Villa Fregatti rakennetaan kaupallisessa yhteistyössä Kannustalo Oy:n kanssa

Helmikuussa työt edistyivät raksalla mukavasti. Pääsimme aloittamaan maalaushommia ja sen myötä alkaa näyttää jo niin paljon valmiimmalta. Hommaa on riittänyt myös villoituksien ja sähkötöiden parissa.

 

Ennen kuin pääsimme aloittamaan seinien pohjamaalausta, ahkeroi Mankku yläkerrassa. Sinne asennettiin lattialevyjä, joiden päälle ladotaan sitten se varsinainen parven lattia. Olemme pyöritelleet erilaisia lattiavaihtoehtoja ja päädymme todennäköisesti lehtikuusi-lankkuparkettiin. Vielä lattiaa ei kuitenkaan ole tilattu.

Yläkerrassa piti myös villoittaa kattoa. Tuon villakerroksen päälle naputellaan sitten lopulliset kattopaneelit. Olemme päättäneet tehdä sisäkaton raakaponttilaudasta – samasta materiaalista, jolla ulkohuusi on verhoiltu sisältä. Uskomme, että siitä tulee kiva, vaikka tuo materiaali ei olekaan tarkoitettu lopulliseksi pintamateriaaliksi.

Mankku on paklannut ja hionut ahkerasti alakerran seiniä. Hän rakensi meille myös väliaikaiset portaat, joten nyt yläkertaan on kivempi mennä. Minua aina jännitti mennä tikkaita pitkin.

Viimeksi kirjoittelin siitä, että meinasimme jättää yläkerran seinään ”ikkuna-aukon”. Päätimme kuitenkin levyttää tuon aukon umpeen, koska on kauniimpaa, että seinä jatkuu yhtenäisenä alhaalta ylös saakka. Yläkertaan tulee kuitenkin paljon valoa avoimen osan kautta sekä ranskalaisesta parvekkeesta.

Kyllä tuntui niin mahtavalta, kun pääsimme aloittamaan seinien pohjamaalauksen! Ilme muuttui niin nopeasti heti paljon valmiimman näköiseksi. Nyt olemme maalanneet keittiö-ruokailutilan seinän sekä kaksi seinää olohuoneesta. Maalaushommat jatkuvat sitä mukaa, kun seinien pakkeloinnit on hiottu.

Myös sähkötyöt ovat edenneet raksalla. Sähkömies on tehnyt sähkövetoja ja laittanut sähkökeskuksen paikoilleen. Oli tuuri, että sähköhommat ajoittuvat juuri hiihtolomaviikolle ja olimme paikalla, kun sähkömies teki työtään. Meidän piti nimittäin tehdä muutamia muutoksia vielä joidenkin pistorasioiden paikkoihin.

Maalaus ja paklaushommat jatkuvat maaliskuussa mökillä. Mankku ja siskoni poikaystävä saivat tänä viikonloppuna levytettyä alakerran sisäkaton, joten senkin parissa riittää pakkeloitavaa. Yläkerran alapuoleiseen osuuteen tulee meillä siis maalattu kipsilevykatto, vain yläkerran katto paneloidaan.

Hommat ovat edenneet oikein hyvin siihen nähden, että raksahommia tehdään työpäivien jälkeen ja viikonloppuisin. Nyt pitäisi oikeasti kiireenvilkkaa tilata jo keittiö sekä keittiöön tulevat seinälaatat ja yläkerran lankkuparketti. Pitäisi myös päättää seinien lopullinen värisävy – niistä tulee pääosin valkoiset, mutta haluaisin löytää jonkun ihanan, lämpimän valkoisen sävyn, joka sopisi ikkunapuitteiden kanssa nätisti.

Raksaprojektin aikaisemmat kuulumiset näet kätevästi blogin Mökki-kategoriasta tai valikosta “Villa Fregatti”.

Villa Fregatin valmistumista voi seurata reaaliaikaisesti Instagramissa: @villa.fregatti. Olen tallettanut profiilin ”Kohokohtiin” InstaStory-videoita projektin etenemisestä.

Author

3 Comments

  1. Nopeasti vilkaistuna mökki näyttää aivan Viitasaaren seurakunnan siunauskappelilta.

  2. Ihanasti kevätaurinko osuu mökin ikkunapäätyyn <3 Nopsaa toimintaa teillä siellä 🙂 Jännään täällä minkälaiseen keittiöön lopulta päädytte 🙂 Mukava, kun laitat noin monia kuvia rakennusprojektista, pääsee tosi hyvin mukaan!

    • Suvi M Reply

      Kiva kuulla! 🙂 Ihan mukavasti tämä raksa on kyllä edennyt, vaikka Mankku vain työpäivien jälkeen ja viikonloppuisin ehtii raksalle. Hän on niin ahkera. <3 Kun tykkää siitä mitä tekee, niin kyllähän se silloin nopsaan eteneekin...

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.