Villa Fregatti rakennetaan kaupallisessa yhteistyössä Kannustalo Oy:n kanssa

Mökkiprojekti etenee oikein kivasti, vaikka aikaa raksaamiselle ovat vain illat ja viikonloput. Meidän arki on nyt sellaista, että Mankku ahkeroi mökillä ja minä pyöritän perhearkea ja mietin pintamateriaaleja sekä keittiöratkaisuja. Kurkistetaanpas mitä raksalla tapahtui tammikuussa ja kuinka upeita luontoilmiöitä saatiinkaan taas bongata.

Paljon tehdään itse, joten ei voi tai emme haluakaan määritellä milloin pitää olla valmista

Viimeksi kirjoittelin betonivalusta ja siitä kuinka lattia saa nyt kuivua rauhassa. On ollut aika keskittyä seiniin. Mankku on rakentanut alakerran väliseiniä ja kaikki seinät alkavat pian ollakin pystyssä; vain muutama kipsilevy pitää enää kiinnittää. Näissä kuvissa seiniä on juuri alettu kasata.

Tähän tulee keittiön korkea kaapistoseinä
Alakerran makuuhuone

Alakerran makuuhuoneen seinään tulee sähkökeskus ja sinne kokoontuu aikamoinen setti sähköjohtoja. Tästä tuli pieni mutka matkaan, sillä johdot olivat niin leveällä betonivalussa, että seinästä pitääkin tehdä suunniteltua syvempi. Mutka matkaan tulee siitä, että juuri tuolle seinälle tulee liukuovi ja liukuoven runko on kapeampi kuin seinän runko. Näin ollen seinään jää toiselle puolelle leveämpi kohta. Kirjoittelinkin tästä ohimennen Sekalaista sisustusinspiraatiota -postauksessa ja mietin pitäisikö siihen kohtaan tehdä kiinteä seinähylly, joka tavallaan tekisi levennyksestä tahallisen. Seinään tulee kuitenkin niin pieni pykälä, että ehkä emme kuitenkaan toteuta seinähyllyä.

Tuohon aukon kohdalle tulee sähkökaappi
Liukuoven runko on paikoillaan (tästä tulossa tarkempaa juttua myöhemmin)

Seinää on noussut myös yläkertaan, jonka toisella puolella on jäykistävä väliseinä. InstaStory-pätkissäni kerroinkin, että mietimme tuleeko yläkertaan tarpeeksi valoa, kun toiselle puolelle tulee jäykistävä väliseinä. Huoli on turha, sillä olohuoneen ikkunat ovat niin suuret, että luonnonvaloa pääsee tulvimaan reilusti sisälle. Päätimme kuitenkin jättää jäykistävään väliseinään ”ikkuna-aukon”, jolloin näkymä isoihin ikkunoihin peittyy entistäkin vähemmän.

Ulkopuolellakin on tapahtunut pieniä muutoksia: kiinnitimme kaikki ikkunaristikot paikoilleen, jotta ne eivät jää lumihankeen vääntymään. Mökin ulkoasu muuttui heti astetta viimeistellymmäksi. En vieläkään osaa päättää pidänkö ikkunoista enemmän ristikoilla vai ilman niitä, mutta onneksi voi vaihdella. Ristikot saa helposti myös pois, sillä niissä on kätevä näpsäytysmekanismi.

Ikkunaristikot paikoillaan

En osaa päättää pidänkö ikkunoista enemmän ristikoilla vai ilman niitä, mutta onneksi voi vaihdella.

Luonto on tarjoillut jälleen niin upeita maisemia, että sydän meinaa pahkahtua! Yhtenä päivänä meren jään pinta oli täynnä jäistä kristallia, joka helisi rikki kuin lasi. Ja näkymä oli upea! Tammikuussa pakkanen on paukkunut ja lunta on satanut senttitolkulla. Luminen metsä on vaikuttava näky.

Jään pinta oli täynnä jäistä kristallia, joka helisi rikki kuin lasi

Tammikuussa tuli vuosi täyteen meidän mökkitonttikaupoista. Silloin päätimme, että haluamme sijoittaa paikkaan, joka tuo iloa ja hyvinvointia koko perheellemme – kertaakaan ei ole tarvinut tuota päätöstä vielä katua. Mökkipaikasta on tullut meille hyvin rakas ja jo muutaman päivän jälkeen ikävöin, että pääsisin sinne. Huikean kaunis luonto ja hiljaisuus rentouttaa niin tehokkaasti. Siellä on vaan niin hyvä olla.

Mökkipaikasta on tullut meille hyvin rakas

Vielä on matkaa siihen, että saadaan Villa Fregatti valmiiksi. Moni on kysellyt meidän aikataulusta; meillä ei ole sellaista. Rakennamme omaan tahtiin ja koska niin paljon tehdään itse, ei voi tai emme haluakaan määritellä milloin pitää olla valmista. Mutta luultavasti kesällä ollaan jo aika pitkällä.

Mökkiprojektin aikaisemmat kuulumiset näet kätevästi blogin Mökki-kategoriasta tai valikosta “Villa Fregatti”.

Villa Fregatin valmistumista voi seurata reaaliaikaisesti Instagramissa: @villa.fregatti. Olen tallettanut profiilin ”Kohokohtiin” InstaStory-videoita projektin etenemisestä.

P.S. Ystävänpäivänä 14.2. vietetään Kokkolassa Kannustalon uuden toimiston avajaisia. Tulen sinne kertomaan lisää Fregatista, joten ehkäpä nähdään siellä!

Author

7 Comments

 1. Kyllä tulee upea mökki ja kauniita kuvia olet ikuistanut ihanasta luonnosta. Kuinka pitkä ajomatka teillä on kotoa mökille? Voiko ihan iltasella töiden jälkeen poiketa?

  – Elma –

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Meidän kotipihasta mökin pihaan kestää matka 30 min, joten kyllä käydään siellä usein töiden jälkeen iltaisin. Tai Mankkuhan menee sinne lähes joka päivä töiden jälkeen raksaamaan….

 2. Ihania kuvia. Ristikot suosittelen lintujen tähden. Suuri ikkunapinta helposti heijastaa luonnon peilikuvana kuin se jatkuisi. Linnut lentävät kohti ikkunoita ja helposti vahingoittuvat. Ristikot katkaisevat nämä heijastumat turvallisimmaksi. Nimim.kokemusta on.

  • Suvi M Reply

   Hyvä pointti! 🙂 Luulenpa, että tuollaisia vahinkoja saattaa silti tulla, kun ristikot ovat melko ohuet. Onneksi vielä ei ole sattunut mitään…

 3. Kyllä siitä komea mökki tulee. Onhan se aika vaikeaa aikatauluja päättää, jos itse tekee. Kun on omat työt ja muut vaatimukset päälle, niin huomattavasti mukavampaa rakentaa ilman, että siihen liittyy mitään aikataulupaineita. Meidän pitäisi aloittaa perintömökin remontti ensi keväänä, mutta siihen olen kyllä katsellut ihan rakennusliikettää Vaasan seudulta. Ei ole enää energiaa lähteä itse remontoimaan.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.