättää.
  Kokonaisuuden harmoninen harmaa sävy miellyttää ja lattia – se on kalanruotoparketteineen kaunis!

  • Suvi M Reply

   Joskus siihen kyllä saattaa sortua, että tyyli menee käytännön edelle. 😉 Ei minustakaan tuo sohvapöytä ole kovin käytännöllinen.
   Eniten pidin tässä kodissa juurikin materiaaleista ja sävymaailmasta. Ja keittiöstä. 🙂

 3. Asiasta toiseen, onko ensi vuodelle tulossa printattavaa kalenteria? 🙂

  • Suvi M Reply

   Juu, kyllä se tulee taas. Kunhan ehdin tehdä ja kuvata… 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.