Nyt on luvassa melkoisen muhkeat sisustusuutiset! Kuvittelin, että tähän maailman aikaan sisustusuutiset saattaisivat vähentyä, mutta onneksi näin ei ole. Luvassa uutuuksia monelta suomalaiselta lempibrändiltäni kuten Marimekolta, Iittalalta, Pentikiltä ja Familonilta. Kurkataan siis uutuuksiin ja vähän myös jo ensi talveen!

Kuvat: Iittala

Aloitetaan Iittalasta – Iittalalta on tulossa monenlaisia uutuuksia. Ehkä jo bongasittekin Raami-sarjan uudet osat, joita on näkynyt somevaikuttajien kanavilla? Jasper Morrisonin suunnittelema Raami-sarja on siis täydentynyt uusilla keraamisilla ja lasisilla osilla. Uusia osia sarjaan ovat:

 • 0,36 litran lasikulhot kirkkaana, merensinisenä ja lohenpunaisena
 • lasinen 3,4 litran tarjoiluastia merensinisenä
 • pienet valkoiset keraamiset lautaset
 • 0,4 litran valkoinen keraaminen kaadin

Iittalalta kerrotaan, että Morrison halusi uusia osia suunnitellessaan käyttää hyväkseen Iittalan asiantuntijuutta värilasin mestarina. Mallistoa täydentäviin uusiin lasiosiin valittiin merensinisen ja lohenpunaisen sävyt.

”Mielestäni lasivärit ovat avainasemassa kokoelman tunnelmaa ajatellen; ne tuovat kattaukseen charmia ja persoonallisuutta. Myös uudet valkoiset keraamiset osat täydentävät värillisiä lasiosia”, Morrison kertoo.

Kauppoihin uudet Raami-sarjan osat saapuvat elokuun puolessa välissä.

Kuvat: Iittala

Lisäksi Iittala esittelee uuden lasiklassikoidensa kokoelman, joka on valmistettu sataprosenttisesti Iittalan lasitehtaalla syntyvää hukkalasia hyödyntäen. Kokoelma sisältää rajatun erän Iittalan klassikkotuotteita: Aalto-maljakko (160 mm), Aalto-kynttilälyhty (60 mm), Kastehelmi-juomalasi (30 cl), Kastehelmi-kynttilälyhty (64 mm) sekä Raami-juomalasi(26 cl).

Kokoelman esineiden värit vaihtelevat niiden tuotannossa käytetyn hukkalasin mukaisesti sinisen ja vihreän sävyihin. Jokainen kierrätetystä lasista valmistettu esine on kierrätysprosessin ansiosta uniikki ja tuotteissa sallitaan pienet visuaaliset epätäydellisyydet, kuten pienet ilmakuplat. Iittala lupaa kuitenkin, että hukkalasista valmistetut tuotteet ovat yhtä kestäviä ja korkealaatuisia kuin neitseellisistä materiaaleista valmistetut tuotteet.

Myös nämä uutuudet saapuvat kauppoihin elokuussa.

Kuvat: Jokipiin Pellava

Kotimainen Jokipiin Pellava jatkaa yhteistyötään tv-persoona Vappu Pimiän kanssa ja lanseerasi uuden ”Vappu saunassa” nimisen saunamalliston. Mallistoon kuuluu erikokoisia pyyhkeitä, kylpymatto, saippuapesin, laudeliina, pefletti, saunatyyny, toilettilaukku sekä tervainen ja mustikkainen palasaippua.

Vappu Saunassa -malliston pellavatuotteet on valmistettu Etelä-Pohjanmaalla Jalasjärvellä, Jokipiin kylässä. Luonto ja meri ovat toimineet inspiraation lähteenä mallistolle. Värimaailma on maanläheinen ja hillitty: beigeä ja tummansinistä yhdistettynä klassisiin mustaan ja valkoiseen. Mänty-kuosissa näkyvät puun vuosirenkaat eli metsän viisaus ja Laituri-kuosi sai innoituksensa Vapun aamu-uinneista mökillä.

Kuvat: Pentik

Pentik on lanseerannut uuden valkoisen astiasarjan nimeltään Valkea. Lasse Kovasen suunnittelemassa Valkeassa selkeät, puhtaat linjat yhdistyvät käsityön ja materiaalin tuntuun, joka on vahvasti läsnä sarjan jokaisessa esineessä, Pentikiltä kerrotaan. Lopputulos on kaunis, kotimainen klassikko, joka ei ole koskaan ajastaan jäljessä.

Sarjaan kuuluu kahdeksan osaa: kuppi, kolme eri kokoista lautasta, kahvivati, muki, syvä lautanen ja kulho. Keramiikka-astiat valmistetaan brändin tehtaalla Posiolla.

Kuvat: Familon

Familonissa katsotaan jo ensi syksyyn: brändi julkaisi syksyn 2020 malliston, joka keskittyy entistä enemmän vastuullisempiin valintoihin. Familon lisää luomupuuvillaisten tuotteiden määrää mallistossaan ja siirtyy käyttämään  RDS-sertifioitua untuvaa untuvatuotteissaan.

Familon Home -tekstiilimallisto täydentyy mausteisilla sävyillä ja uutuuskuoseilla, jotka on suunniteltu niin, että ne sopivat saumattomasti mallistossa jo oleviin tuotteisiin. Syksynä valikoimiin saapuu kaksi Anna Kuukan suunnittelemaa kuosiuutuutta: Tuulenvire-pussilakana loistaa kanelin ja viinin sävyissä ja Kukinto-kuosissa lyhyet siveltimenvedot luovat abstraktimaista pintaa. Lisäksi pussilakanavalikoima täydentyy kanelin ja viinin sävyisillä pellavapussilakanauutuuksilla.

Kuvat: Marimekko

Marimekko esittelee jo ensi talven uutuuksiaan! Talven kotimallistossa viileä värimaailma saa rinnalleen lämpimät punaisen sävyt niin kodintekstiileissä kuin Oiva-astiasarjassa. Tämän sesongin arkistoista esille nostettuihin kuvioihin kuuluvat Fujiwo Ishimoton ruutukuosit Ostjakki ja Piekana.

Malliston Oiva-astioissa nähdään huurteisia kukkakuvioita. Aino-Maija Metsolan Hyhmä on maalattu vesivärein – herkkäilmeiseen kuvioon on sommiteltu jäätyneitä, talvituulen tuiverruksessa ajelehtivia kukkia ja kasveja. Kukkateema jatkuu sesongin Unikko-mukeissa ja -lautasissa.

Täysin uusia tuotteita ovat uudet joulukoristeet sekä ruotsalaisen lasimuotoilija Carina Seth Anderssonin suunnittelemat suupuhalletut kynttilänjalat. Uudet joulukoristeet on valmistettu ruskeasta, lasittamattomasta keramiikasta ja niissä on nahkaiset ripustimet. Lahjapakkaukseen kuuluu kaksi erilaista koristetta: kolmiulotteiset versiot rakastetuista Unikko- ja Siirtolapuutarha-kuvioista.

Marimekko-uutuudet saapuvat kauppoihin syyskuussa.

Lyhyesti:

 • Arabian Moominvalley-erikoiskokoelma saa jatkoa, kun mallistoon lisätään Nuuskamuikkunen ja tulenhenki sekä Muumimamman muraali nimiset 0,3 l mukit
 • Marimekko on julkaissut uuden Mari-nimisen lifestyle-lehden. 122-sivuinen visuaalinen kokonaisuus on toteutettu yhteistyössä SSAW-lehden päätoimittajan Chris Vidalin, sekä kiinnostavien kansainvälisten luovien tekijöiden kanssa. Lehti on saatavilla lahjana yli 50 euron ostosten yhteydessä brändin verkkokaupasta.
 • IKEA:an saapuu toukokuussa OMTÄNKSAM-erikoismallisto, joka on suunniteltu ergonomia-asiantuntijoiden kanssa. Mallistossa yhdistyvät toiminnalliset ratkaisut sekä kaunis ja kestävä muotoilu.
 • Tanskalainen Fritz Hansen on julkaissut uusia Jaime Hayonin suunnittelemia sisustuksen pienesineitä, kuten IKERU maljakon ja Happy Hook naulakon. Brändi on julkaissut myös uuden kataloginsa, jota pääsee selaamaan tästä linkistä.

 

Author

2 Comments

 1. HeiskaneMika Reply

  Voi miten super ihania uutuuksia! Nuo Marimekon tuotteet varsinkin, heti tekee mieli ostaa, Unikko on juurikin se lempparikuosi joka miellyttää silmää vuosi vuodelta. Mielenkiintoinen syksy tulossa!

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Unikko on minunkin lempparikuosi ja kiva, kun sitä saa nykyisin niin ihanissa sävyissä!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.