Kaupallinen yhteistyö: IKEA Suomi

Olen innoissani suunnitellut tulevan kotimme remonttia ja pyöritellyt eri vaihtoehtoja mielessäni. Vaihtoehtoja on niin paljon sekä tyylillisesti kuin materiaalien osalta! Kävin hakemassa inspiraatiota ja vahvistusta omille valinnoille Ouluun juuri avatusta IKEA Suunnittelustudiosta. Ideoiden ja inspiraation lisäksi IKEA Suunnittelustudiosta saa apua kodin eri tilojen suunnitteluun.

Tulevan kotimme keittiö

Kerroinkin aiemmin hiukan siitä, millaiseen kotiin olemme muuttamassa. Kyseessä on siis vanha, vuonna 1810 valmistunut kivitalohuoneisto, jota on remontoitu eri aikakausilla. Tällä hetkellä sisustus noudattelee melko modernia linjaa, mutta koska mm. keittiö ja kylpyhuone täytyy uusia, päätettäväksi tulee se lähdemmekö toteuttamaan enemmän talon rakennusaikaa henkivää klassista tyyliä vai valitsemmeko kontrastiksi modernimpaa tyyliä. Molemmat sopisivat kyllä!

Innolla matkasimme Oulun uuteen IKEA Suunnittelustudioon hakemaan inspiraatiota ja vinkkejä uuden kotimme suunnitteluun! Suunnittelustudiossa on kattavasti esillä IKEA-mallistoja keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Kiehtovaan IKEA-tyyliin sisustustetut näyttelytilat inspiroivat ja antavat uusia kekseliäitä ideoita oman kodin suunnitteluun. Kiertelin studiolla ja pyörittelin mielessäni ideoita niin klassiseen kuin moderniin tyyliin.

Kiehtovaan IKEA-tyyliin sisustustetut näyttelytilat inspiroivat ja antavat uusia kekseliäitä ideoita oman kodin suunnitteluun

IKEA Suunnittelustudiosta saa ammattilaisen apua niin kodin pienempien kuin suurempien sisustuspulmien ratkaisuun sekä tilojen suunnitteluun. Me keskustelimme ammattilaisen kanssa tarkemmin tulevan keittiömme alustavista suunnitelmista. Saimme todella hyviä neuvoja, vaikka suunnitelmat ovat vasta aika alkutekijöissä! Yritämme säilyttää keittiön kivitasot sekä saarekkeen laatikoiden rungon, joten ne täytyy mitata nyt tarkasti, että voidaan varmistua siitä, että mitat sopisivat IKEA-keittiön runkoihin – siitä lähdetään liikkeelle.

Esillä oli ovimalleja niin moderniin kuin klassisempaan tyyliin ja mietimme erilaisia värivaihtoehtoja – selvää on, että haluamme maalatut kaapinovet. Tutustuimme myös IKEA-keittiöiden kodinkoneisiin ja ihastuin kovasti ns. kaksoisovelliseen VINTERKALL-jääkaappipakastimeen. Myös FÖRDEKAKTIG-induktioliesi integroidulla liesituulettimella kiinnosti kovasti, sillä aiomme luopua isosta liesituulettimesta.

Keittiön lisäksi tulemme uudistamaan myös kylpyhuoneen ja sinne tarvitsemme säilytysratkaisut. Nykyisessä kodissamme on GODMORGON-sarjan allaskalusteet ja lavuaarit, joihin olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Olimmekin iloisia, että samaa sarjaa saa edelleen ja hyvin todennäköisesti valitsemme GODMORGON-sarjaa myös uuden kotimme kylpyhuoneeseen.

Jokaisella näyttelytilalla on oma tarina ja kuvitteelliset asukkaansa

IKEA Suunnittelustudiossa on kattavasti esillä myös erilaisia säilytyskalusteita ja inspiroidun kovasti kuvissa näkyvästä kauniista makuuhuoneesta. Minulle kerrottiin, että jokaisen näyttelytilan suunnittelu perustuu tarinaan ja niillä on kuvitteelliset asukkaat. Miten kiehtovaa! Kaappien sisällä on asukkaiden vaatteita ja tavaroita, mikä tekee tiloista entistäkin kodikkaammat, mutta auttavat samalla myös hahmottamaan sitä, mitä kaikkea kaappien sisälle mahtuu. Makuuhuoneisiin tulemme hankkimaan vaatekaapistoa, joten tutkin erilaisia laatikoita ja säilytysideoita suurella mielenkiinnolla. IKEA osaa kyllä niin käytännöllisesti ja kekseliäästi tuoda esille erilaisia säilytysvaihtoehtoja!

Vaikka vaihtoehtoja on niin paljon, ei valintojen kanssa onneksi tarvitse jäädä yksin: IKEA Suunnittelustudion ideana on se, että inspiraation lisäksi asiakkaalle tarjotaan suunnitteluapua. Kodin eri tiloja voi suunnitella Suunnittelustudiossa yhdessä ammattilaisen kanssa ja kaiken tarvittavan voi tilata sitten verkkokaupan kautta kätevästi suoraa omaan kotiin tai noutopisteeseen. Tilattavissa on koko IKEA-valikoima, vaikka itse Suunnittelustudiosta ei voikaan tuotteita ostaa mukaan. Onkin oikeastaan kätevämpää, että tuotteet toimitetaan kotiin tai noutopisteeseen.

Vierailulla IKEA Suunnittelustudiossa sain vahvistusta ja eväitä uuden kotimme suunnitteluun. Teen vielä muutamat tarkistusmittaukset keittiössä ja kylpyhuoneessa ja sitten taidankin varata ajan suunnittelupalaveriin, joka voidaan pitää verkon kautta. Nyt kun olen käynyt hypistelemässä materiaaleja paikan päällä, voi suunnittelua jatkaa kätevästi netin kauttakin.

Ouluun, kauppakortteli Pekurin 2. kerrokseen avattu IKEA Suunnittelustudio on lajissaan kolmas Suomessa. IKEA Suunnittelustudioita löytyy Oulun lisäksi Helsingistä ja Jyväskylästä. Kannattaa käydä inspiroitumassa!

 

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.