Kurkistetaanpas vihdoin viime kuun sisustusuutisiin! Luvassa on monta mielenkiintoista uutuutta sekä uutuusmallistoa mitä upeimmilta brändeiltä. Ehkä mielenkiintoisinta uutuusmallistoa, yhteistyötä Marimekon ja IKEA:n kanssa joudumme vielä hiukan odottelemaan…

Kuvat: Kaiko

Vaatebrändinä tunnettu Kaiko lanseeraa kodinmalliston yhteistyössä Lapuan Kankureiden kanssa. Kaikon kodinmallisto täydentyy Lapualla valmistetuilla pellavapyyhkeillä ja Full Bloom -pussilakanoilla ja pehmeillä villavilteillä.

Lapuan Kankureiden ja Kaikon yhteistyö sai alkunsa yhteisestä halusta tehdä laadukkaita kodintuotteita luonnonmukaisista materiaaleista.

“Nopeasti kuivuvat ja ihoa vasten miellyttävät pellavapyyhkeet on valmistettu Suomessa Lapualla. Yhteistyö Lapuan Kankureiden kanssa ollut todella hedelmällistä, ja nuorempana brändinä on ollut hienoa tehdä töitä yrityksen kanssa, jolla on pitkä historia”, Kaikon perustaja ja luova johtaja Mirjam Sokka sanoo.

Kuva: Marimekko & IKEA

Marimekko ja IKEA julkaisevat rajoitetun ajan saatavilla olevan, pohjoismaisen saunakulttuurin innoittaman yhteistyömalliston! Maaliskuussa 2023 lanseerattavassa mallistossa yhdistyvät Marimekon kuvio-osaaminen ja IKEA-asiantuntemus kodin sisustamisessa. Kokoelmassa on mukana myös ensimmäistä kertaa kuosikokonaisuus, jonka Marimekko on suunnitellut yksinomaan yhteistyömallistoa varten.

Rajoitetun ajan saatavilla oleva mallisto tulee myyntiin useimpiin IKEA-myymälöihin maailmanlaajuisesti maaliskuusta 2023 alkaen. Malliston tuotteet paljastetaan myöhemmin.

Kuva: Iittala

Iittalan 15-vuotias Taika-sarja saa uuden kuvituksen! Klaus Haapaniemen suunnittelemassa Taika-sarjassa yhdistyvät Haapaniemen kansanperinteestä ammentavat kuvitukset ja Heikki Orvolan pelkistetty muotoilu. Juhlavuoden kunniaksi Haapaniemi on luonut sarjaan uuden tummasävyisen ja vahvatunnelmaisen kuvituksen.

Uusi kuvitus nähdään juhlavuoden sesonkituotteissa, joihin kuuluvat Taika-mukit, minikokoiset koristemukit ja monikäyttöiset säilytyslaatikot. Sesonkituotteet ovat saatavilla vain rajoitetun ajan, elokuusta 2022 elokuuhun 2023.

Kuvat: Stala

Stala julkaisee kaksi uutta design-mallistoa. Mallistot ovat syntyneet yhteistyössä Gert Wingårdhin ja Matti Klenell’n kanssa. Arkkitehti Gert Wingårdhin kanssa yhteistyössä luotu Trace-mallisto on saanut inspiraationsa luovasta prosessista, kun ajatukset muuttuvat viivoiksi paperilla. Matti Klenell’n suunnitteleman graafisen Grid-malliston kuosit luovat puolestaan hienon kontrastin ruostumattomaan teräkseen. Molemmat mallistot ovat osa StalaTex -konseptia, joka sai alkunsa Stalan julkaistessa Harri Koskisen suunnitteleman malliston vuonna 2019.

Kansainvälisesti palkittu StalaTex-teknologia on kestävä ja ekologinen menetelmä kuvioida ruostumattoman teräksen pintaa. StalaTex on saatavana keittiön työtasoihin, tiskipöytiin, välitilalevyihin, sekä nyt uutuutena myös kalusteoviin ja peitelevyihin.

Kuva: Parolan rottinki

Parolan Rottingin vuoden 2022 yhteistyökumppani on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu muotoilija Harri Koskinen. Koskinen luo Parolan Rottingin vuosikertamalliston, johon sisältyvät Parolan uudistettu klassikko sekä suunnittelijan omat mallit.

Harri Koskinen suunnitteli Parolan Rottingille uudenlaisen rottinkihuonekalun, riippuvan lepotuolin. Lasse-lepotuolista on myös jalallinen versio. Lisäksi Koskinen suunnitteli kaksi erikorkuista tarjoilupöytää, joiden muotokieli mukailee Parolan klassikkoa Toini-tarjoiluvaunua.

Vuosikertaklassikkotuotetta on rajallinen määrä ja ne ovat ennakkotilattavissa Parolan Rottingin verkkokaupassa. Tuotteiden arvioitu toimitusaika elo-syykuu 2022.

Kuva: K-rauta

K-rauta on lanseerannut kotimaisesta puusta valmistetun DIY-huonekalumalliston yhteistyössä huippusuunnittelija Tapio Anttilan kanssa. Tapio Anttila X K-Rauta -kalustemallisto on maistiainen K-Raudan vuoden 2022 Asuntomessukohteesta, jossa valokeilassa on erityisesti puusisustaminen. Villa Aalto nousee Naantalin Asuntomessuille 2022.

”Haluamme K-Raudassa kannustaa asiakkaitamme tekemään itse sekä edistää kotimaisen puun käyttöä. Sen vuoksi koko huonekalumalliston tee-se-itse-ohjeet julkaistaan kaikkien saataville K-Raudan verkkosivuilla”, K-raudasta kerrotaan.

Lyhyesti:

  • Anno on julkaissut Anno Mini-malliston, joka koostuu rajoitetusta erästä luomupuuvillasta, pellavasta ja villasta valmistettuja lasten sisustustuotteita.
  • Stockmann ja Wolt aloittavat yhteistyön: 4.5. alkaen asiakkaat voivat tilata kauneus- ja kodintuotteita kotiovelleen alle tunnissa Woltin sovelluksen tai verkkosivujen kautta. Yhteistyö alkaa pilottikokeiluna ensiksi neljän kuukauden ajan Helsingin keskustan Stockmannilla.
  • Prisma tuo toukokuussa yksinoikeudella myyntiin Arabian uudet, isommat Muumi-mukit, Roosa ja Vihreä.

 

Artikkelikuva: Stala

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.