Pitkäaikaiset blogilukijani tietävätkin, että olen tuoli- ja valaisinfriikki. Valaisimia on ehkä tullut hankittua viime vuosina tuoleja useammin, mutta nytpä meidän koti on päivittinyt yhdellä unelmatuolillani sekä saman sarjan rahilla! Yksi monien vuosien sisustusunelmista toteutui, kun kotiin saapui iki-ihana Y-tuoli.

Y-tuoli, wishbone chair, CH24-tuoli – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Olen haaveillut tästä tanskalaisesta Carl Hansen & Sønin klassikkotuolista ties kuinka monta vuotta. Kerran, vuosia sitten se kävi meillä kuvauslainassakin, mutta melko korkean hinnan takia en ole raaskinut sitä aiemmin hankkia. Nyt kun siskoni päätti luopua omasta wishbone-tuolistaan sekä siihen kuuluvasta rahista, oli oiva tilaisuus toteuttaa tämä sisustusunelma. Tuoli ja rahi ovat siis jo monta vuotta vanhoja, mutta ovat erinomaisessa kunnossa. Ne ovat saippuoitua pyökkiä.

Sisustamisessa kiehtovaa minusta on juuri tämä, että koti rakentuu vuosien varrella pala kerrallaan. Olisihan se aika tylsää jos kaikki sisustusunelmat toteutuisivat heti kerralla. On ihana haaveilla ja metsästää sitä pientä unelmaa. Käytettyinä ostetuissa klassikkohuonekaluissa on lisäksi aivan oma viehätyksensä; usein hankintaan liittyy jokin tarina tai onnellinen sattumus. Minusta on ihanaa, että siskoni vanhat huonekalut löysivät kotinsa meiltä. Y-tuolin vieressä olevan vintage-bertoian löysin aikoinaan onnensattumoisena Facebook-kirppikseltä. Seiskatuoleja ei ole hankittu käytettyinä, vaan olemme saaneet ne häälahjaksi vuonna 2004 – oma, erityisen rakas tarina on siis niiden taustalla.

Sisustamisessa kiehtovaa on se, että koti rakentuu vuosien varrella pala kerrallaan

Pidän todella paljon siitä, että ruokailuryhmän tuolit ovat eri paria. Silti ne sopivat minusta tosi kivasti yhteen ja täydentävät toisiaan. Y-tuoli tuo kotiimme puun sävyä, jota olen kaivannut siitä asti, kun pakkasimme vanhan puisen ruokapöytämme varastoon.

Myös molemmat kisumme ovat aivan ihastuneita uuteen tuoliin ja rahiin. Onneksi eivät ole kuitenkaan raapineet niistä kumpaakaan, vaan mielummin käpertyvät klassikoiden päälle nukkumaan.

Y-tuoliin kuuluvan rahin aion viedä Villa Fregatin eteiseen. Näen jo silmissäni kuinka ihanasti se sopii sinne. Myös Y-tuoli sopisi mökille aivan täydellisesti, mutta en ole varma raaskinko viedä sitä sinne, kun haluaisin nauttia tuolista täällä kotona joka päivä. Mökillekin haluaisin ruokapöydän ympärille sekalaisen setin (klassikko)tuoleja.

Nyt on yksi sisustuksen palanen kohdallaan. Wishbone-tuoli toi ripauksen ajatonta eleganssia meidän kodin sisustukseen. Monta sisustusunelmaa on vielä mielessä, mutta varmasti osa niistä jääkin vain haaveeksi.

Author

6 Comments

 1. Ihana postaus ja aivan upea tuoli! Itselläkin on ollut harkinnassa jo tovin, mutta uutena hinta aika korkea ja käytettynä ovat oikeita löytöjä.. Käy tosi hyvin kotisi värimaailmaan (kissan kera)! 🙂

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! <3 Hinnan takia tämä olikin minulla haaveena niin monta vuotta. Käytettynä olen katsellut näitä mm. Bukowskin huutokaupasta, mutta en tiedä kuinka hankalaa olisi Ruotsista huutaa huonekaluja...

 2. Hei, samainen tuoli on haaveena täälläkin. Raapimisinnokkaan sisäkissan vuoksi en ole uskaltanut ottaa riskiä. Olisi kiva kuulla, miten kissanne elelevät jatkossa tuolin ja rahin istuinmateriaalin kanssa.

  • Suvi M Reply

   Kisut eivät onneksi ole yhtään raapineet tuolia tai rahia. Molemmat vaan tykkäävät nukkua niiden päällä. Kynsillä ei ole edes kokeiltu ja sitä vähän ihmettelenkin….

 3. Hei, osaatkohan sanoa tarvitseeko saippuoitua tai öljyttyä versiota Wishbone-tuolista miten hoitaa? Tai onko teillä hoidettu tuota mitenkään? Kiitos!

  • Suvi M Reply

   Ei olla hoidettu sitä vielä mitenkään. Hyvin on säilynyt vuosikaudet. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.