Kaupallinen brändilähettiläsyhteistyö: Philips Hue

Vuoden pimeimmät kuukaudet alkavat olla käsillä, mutta sen sijaan, että surkuttelisin pimeyttä aion nauttia kaikista ihanista valaisimistani sekä niiden luomasta tunnelmasta. Philips Hue -älyvalaistus mahdollistaa sen, että voin itse ohjailla valosävyjä ja tunnelmaa.

Valolla on valtavan suuri merkitys tunnelmaan ja mielialaan. Valaisimet ovat minulle erittäin tärkeitä sisustuselementtejä, sillä minulle niillä on muukin funktio kuin valaistus. Valaisimet ovat jo sellaisenaankin tärkeä osa sisustusta (vaikka ne eivät olisi edes päällä), mutta erityisen tärkeää minulle on myös se millaisen tunnelmavalaistuksen niillä voi luoda. Siksi kotoamme löytyykin monta eri kohdevalaisinta tasaisen yleisvalon sijaan.

Erityisen tärkeää minulle on se, millaisen tunnelmavalaistuksen valaisimilla voi luoda

Brändilähettiläsyhteistyön myötä sain valita kaksi Philips Hue -uutuustuotetta kotiimme. Valitsin Iris-valaisimen sekä uuden, ison pallomaisen mallin filament-polttimon. Meillä on Philips Hue -älyvalaistusjärjestelmä sekä kotona että mökillä Villa Fregatissa ja niinpä vein toisen uutuuksista mökille ja toinen jäi ihastuttamaan kotia. Mökille matkasi kaunis Iris-valaisin.

Iris-valaisin luo vaikuttavaa tunnelmaa

Philips Hue -sarjan Iris-valaisin on suunniteltun ennen kaikkea tunnelmanluomiseen. Ideana on suunnata valaisin kohti seinää, jolloin se luo pehmeän epäsuoran valon ja heijastaa seinää pitkin kaunista valopintaa. Valonsävyä voi himmentää laajalla skaalalla ja valaisinta voi käyttää luomaan hienovaraista tunnelmavalaistusta. Kuten muissakin Philips Hue -sarjan valaisimissa, Iris-valaisimen valosävyä voi muuttaa: valittavissa on 16 miljoonaa eri värisävyä. Valkoisen sävyn valinta on minusta Hue-sarjan yksi parhaimpia puolia. Valaisinta voi säätää bluetoothin avulla tai Hue Bridge -sillan kautta.

Halusin viedä Iris-valaisimen mökille, koska siellä on kaunista ehjää seinäpintaa, johon suunnata valo. Vietämme mökillä paljon aikaa myös syksyllä ja talvella, joten on mukavaa, että valojen avulla sinne saa luotua lämmintä tunnelmaa. Pimeän metsän keskellä voi tuntua välillä vähän pelottavalta. Ja kun meillä ei mökillä ole (vielä) takkaa, niin valoilla saamme aikaan ihanaa tunnelmaa.

Valosävyn valinta on minusta yksi Philips Huen parhaimpia puolia

Iris-valaisin sopii täydellisesti sivutason päälle osaksi sisustusastelmaani. Valaisin on kaunis design-esine sellaisenaankin. Muotoilu on viimeistelty kangaspäällysteisellä johdolla sekä metallin ja kirkkaan kuvun kauniilla yhdistelmällä. Meille valitsin Iris-valaisimen upeassa kuparin sävyssä. Tämä on osa Iris Limited Edition -erikoiserää, johon kuuluu myös kultainen, hopeinen ja roosan sävyinen malli. Lisäksi on saatavilla perusmallit mustana ja valkoisena.

Lasivalaisimiin kauniit filament-polttimot

Meillä on useita valaisimia, joissa on lasinen kupu. Tällöin on minusta erityisen tärkeää valita valaisimen sisälle myös kaunis polttimo – tästä mainitsinkin jo aiemmin Meidän valaisimet -koostepostauksessa. Minä olen laittanut kaikkiin lasisiin valaisimiin Philips Hue -sarjan filament-polttimot, jotka näyttävät kauniilta ja antavat miellyttävää valoa.

Lasisiin valaisimiin on tärkeää valita kaunis polttimo

Philips Hue -filament-lampuissa on kierteinen LED-hehkulanka ja kullanruskea pinnoite, mikä antaa niille kauniin, retrohenkisen ulkonäön. Niissä on viehättävää Edison-lamppujen tyyliä. Filament-polttimot tuovat kotiin pehmeän valkoisen valon, mutta värisävyjä niihin ei voi vaihtaa. Filament-lamppuja voi kyllä säätää kirkkaasta aina himmeään yövaloon.

Ennestään meillä oli filament-lamppuja kolmessa eri mallissa ja nyt saimme vielä myös tällaisen suuren, pallomaisen filament-lampun. Laitoin sen paraatipaikalle olohuoneen WIR-valaisimeen. Kaunis, pyöreä lamppu näkyy lasikuvun läpi. Taustalla näkyvässä uudessa Iittalan Putki-valaisimessa on myös filament-sarjan polttimo, ja se kuultaa kauniisti läpi lasista silloinkin, kun valaisin ei ole päällä. Upeaa valaisinta ei kannata pilata rumalla polttimolla, joten suosittelen kiinnittämään huomiota myös tähän pieneen, mutta tärkeään yksityiskohtaan.

Philips Hue -älyvalaistus on kyllä vienyt kaikki valaisimemme aivan uudelle tasolle. Kuten olen aiemminkin todennut, tuntuu ihan hullulta, että emme ole aiemmin ottaneet tätä järjestelmää käyttöön! Hue-lamppuja ja valaisimia voi käyttää myös bluetoothin kautta ellei heti halua satsata Hue Bride -siltaan, johon voi yhdistää koko kodin Hue-polttimot ja valaisimet. Bluetoothin kautta voi ohjata yhden huoneen Philips Hue -valoja kerrallaan, kun taas Hue Brige -sillan kautta hallinnoidaan koko kodin ja pihapiirin Hue-valoja.

Nyt varsinkin, kun vuoden pimeimmät ja synkimmät illat ovat edessä on lohdullista tietää, että kotiin saa lämmintä tunnelmaa valojen avulla ja että niitä voi hyödyntää myös oman päivärytmin tukemiseen. Nyt ei kannata synkistellä pimeyttä, vaan nauttia kauniiden valaisimien lämpimästä valosta ja tunnelmasta.

Author

2 Comments

  1. Tämä Philips Hue vaikuttaa tosi hyvältä! Voiko siis tuota Iris valaisinta ohjata, vaikka ei olisi koko älyvalaistusjärjestelmää?

    • Suvi M Reply

      Kyllä voi ohjata, vaikka ei olisikaan koko systeemiä. Eli silloin käytetään bluetoothia ja puhelinmen sovelluksella säädetään.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.