Norjalainen maalifirma Jotun on sisustusintoilijoiden keskuudessa tunnettu kauniista ja inspiroivista pressikuvistaan. Brändi julkaisi hiljattain trendikkään Lady-maalimalliston vuoden 2019 uudet värisävyt, ja upeat kuvat tekee mieli jakaa blogissa, vaikka Jotunin maaleja ei myydäkään Suomessa. Nyt saavat valkoiset seinät väistyä!

Värit ovat tehneet paluuta sisustukseen jo useamman vuoden ajan. Aiemmin trendikästä oli maalata kotiin yksi tehosteseinä, mutta nykyään maalataan mielummin koko tila jollain ajankohtaisella sävyllä. Tällä hetkellä sisustuksissa suositaan etenkin lämpimiä ja luonnonläheisiä sävyjä. Valkoiset seinät eivät enää ole yhtä trendikkäitä kuin muutama vuosi takaperin, mutta toki tärkeintä on, että jokainen sisustaa kotinsa oman maun mukaan. Sisustustrendejä on mielenkiintoista seurata ja niistä voi halutessaan poimia jotain vaikutteita omaan kotiin.

Jotun Lady 2019 mallisto on jaettu kolmeen eri sävymaailmaan: Calm, Refined ja Raw. Calm-paletissa on nimensä mukaisesti neutraaleja sävyjä: beigeä sekä lämpimiä harmaansävyjä. Tätä värimaailmaa tehostavat kauniit rosan ja aprikoosin sävyt. Refined-värimaailma käsittää kauniita vihreän ja oljenkeltaisen sävyjä. Raw-paletissa puolestaan on myös harmaan ja aprikoosin sävyjä kuten Calm-sävymaailmassa, mutta sävyt poikkeavat hiukan toisistaan. Raw-värimaailmaan sisältyy myös kauniita, murrettuja punaisen sävyjä.

Minulta kysytään  t o d e l l a  usein meidän makuuhuoneen seinien väristä. Kyseessä on juurikin Jotun Lady -sarjan maali sävyssä ”St. Paul’s Blue”. Saimme hankittua maalia kaverin kautta Ruotsista. Sittemmin kuulin, että samoja sävyjä on mahdollista löytää rautakaupan sävykoneesta, joten jos ihastuit johonkin Jotunin väriin, niin kannattaa kysyä rautakaupasta.

Tekisi niin mieli maalata meidän ruokailutilan vastainen seinä jollain muulla kuin valkoisella! Kieltämättä minua kiehtoisi vaihtaa myös makuuhuoneen sävyä, vaikka pidänkin edelleen kovasti tummansinisestä tunnelmasta. Maalaaminen on niin kätevä keino muuttaa sisustusta!

Innolla odotan mitä suomalaiset maalifirmat keksivät ensi vuoden väritrendeiksi! Ainakin Tikkurila on julkaissut joka vuodelle kauniita värikarttoja upeine kuvineen.


Translation: Colour inspiration from Norway. Jotun has released new colours of their Lady series for 2019. Looks so good!

Photos: Jotun

 

 

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.