Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila & Babler

Tuomme kodin sisustukseen ilmettä erilaisilla maalisävyillä, ja kotimme kaikissa tiloissa onkin jokin tehosteväri. Lastenhuoneet on maalattu eri harmaan sävyillä, työhuone on harmoninen Ajopuu sävyssään, olohuoneessa on yksi seinä hillityn greige ja saunatupa on maalattu ihan tummaksi kattoa myöten. Meidän makuuhuoneemme on ollut näyttävä petroolinsininen, mutta neljän vuoden jälkeen aloimme kaivata vaihtelua. Nyt on aika kurkistaa millainen makuuhuoneen uusi ilme onkaan!

Koko projekti lähti liikkeelle sävyn valinnasta, josta kirjoittelinkin tarkemmin jo viime viikolla postauksessa ”Kauniin sävyn valinta kodin seinäpinnoille”. Olen jo pitkään ollut ihastunut neutraalin keltaisiin sävyihin, enkä saanut mielestäni ideaa makuuhuoneen maalamisesta hillityn keltaiseksi. Keltainen voi kuulostaa hurjalta sävyvalinnalta makuuhuoneeseen, mutta juuri oikeassa sävyssä lopputulos ei ole yhtään räikeä. Oikealla sävyllä on valtavan suuri merkitys! Etsin juuri oikeaa sävyä pitkään ja lopulta täydellinen sävy löytyi Tikkurilan uudistuneesta Tunne Väri -värikokoelmasta. Makuuhuoneemme uusi sävy on H456 Himmeli.

Juuri oikeassa sävyssä keltainen maalikaan ei ole yhtään räikeä

Yhden tehosteseinän sijaan päätimme jälleen maalata kaikki makuuhuoneen seinät keltaisella Himmeli-sävyllä (aivan kuten sinisessäkin versiossa oli). Näin keltainen sävy tulee neutraalimmin esille, sillä jos vain takaseinä olisi maalattu, korostuisi keltainen sävy entisestään vieressä olevia valkoisia seiniä vasten voimakkaammin. Nyt lopputulos on minusta sopivan hillitty. Harmoninen keltainen sävy voi olla uusi vaihtoehto jo niin usein nähdyille beigen ja harmaan sävyille.

Maaliksi valisimme Tikkurilan Harmony-seinämaalin. Valitsimme Harmonyn siksi, että se tekee kauniin sametinhimmeän pinnan. Minua viehättää nimenomaan täyshimmeä pinta, jossa värit toistuvat pehmeinä ja syvinä. Himmeässä maalissa on myös se etu, että se häivyttää pinnan pienet epätasaisuudet. Harmonya suositellaankin erityisesti olo- ja makuuhuoneisiin.

Harmony-maalin koostumus on uudistunut. Maali levittyy aiempaa paremmin ja siinä on entistä parempi pesun- ja hankauksen kesto. Harmony-maalipintaan ei esimerkiksi tartu sormenjälkiä. Harmony on nyt myös saanut EU-kukka sekä Allergia- ja Astmaliiton yhteistyötunnukset, ja se kuuluu parhaimpaan rakennusmaalien päästöluokkaan M1. Uudet Harmony-maalit tunnistaa uudistuneesta pakkauksesta.

Vaikeinta minusta on aina arvioida maalin menekki, mutta onneksi apua saa Tikkurilan Maalilinjalta! Olen ollut sinne yhteydessä jo monessa maaliprojektissamme; kysellyt maalin menekkiä, kiiltoaste-eroja yms. Mikä mainio palvelu!

Maalaaminen niin helppo ja nopea tapa tuoda uutta ilmettä kotiin

Maalaushommat annoin mielellään miehen tehtäväksi, koska Mankku nauttii paklaamisesta ja maalaamisesta, mikä on minun kannalta tietysti kiva juttu, kun ei tarvitse kovin paljon suostutella maalausprojektin aloittamiseen. Ja onhan maalaaminen niin helppo ja nopea tapa tuoda uutta ilmettä kotiin!

Ihan ensiksi tyhjensimme koko huoneen ja suojasimme lattian sekä ikkunanpuitteet ja katonrajan teipillä. Päätimme ettemme enää laita String-hyllykköä makuuhuoneeseen, sillä sille on enemmän käyttöä mökillä. Näin ollen seinää piti paklata jonkin verran, sillä seinähyllystä jäi useita reikiä seinään. Pakkeloinnin ja hionnan jälkeen pyyhimme seinät Tikkurilan seinäpesulla.

Sitten vaan maalaamaan! Koska huone oli ennestään hyvin tumma maalasimme ensin seinät Tikkurilan valkoisella pohjamaalilla. Olemme tottuneet käyttämään Tikkurilan Siroplast 2:sta pohjamaalina, mutta Tikkurilan Varma on myös hyvä pohjamaali. Pohjamaalin kuivumisen jälkeen pääsimme maalaamaan Harmony-maalin ihanalla H456 Himmeli sävyllä. Harmony-maalilla maalasimme kaksi kerrosta.

Tiesittekö muuten, että Tikkurilan maalisävyt toistuvat täysin sellaisina kuin maalilastuissa vain silloin, kun myös itse maali on Tikkurilan? Sävyt on suunniteltu Tikkurilan maaleihin ja jos samalla sävyllä sävyttää jotain toista maalia, ei ole takeita siitä, että sävy näyttää juuri siltä kuin värimallilastussa. Siksi varminta on aina valita sävy ja maali samalta valmistajalta.

Samassa yhteydessä maalasimme myös itsenikkaroimamme sängynpäädyn samalla Himmeli-sävyllä kuin seinät. Sängynpäätyyn käytimme Tikkurilan Helmi 10 -kalustemaalia. Aiemmin sängynpääty oli maalattu sinisellä seinämaalilla ja huomasin ettei seinämaali ole puhtaanapidon kannalta paras vaihtoehto mdf-kalusteeseen. Kalustemaalilla lopputuloksesta tuli parempi ja pintaa on helpompi pyyhkiä. Valitsimme Helmi-maalista himmeän version, jolloin kiiltoaste sopii nätisti yhteen mattaisen Harmony-seinämaalin kanssa.

Meidän mielestä makuuhuoneesta tuli aivan ihana! Minusta H456 Himmeli -sävy on juuri sopivan neutraali keltainen. Sävy myös elää viehättävästi valon mukaan; välillä sävy näyttää lähes beigeltä ja kirkkaammassa valossa se toistuu hillityn keltaisena. Vaalean sävyn myötä makuuhuone näyttää suuremmalta, eikä suurta värikontrastia viereiseen olohuone-ruokailutilaan ole enää.

Himmeli-sävy elää viehättävästi valon mukaan

Lisää tästä maalausprojektista löydät nyt Instagramin puolelta, sillä tein maalaamisesta oman jakson Sunnuntaisuosikit-sarjaani. Sieltä pääset kurkistamaan maalausurakkaa sekä lopputulosta videon muodossa. Niin, ja entäs se ruokailutila, jonka maalamisesta myös kirjoittelin – pääsette kurkistamaan myös sinne lähiaioina!

Lue myös:

Kauniin sävyn valinta kodin seinäpinnoille

Author

11 Comments

 1. Näissä kuvissa silmä lepää. Olette miehesi kanssa taitava parivaljakko. Tämä on monipuolinen ja paras sisustusblogi!

  • Suvi M Reply

   Voi että mikä ihana kommentti! Kiitos tosi paljon! <3 Piristit päiväni!

 2. Kaunis lopputulos <3, ihanan kesäinen ja raikas. Ootte kyllä tehokas tiimi ja ihanaa kun on innokas maalari siellä 🙂

  Tuo on totta, että kannattaa valita saman valmistajan maali mistä on sävykin, ettei tule isoja eroja sävyn kanssa.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! <3 On se mukavaa, kun tuo toinen puolisko tykkää niin paljon remontoida ja rakentaa. 🙂

 3. Hieno lopputulos :)! Montako kerrosta maalia meni että saitte näin tummasta vaalean? Itsellä olisi sama päivitys edessä mutta vielä hieman epäilyttää 😀

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Me pohjamaalattiin ensin valkoisella, joten se peitti jo tehokkaasti tumman maalin. Sitten kaksi kerrosta Harmonylla. Ei ole paha urakka. 🙂

 4. Hei 😍kiitos näistä kuvista. Mietin keltaista olohuoneeseen, mutta ne jotenkin vain otti kylmästi silmiin. Nyt hain tuota Himmeliä ja se on kyllä kaunis lämmin sävy.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.