Ensinnäkin: ihanaa ystävänpäivää ja laskiaissunnuntaita! Toivottavasti sielläkin on aurinko paistanut ja olette saaneet viettää mukavaa viikonloppua. Minulla on ollut aikamoisen touhukas viikonloppu ja tänään olikin ihanaa istua hetkeksi alas ja nauttia Mankun leipomista laskiaispullista.

Olen rymsteerannut kotona koko viikonlopun ja se on ollut tosi ihanaa! Kaikki alkoi siitä, kun lauantaina järjestelin keittiönkaappeja (näette myöhemmin tarkemmin) ja siitä tuli niin hyvä fiilis, että innostuin vielä lauantai-iltana järjestämään myös työhuoneen. Tänään rymsteerasin olohuoneen järjestyksen uusiksi.

Tällaisesta puuhastelusta saa valtavasti energiaa ja lopputulos motivoi jatkamaan järjestelyä. En tiedä miten olen ajatellut, että kaikki tällainen olisi niin iso urakka, enkä ole siksi aiemmin tarttunut toimeen. Olen toki ollut aika väsynytkin kiireiden vuoksi, mutta tällainen rymsteeraus antaa lisää energiaa!

Iltapäivällä vanhempani tulivat käymään meillä ja keitimme ystävänpäiväkahvit. Isäni täyttää toukokuussa 80 vuotta ja Kokkolan kaupungintalolle on nyt avattu hänen juhlanäyttelynsä K.H. Rendlundin taidemuseon kuratoimana. Juhani Melender ”Visiomaalauksia” taidenäyttely on avoinna kaupungintalon pääkäytävällä 9.9.2021 saakka. Kannatta käydä katsomassa!

Mankku leipoi lauantaina herkullisia laskiaispullia ja oli kyllä ihana herkutella yhdessä. Pöydässä on rento kahvikattaus ja muistin kerrankin laittaa paperiservettejä kattaukseen. Kaappeja siivotessa huomasin kuinka valtavasti meillä onkaan paperiservettejä ja niitä pitää nyt kyllä alkaa käyttää ahkerammin!

Ihanaa, kun päivät ovat pidentyneet selvästi ja vihdoin meidän olohuoneeseenkin paistaa taas aurinko iltapäivällä. Lähestyvä kevät innostaa uusimaan pikkuisen vaatekaappia. Talvialesta ostin tämän ihanan pehmoisen Nanson Tuohi-neuleen (on muuten vieläkin -60% alessa), joka on ollut ahkerassa käytössä siitä lähtien. Se uusi vihreä tikkitakki näyttää tosi ihanalta ja niitä onkin jo aika monella vaikuttajalla…mietin, että pitäisikö itsekin hommata sellainen. Nanso on yksi lempivaatemerkeistäni nykyään!

Perjantaina lopettelin työpäivän hiukan aiemmin ja kävin hakemassa kotiin ihania kukkasia: magnolian oksia ja ranskalaisia tulppaaneita (taas!). Odotan innolla magnolian nuppujen aukeamista, sillä tämä on valkoinen lajike – sellaista minulla ei ole ennen ollutkaan. Toivottavasti nuput aukeavat!

Tällaiset perusviikonloput kotona puuhaten ovat kyllä ihan parhaita (mökkiviikonloppujen lisäksi)! Tuntuu, että on saanut rentoutua kunnolla ja on ihanaa, kun kotona on vähän uutta ilmettä; postailen olohuoneen uudesta järjestyksestä myös pian…

Author

4 Comments

 1. Ihana blogi, kiitos <3 Suunnittelen parhaillaan talon rakennuttamista ja huomaan, että sinulla on silmää sisustamiseen. Osaatko sanoa onko Dekotalo hyvä vaihtoehto?

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! 🙂 En osaa sanoa Dekotaloista mitään, sillä meillä on kokemusta vain Kannustaloista sekä yhdestä Simons Elements talosta (eka rakentamamme talo).

 2. Ihana sana/verbi tuo rymsteerata, outo tosin täällä Hämeessä. Kuvaa hyvin kaiketi huushollin ympäri kääntämistä, mitä tuolla luulen tarkoitettavan? Harmittaa vain, etten voi sitä harrastaa, kun on vain yksi sopiva paikka sohvalle ja se määrittää sitten kaiken muun. Onneksi pienesineitä ja tekstiilejä voi vaihdella ja ennenkaikkea tauluja, joita rakastan.

  • Suvi M Reply

   Sana taitaa tulla ruotsinkielestä, kun täälläpäin asuu paljon suomenruotsalaisia. Rymsteeraus on juurikin sellaista huushollin kääntämistä ja huonekalujen siirtelyä. Onneksi pienilläkin muutoksilla saa paljon vaihtelua aikaan! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.