Sisustusintoilijana seuraan aktiivisesti eri brändien mallistoja ja tästä innostuksesta aloitinkin aikoinaan Sisustusuutiset-sarjan. Välillä on myös kiva kurkistaa tarkemmin lempibrändien uutuusmallistoihin ja tilastoista päätellen tekin olette pitäneet sellaisista postauksista. Niinpä kurkistetaan nyt tarkemmin jo ensi syksyyn ja Marimekon AW2021 kodinmallistoon.

Tänä vuonna juhlitaan Marimekon 70-vuotista taivalta. Syksyn 2021 mallisto nostaa esille harmonisen ja kunnioittavan rinnakkaiselomme luonnon kanssa. Suunnittelijoiden inspiraatio kumpuaa niin uusista paikoista kuin luonnon monista ihmeistä.

Syksyn 2021 kodinmalliston materiaaleina on käytetty kestävämmin tuotettuja luonnonkuituja; esim. valkaisemattomia kangaslaatuja, kierrätettyä puuvillaa sekä pellavaa, hamppua ja juuttia. Malliston tuotteista 74 prosenttia on valmistettu Euroopassa ja loput Aasiassa.

Kodinmallistossa Maija Isolan Kaksoset-kuvio nähdään Oiva-astiasarjassa sekä tekstiileissä: kankaaseen painettuna, kierrätetystä puuvillasta valmistetussa jakardihuovassa, koristetyynynpäällisissä, vuodevaatteissa, froteepyyhkeissä sekä kosmetiikkalaukuissa.

Isolan Musta tamma -kuvio koristaa Oiva-astioiden lisäksi suurikokoista, puuvillan ja pellavan sekoitteesta valmistettua huopaa sekä koristetyynynpäällisiä, joissa on hapsureunat. Malliston Silkkikuikka-kuviolliset kodintekstiilit on värjätty luonnollisella indigolla, kasvipohjaisella värillä, joka on uutettu suomalaisesta värimorsingosta.

Kodinmalliston kuosiuutuuksia ovat Jenni Tuomisen Marikylä, Antti Kalevin Jokuraita, Tytti Laitakarin Vuosirenkaat ja Aino-Maija Metsolan Karhuemo.

Marikyläläiset-keramiikkahahmojen mallisto laajenee Jenni Tuomisen suunnittelemilla arjen taide-esineillä. Syksyn 2021 kodinmallistoon kuuluu myös meriheinästä käsin punottuja koreja sekä Oiva-uutuuksia, joissa on käytetty korkkia. Mallisto sisältää muitakin uutuustuotteita, kuten kannellisen Oiva-tarjoiluastian, jossa nähdään Alku-kuvio.

Minun huomioni kiinnittyivät uusiin väriversioihin Marimekon ihanista maljakoista sekä Unikko-kuosista. Sävymaailma on kauniin syksyinen ja uudet punotut korit kuulostavat tosi ihanilta! Syksyisin sisustusinnostus tyypillisesti nousee aivan uusiin sfääreihin ja uskonkin, että nämä uutuudet innostavat entisestään sisustamaan uutta ilmettä kotiin.

Kuvat: Marimekko

Author

3 Comments

 1. Vaikka en koskaan mikään Mari-intoilija ole ollutkaan, niin olen usein ihaillut Marimekon tekstiilien värikkyyttä. Uutuudet näyttävät oikein mehukkailta verrattuina vallitsevaan aneemisen tekstiili-ja sisustustyyliin. Ihanaa, että värit ovat jälleen löytäneet tiensä sisustukseen.

  • Suvi M Reply

   Marimekon värit ovat minustakin tosi ihania! <3 Tykkään myös harmoonisen rauhallisesta väripaletista, mutta olen niin vaihtelunhaluinen, että välillä pitää saada väriä.

 2. Nanosekunti Reply

  Miksi tämä puuvilla niin kiinnostaa naisostajia kun se on arkipäiväistä?
  Eikö saa koskaan jotain juhlavampaa mallistoa ja materiaaleja?
  Marimekko ylihinnoittelee puuvillaiset rättinsä!
  Suomalaiset ovat tyypillisiä omassa ahneudessaan eikä hinta-laatu kohtaa kun suurin osa teetetään jossakin Aasiassa!
  Suunnittelussa on tää et tehdään yhtä tai kahta kuppia vuodessa kun vastaavasti esim Japanissa tehdään vuodessa satoja tuotteita. Tällaista köyhäilyä. Ei millään 500 ml kahvimukeilla kateta pöytää. Ruokailu on mennyt tällaiseksi aamupuuron vetämiseksi. Kokonaisia kattauksia ei saa enää kun jengi jurmottaa himassa eikä halua tavata sukulaisiaan. Koko tapakulttuuri on kadonnut ja se näkyy tässä naismaisessa muotoilussa. Tehdään naisille yksittäisiä niinkuin vajaaälyisille. Kamalaa muotoilua. Lapsellista.
  Marimekko on profiloitunut naisten kaupaksi!
  Onko tämä edes muotoiluna hyvätasoista kun toistaavat koko ajan itseääna aivan samallaformaatilla viimeiset 50 v…..????

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.