kaktus-3018

kaktus-3028

kaktus-3025

kaktus-3035

Kävimme eilen Kodin Terrassa ihan muilla asioilla, mutta heräteostoksena ostin pari kaktusta. Varsinkin tuo pienempi oli niin söpö etten millään voinut vastustaa sitä. Siellä oli vaikka kuinka upeita suuria kaktuksia, mutta ehkä on järkevämpi koettaa onneaan ensin näillä. Meillä on ennestään yksi kaktus, mutta en ole yhtään varma onko se enää elossa. Se on näyttänyt ihan samanlaiselta vuosikaudet.

Tuossa taustalla näkyy olohuoneen seinä, jonka maalaamisesta olen haaveillut. Olen siis maalannut sen Kalklitir-maalilla ristikkäisin vedoin. Kalkkimaalin hiominen pois seinästä on melkoinen operaatio (saatiin se makkarin maalauksen yhteydessä huomata), joten tarkoitus olisi, että tämä seinä maalataan uudestaan kalkkimaalilla, mutta jollain toisella sävyllä ja tasaisemmalla tekniikalla. Jos minulla ei olisi suunnitelmia viikonlopulle, tarttuisin maalisutiin jo nyt!

Oikeastaan otin nämä kuvat vain siksi, että halusin testata uutta kameraobjektiiviani. Kuvaan mieluiten 50 mm linssillä ja nyt päätin panostaa parempaan malliin; onhan kamera tärkeä työvälineeni. Valitsin Sigman 50 mm F1.4 Art-sarjan linssin. En malta odottaa, että pääsen viikonloppuna oikein kunnolla kuvailemaan!


Translation: I love cactuses! I plan to repaint the wall behind the cactuses with a new colour. Maybe something brownish…

Author

7 Comments

 1. Viherpeukalo keskellä kämmentä Reply

  Olen myös rakastunut kaktuksiin ja voi kuinka hyvän naurun sain, kun epäilit, onko kaktuksesi hengissä 😀 Minulla oli kerran juuri sellainen yksilö, joka oli vuositolkulla ihan samankokoinen ja -näköinen ja kerran tönäisin sitä: Ruukussa oli ollut vain tyhjä kuori eikä juuria lähes lainkaan!

  • suvi m Reply

   Taitaa olla minun kaktukselle käynyt samoin… 😀 En uskalla katsoa – ihan hyvältä se kuitenkin näyttää. 😀

 2. Moi! Onko kalkilitirin hiominen välttämätöntä? Hioitteko tasaisen pinnan takia vai maalin tarttumisen / muun teknisen syyn takia? Mielenkiintoista nähdä minkä värin valitsette!

  • suvi m Reply

   Rautakaupassa suosittelivat kalkkimaalin poistamista, joten uskoimme ammattilaisia. Varmasti juuri sen maalin tarttumisen takia on parasta hioa se pois.

 3. Pienten lasten äidille tulee isommasta kaktuksesta mieleen Pikku Myy 😉 Kyllä kaktuskin voi olla söpö 🙂

 4. Hei! Maiju Saw:n blogissa oli tässä keväällä/kesällä joku yhteistyöpostaus Tikkurilan kanssa ja muistelen että he uudistivat kalkkimaalattuja seiniä. Alle laitettiin joku tikkurilan pohjamaali ja päälle sudittiin tavallista vesiohenteista maalia. Lopputulos ainakin näytti hyvältä eikä siinä tosiaan mitään hiottu. Meilläkin yksi kalkkimaaliseinä joka pitäisi uudistaa ja ajattelin kokeilla tuolla tikkurilan pohjamaalilla!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.