Tekee mieli kirjoittaa vielä yksi juttu Seinäjoen asuntomessuista. Kuten aiemmin totesin, kiinnitin messuilla oikeastaan pelkästään huomiota kohteiden sisustuksiin ja talojen yleisilmeeseen. Kannustalon Pohjanmaa-messutalossa ihastutti erityisesti kodikkuus ja se miten Helena Karihtala oli tuonut perinteisiä pohjalaistalojen sisustuksen ominaispiirteitä nykyaikaan sopivalla tavalla. Kannustaloissa on kyllä ihan erityinen kotoinen fiilis.

Mutta toinen kohde, joka teki minuun vahvan vaikutuksen oli talo Koskela. Arkkitehtuuriltaan talo on moderni ja pidin erityisesti julkisivujen pystyrimoituksista. Sisustukselta odotin jo etukäteen paljon, sillä kohteen on sisustuksen on suunnitellut yksi lempisisustajistani Ulla Koskinen. Ei liene mikään yllätys, että molempien lempikohteideni sisustuksesta vastasivat lempparisuunnittelijani. Messuilla totesin, että tämä on ainoa kohde, josta aion tehdä oman postauksen (Kannustalon lisäksi).

asuntomessut2016-9219

asuntomessut2016-9221

asuntomessut2016-9333

asuntomessut2016-9266

asuntomessut2016-9230

asuntomessut2016-9232

asuntomessut2016-9234

asuntomessut2016-9228

asuntomessut2016-9271

asuntomessut2016-9237

asuntomessut2016-9256

asuntomessut2016-9247

asuntomessut2016-9277

asuntomessut2016-9251

asuntomessut2016-9314

asuntomessut2016-9284

asuntomessut2016-9282

asuntomessut2016-9290

asuntomessut2016-9296

asuntomessut2016-9307

asuntomessut2016-9301

asuntomessut2016-9289

asuntomessut2016-9322

asuntomessut2016-9318

asuntomessut2016-9316

Talo Koskelan sisustuksessa yhdistyvät monen kotimaisen brändin, kuten Adean, Nikarin ja Woodnotesin kauniit tuotteet. Sisustus on ajaton ja tyylikäs – ripaus rentoutta siihen tulee varmasti ajan ja asumisen myötä. Väripaletti on hyvin hillitty: vaaleita sävyjä sekä lämmintä puuta. Pienet sisustusasetelmat tuovat kokonaisuuteen mielenkiintoa.

Kuten aiemmin kirjoitin, pidin erityisesti tämän kohteen makuuhuoneesta. Oikeastaan voisin kotiuttaa kaikki tämän kohteen sisustustuotteet meillekin. 😉 Mutta jos tämä olisi oma kotini, olisi olohuoneessa varmasti enemmän sisustustyynyjä ja seinillä olisi isäni tauluja.

Tämä kohde valmistui juuri ennen messuja, joten osa ovista oli vielä kiinni pressipäivänä. Näin ollen minulta jäi kylppäri kokonaan kurkkaamatta, mutta sekin näyttää aivan ihanalta muissa blogeissa julkaistuista kuvista päätellen (kurkkaa esim. Esmeraldan blogista kuvat).

Asuntomessuilla ehtii vielä piipahtaa, mutta tämä taisi olla viimeinen messupostaukseni. Ensi vuonna asuntomessut järjestetään Mikkelissä – jännä nähdä mitä uutta sinne keksitään.


Translation: I loved the interior decoration in this house (called Koskela). It is one of the objects in the Finnish Housing Fair this year. The interior designer is one on my favourites: Ulla Koskinen who is also the chief editor in Finnish Asun magazine. The interior consits of furniture of some of my favourite Finnish brands, such as Woodnotes, Adea and Nikari.

Author

14 Comments

 1. Talo Koskela oli ehdottomasti myös minun ja ystävättäreni ehdoton suosikki, mutta Kannustalo pienoinen pettymys.

  • suvi m Reply

   Voi harmi jos Pohjanmaa-talo oli teille pettymys. Minusta siellä oli niin monta oivaltavaa juttua ja se erottui tosi hyvin messuilla muista kohteista. Koskela on ihan erilainen, mutta molemmat omalla tavallaan tosi inspiroivia. Molemmissa hienoja ajattomia elementtejä – Koskelassa vaan minimalistisemmin ja modernimmalla tavalla.

  • suvi m Reply

   Heheh, kyllä siellä silti kantsii käydä. 😀 Minua harmittaa, että missasin tämän kohteen kylppärin – jo pelkästään sen takia voisin lähteä uudestaan messuille… 😀

 2. Tämä oli minustakin todella kaunis kohde. Unelma monessakin mielessä. Näkymä olohuoneesta ulos oli huikaisevan kaunis. Makuuhuone oli minustakin ihana. Ainoa miinus minusta oli olohuoneen ja keittiön pienuus. Niihin tiloihin olisin kaivannut lisää väljyyttä. Toisaalta, tämäkin oli omaksi kodiksi rakennettu, eivätkä kaikki kaipaa tiloja, joihin saa 30 lähisukulaista mahtumaan väljästi 🙂

  • suvi m Reply

   Minäkin olisin kaivannut olohuoneeseen väljyyttä. Nyt se oli kieltämättä aika pimeä ja matala. Mutta sisustuksesta tykkäsin paljon.

 3. Pirjo Jaakkola Reply

  Sama suosikki minullakin. Sain mahdollisuuden onnitella talon isäntää luistelija Pekka Koskelaa kauniista talosta 🙂

 4. Kiitos näistä kuvista, sillä ei ole lehdissä kovin esitelty Koskela:) Pohjanmaan kans suosikkini tämä. Vaikka tämä ehkä varmempi ja oikeastaan kaikki ratkaisut omaan makuun, Pohjanmaa vie kuitenkin voiton rohkeudellaan! 😉

  • suvi m Reply

   Pohjanmaa erottui hienosti messuilla ja näytti kuinka upeasti perinteisiä juttuja voi tuoda nykypäivään tyylikkäällä tavalla. Tämä talo taas ei henkinyt perinteistä pohjalaisuutta oikeastaan mitenkään. Ihania kuitenkin molemmat! Luulisin, että tämä Koskela esitellään tarkemmin seuraavassa Asun-lehdessä…

 5. Tykkäsin paljon itsekin tästä talosta ja sisustuksesta,tunnelma oli niin erilainen kuin muissa taloissa. Ja lattia keittiössä ja olohuoneessa,ihanaa Douglas -kuusta! Osaatko sanoa,mikä tuo olohuoneen sohvapöytä onkaan..? Onko se Adean?

  • suvi m Reply

   Juu, sohvapöytä on Adean ”Plateau”. Aivan ihana pöytä!

   Tässä kohteessa oli käytetty kauniilla tavalla materiaaleja ja minusta keittiön kaapinovien sävykin oli tosi kaunis.

 6. Todellakin,aivan ihana, seesteinen tunnelma Talo Koskelassa.Itse ihailin pintoja ja erilaisia materiaaleja mitä talossa on käytetty en niinkään paljon huomioinut sisustusta ja esim. huonekaluja, mutta Amforan hieno uniikkityö oli kyllä aivan Super!

  • suvi m Reply

   Kyllä, tuo Päivi Rintaniemen teos on upea! Sitä minäkin ihastelin. Harmittaa tosi paljon, että missasin kylppärin. Sen laatoitus näytti niin hienolta kuvissa.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.