Blogissa on ollut viime aikoina hiljaisempaa, sillä uuden kodin remontti sekä muutto ovat pitäneet meidät kiireisinä. Muutto isosta omakotitalosta oli aikamoinen urakka ja kaiken lisäksi vielä kotiin, joka on osittain keskeneräinen. Mutta täällä ollaan uudessa kodissa!

Olemme asuneet uudessa kodissa nyt reilun viikon ja kodissa vallitsee vielä melkoinen muuttokaaos. Olen kuitenkin iloinen jokaisesta valmiimmasta kohdasta ja tänään kaivoin kameran pitkästä aikaa esille räpsin nämä ensimmäiset kuvat.

Eilen laitoimme olohuoneen siistimpään kuntoon. Levitimme lattialle vanhempieni vanhan HAY:n Peas-villamaton, jonka pesetimme pesulassa raikkaaksi. Asetin Adean Band-sohvamodulit kiinni toisiinsa, sillä minusta ne sopivat tässä olohuoneessa paremmin näin. Vanhassa kodissa pidin sohvamoduleita enemmän toisistaan irrallaan.

Myös sohvapöytä on vanhempieni vanha. Se on itseasiassa siskoni suunnittelema, puusepällä teetetty tammipöytä. Se sopii tänne kivasti ja aion tehdä pöydälle vielä jonkin kivan asetelman. Nyt siihen on pikaisesti vain kasattu rykelmä lempisisustusesineitä. Nyt neliönmuotoiset isot sohvapöydät tuntuvat olevan melko trendikkäitä, joten on kiva päästä soveltamaan tuota trendiä omassa kodissa.

Ihan uutta olohuoneessa on Johanna Gullichsenin putkilon muotoinen tyyny, jonka ostin työmatkalta Helsingistä viikko ennen muuttoa. Halusin ostaa uuteen kotiin jotain kivaa ja olin ihaillut näitä putki-tyynyjä jo pitkään.

Ihme muuten ettei olohuoneen kuvissa näy yksikään kissoista, sillä olohuoneen ikkunalaudat ovat muodostuneet kissojen lempipaikoiksi ja Pörrö ehti jo tiputtaa Menun valaisimenikin ikkunalaudalta. Sirpaleilta ei ole voitu siis välttyä.

Valaisimista puheenollen, totetutin makuuhuoneeseen yhden valaisinunelmani, kun hankin sinne 101 Copenhagenin Drop-kattokruunun. Se on niin upea! Mietin pitkään millainen valaisin makuuhuoneeseen sopisi, kun tila on aika suuri eikä valaisin saa tulla liian alas roikkumaan. Tämä oli täydellinen ratkaisu, kun valonlähteitä on useita ja niiden asentoa voi hiukan säätää. Tyyliltään valaisin tuo kivasti kontrastia.

Keittiössä on vihdoin hana ja välitilan suurlaatta paikoillaan! Tavaraa on vielä vähän liikaa esillä, mutta kaikki löytävät kyllä paikkansa, kunhan saadaan kaikki asunnon säilytystilat asennettua. Tänään asensin ruokapöydän ylle Zettel’z valaisimen lappuset paikoilleen. Tämäkin valaisin jäi meille vanhemmiltani, sillä se olisi ollut liian suuri heidän kotiinsa. Meillähän on tällainen valaisin myös mökillä.

Nyt parhaillaan Mankku ahertaa kylpyhuoneen kimpussa. Olemme rakentaneet sinne sisäkattoa ja sen pintakäsittely on nyt käsillä. Lisäksi asennetaan kylppärin kiintokalusteita paikoilleen ja sitten saadaan vihdoin paremmin järjestettyä tavaroita paikoilleen. Tavaroiden osalta tämä muutto onkin ollut varsinaista palapeliä, kun osa säilytyskalusteista puuttuu vielä. Meidän makuuhuoneeseen tulee laatikostot, joita vielä odotellaan. Onneksi saimme teinien huoneisiin vaatekaapit asennettua, joten heidän vaatteensa on jo oikeilla paikoillaan.

Uusi koti tuntuu kyllä jo nyt ihanalta ja olemme tosi innoissaan tästä muutosta! Jännitin etukäteen vähän sitä, että tuntuisiko tämä koti omalta, kun tämä on vanhempieni vanha koti, mutta huoli on osoittautunut turhaksi. Kodista on remonttien ja meidän omien huonekalujen myötä muodostunut meidän näköinen koti. Vielä on pussia ja nyssäkkää siellä täällä, mutta pikku hiljaa kaikki tavarat löytävät paikkansa…

Author

14 Comments

 1. Kaunis koti, Rakastan vanhoja taloja. Nuo ikkunat, ne ovat kodin helmi😊 Onnea uuteen kotiin💞

 2. Oi kun näyttää hyvältä! Sinulla/teillä on hyvä maku remontoida ja sisustaa. Mukavaa jos aikaa alkaa löytyä lisää blogille, itse en niin välitä Instagramista ym. 🙂

  • Suvi M Reply

   Kiitos tosi paljon! <3 Toivottavasti aikaa riittää blogille taas. Instagram on niin paljon helpompi...

  • Suvi M Reply

   Kiitos! <3 Kaikki valkoiset seinät on maalattu Tikkurilan sävyllä Paperi.

 3. Hei,
  etkö ole kiinnostunut enää bloggaamisesta kun ei ole kuulunut?
  Olisi harmi koska kotisi on aina ollut suuri inspiraation lähde ja kuvat kodistasi niin kauniita.
  Toivottavasti kohta kuullaan sinusta:)

  • Suvi M Reply

   Muutto ja uuden kodin järjestely on vienyt tosi paljon aikaa ja energiaa. Lisäksi on muitakin kiireitä, joten blogi on nyt väistämättä jäänyt taka-alalle. Instagramiin päivittelen ahkerammin, kun se on niin helppoa ja vaivatonta. Mutta tosi ihana kuulla, että blogiakin kaivataan! <3 Yritän kyllä ehtiä tänne taas useammin ja tarkoitus on vuoden alussa kerrata remonttia ja lopputuloksia täällä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.