Blogissa on kesällä hiljaisempaa, mutta nyt innostuin tallentamaan tänne uuden kodin remonttikuulumisia. Olemme kesälomalla nauttineet mökkeilystä ja rennosta loma-arjesta, mutta myös remontti on edennyt. Uuden kodin lattiat ovat nyt valmiit ja keittiökin on jo saapunut, mutta sitä ei ole vielä asennettu.

Keittiö-ruokailutila

Seinien maalaus

Remontti alkoi kylpyhuoneen laattojen tilauksella ja niistä valinnoista kirjoittelinkin aiemmin jo omassa postauksessa. Varsinaiset remonttityöt alkoivat seinäpintojen käsittelyllä. Mankku on nyt maalannut kaikkien huoneiden seinät sekä sisäkatot. Meidän vanhempien makuuhuoneen jo esittelinkin, mutta tässä kuvia myös teinien huoneista sekä isosta olohuone-keittiö-ruokailutilasta. Ai niin, Mankku maalasi myös ison avotakan, joka sijaitsee olohuoneen ja keittiön välissä.

Pojan huone on maalattu Teknoksen sävyllä Blue Moment
Tytär valitsi seinäväriksi Teknoksen Helsinki Homeland -sävyn
Olohuone-keittiö

Seiniin laitetaan vanhan tyylin mukaan lista seinän alaosaan ja alaosa jää valkoiseksi – minusta se tuo niin kivaa ilmettä! Muunlaisia listoituksia emme laita, vaikka ne nyt kovin trendikkäitä ovatkin (olen ehkä saanut niistä yliannostuksen).

Lattian käsittely

Seinien valmistuttua vuoroon tuli asunnon lattia. Mietimme aluksi koko huoneiston lattian uusimista, sillä mosaiikkiparketti ei heijasta talon 1800-luvun aikakautta, mutta tuntuisi todella isolta tuhlaukselta laittaa arvokasta mosaiikkiparkettia pois. Niinpä päätimme hankkia samaa tammimosaiikkiparkettia myös makuuhuoneisiin, joissa oli aiemmin laminaatti. Näin saimme koko huoneistoon yhtenäisen lattiapinnan ja pystyimme säilyttämään vanhan parketin, jota oli suurimmassa osassa huoneistoa. Ja toki tämä oli myös budjetin kannalta hyvä ratkaisu.

Makuuhuoneen mosaiikkiparketin asennus (ei vielä käsittelyä tässä kuvassa)

Mankku asensi uuden mosaiikkiparketin itse makuuhuoneisiin, mutta pintakäsittelyn jätimme ammattilaiselle, Kokkolattian Aholalle. Hän ymmärsi heti millaista lopputulosta haimme. Vanhassa lattiassa oli aiemmin valkokuultokäsittely ja nyt halusimme siitä eroon. Tavoitteena oli säilyttää tammen luonnollisen kaunis sävy ja estää sitä kellastumasta. Niinpä lattia käsiteltiin aivan hitusen vaalentavalla mattalakalla.

Vanhan lattian hiominen – huima ero sävyssä!

Olohuoneen valmis lattia

Lopputulos on meidän mielestä aivan ihana! Käsittely myös karisti lattiasta 70-80-luvun viban ja toi lattiaan taloon sopivaa arvokkuutta. Mikä parasta, lakka on julkisiin tiloihin tarkoitettua, joten pinta on hyvin kestävä.

Keittiön materiaalivalinnat

Keittiön suunnittelu oli kylpyhuoneen pintamateriaalien ohella ensimmäinen askel kohti remonttia. Päätimme keittiön pintamateriaalit jo keväällä ja osasimme varautua useamman viikon toimitukseen. Pyysin keittiötarjoukset useammasta eri firmasta ja päädyimme valitsemaan paikallisen keittiötoimittajan Huusholli-keittiöt.

Ovivärimalleja ja nuppeja

Alunperin olin sitä mieltä, että en tule valitsemaan sävytettyjä kaapinovia, mutta kuinka ollakaan mieli muuttui! Ihastuin Huusholli-keittiön myymälässä ovimalliin, joka on reunustettu. Valkoisena kyseinen ovimalli olisi tuntunut minusta liian maalaisromanttiselta. Halusin löytää oviin värin, joka olisi hiukan sävytetty, mutta ei kuitenkaan liian tumma. Huusholli-keittiön valikoimasta löytyi sävy nimeltään Alumiini, joka oli juuri sellainen, mitä etsin. Ja sehän osoittautui tismalleen samaksi sävyksi kuin Tikkurilan Batisti, jota meillä on kotona ruokailutilan seinässä.

Valittu ovimalli ja vedin

Vetimellä on myös suuri merkitys ja onneksi Huushollista löytyi myös kivat vetimet, jotka eivät olisi liian sievät. Vetimiksi valikoituivat suuret pyöreät metallin väriset nuppivetimet. Vetimet meillä tulee vain alakaappeihin ja aamiaiskaappiin, yläkaapit ovat vetimettömät.

Myös keittiön välitila valikoitui Huushollissa, kun ihastuin siellä marmorikuvioiseen suurlaattaan, jossa on melko voimakas kuvio (kuva alla). Saamme toteutettua välitilan yhdestä isosta laatasta. Keittiön tasothan meillä jo on, sillä säilytimme vanhan keittiön valkoiset kivitasot.

Keittiön materiaalivalinnat

Ohessa 3D-mallinnos keittiöstä. Kuvasta saa vähän esimakua keittiön layoutista, mutta sävyt ovat hiukan erit luonnossa ja kuvassa on myös väärän väriset vetimet. Keittiö on jo saapunut meille ja olemme sovitelleet kaapistoja paikoilleen. Varsinainen asennus on kuitenkin vasta, kun Mankku saa kaverin avukseen.

Keittiön havainnekuva (Huusholli-keittiöt)

Meille tulee aamiasikaappi siihen paikalle, missä kylmälaitteet olivat aiemmin. Kylmälaitteet tulevat sijoittumaan takan viereiselle seinälle ja nekin ovat jo saapuneet. Päädyimme kotimaisen Festivon laadukkaaseen kylmiö-pakastin yhdistelmään, josta kirjoitan vielä myöhemmin tarkemmin yhteistyön myötä.

Remontin seuraavat stepit

Viime päivinä olemme maalanneet listoja. Mankku myös maalasi kaikki sisäovet samalla Teknoksen HARMAJA-sävyllä kuin millä makuuhuoneen seinät on maalattu. Olemme asentaneet maalatut ovet paikoilleen ja seuraavaksi kiinnitellään listoja.

 

 

Tavoitteena on seuraavaksi saada keittiö asennettua. Sen jälkeen pitää aloittaa kylpyhuoneen remontti ja siinä riittääkin hommaa, kun kaikki pinnat menevät uusiksi!

Päivittelen Instagram Storyihini kuulumisia sitä mukaa, kun remontti etenee. Storyt ovat tallessa Instagram-profiilini kohokohdissa, joten sieltä pääsee seuraamaan remontin etenemistä videomuodossa.

Author

5 Comments

  1. Tosi hienon värinen tuo teidän hiottu ja käsitelty parketti 🙂
    Tiedätkö mitä lakkaa tai sävyä teillä käytettiin?
    Meillä on samanlainen parketti ja lattiafirma ehdotti Pallmanin Pure ”ranskalaista lakkausta” tai Pallmann 96 lakkaa.

    • Suvi M Reply

      Meilläkin käytettiin Pallmanin lakkaa, mutta en valitettavasti muista tarkemmin mitä…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.