Joulun jälkeen usein kaipaa raikkaampaa ilmettä kotiin. Kodin sisustuksen raikastaminen onkin yksi helpoimmista sisustusmuutoksista toteuttaa. Mitään uutta ei välttämättä tarvitse hankkia, vaan karsimisella ja tekstiilivalinnoilla saa nopeasti raikasta ilmettä aikaan.

Joulun runsauden jälkeen väljä ja raikas koti kiehtoo erityisesti – itse olen ainakin huomannut tämän raikkauden kaipuun useana vuonna. Raikastaminen alkaa joulukoristeiden karsimisella, mikä saattaa johtaa karsimiseen rankemmallakin kädellä. Sitten tulee kaipuu tulppaaneihin tai muihin ihaniin kukkasiin, jotka jo alustavasti antavat toivoa kevään saapumisesta.

Minä ostin markettireissulta kaksi nippua tulppaaneita: valkoisia ja liloja. Olen edelleenkin aika ihastunut liloihin sävyihin, vaikka en tätä ihastusta suuremmin toteutakaan sisustuksessa tai pukeutumisessa. Laitoin ruokapöydän pieneen sisustusasetelmaan ripauksen väriä myös HAY:n kynttilänjalan ja kierrekynttilän muodossa. Ihanat apulaiset seuraavat silmä tarkkana touhujani; myös uusin tulokas Topi-kissa.

Makuuhuoneen raikastin näin pakkassäällä ensimmäiseksi viemällä petivaatteet ulos tuulettumaan. Kuinka ihanaa onkaan pujahtaa saunan jälkeen vähän viileisiin puhtaisiin lakanoihin!

Makuuhuoneen ilme raikastuu helposti valkoisilla lakanoilla. Nyt petasin sänkyyn Annon trikoolakanat, jotka ovat kuin vaahtokarkkia. Niin pehmoiset ja mukavat! Mutta todettakoon yksi lakanafriikin tunnustus tähän väliin: toivoisin lakanakaappiini vielä sellaisen rapsakan valkoisen lakanasetin, esim. perkaalipuuvillaa.

Myös kissat rakastavat puhtaita lakanoita. Topi tuli innokkaasti mukaan kotihääräilyihini ja Pörrö-kissakin seurasi mukana. He alkavat tulla jo tosi hyvin toimeen ja ensimmäiset juoksuhepulitkin on vedetty yhdessä. Pehmis ottaa tyylilleen uskollisesti rennosti, eikä paljon hätkähdä kahden nuoremman kisulin touhuista.

Seuraavaksi ajattelin raikastaa olohuoneen sisustuksen. Mietin pitäisikö vaihtaa olohuoneen matto; tuoda mökiltä valkoinen ”juustonaksumatto” kotiin vaihteeksi…? Tai ehkä vaihtelen vain koristetyynyjä ja karsin esillepanoja. Pienillä jutuilla saa aikaan sen verran vaihtelua, mitä kaipaan.

Author

6 Comments

 1. Tulppaanit ja liljat ovat ihania, mutta myrkyllisiä kissoille 🙁 Ne tulisi sijoittaa sellaiseen paikkaan missä kisut eivät vahingossakaan pääse niihin käsiksi. Minusta olisi hyvä, että kukissa tulisi joku varoitus mukana, niin vähän tiedetään esimerkiksi tulppaanien ja narsissien vaaroista karvaisille perheenjäsenille. https://www.purina.com.au/cats/care/toxic-plants

  • Suvi M Reply

   Meillä on yli 20 vuotta ollut kissoja ja tulppaaneita. Kukaan kissa ei ole osoittanut niihin mielenkiintoa, eikä niistä ole ollut ongelmaa.

 2. Topi on ihana linssilude ???????? Ihan valmis ”bloggaajakissa” ☺️

  • Suvi M Reply

   Ekoissa kuvissa Topi pelkäsi kameraa. 😀 Sitä ääntä. Mutta nyt on utelias, niin sitä myötä ”poseeraa” kivasti kuvissa.

 3. Heidi Jyllilä Reply

  Hei, ihastuin tuohon keltaiseen seinään! Voisitko antaa sen sävyn koodin tai nimen?
  Ajattelin, että sillä voisi maalata keltaisesta pitävän tyttöni huoneen seinät.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.