Hrrr…myrskyääkö teilläkin? Täällä tuuli tuivertaa ja sade vihmoo, joten mikäpä sen mukavampaa kuin käpertyä peiton alle ja uppoutua sisustusuutisiin. Lokakuussa moni brändi fiilisteli jo tulevaa joulukautta ja sähköpostiin kolahteli ihania jouluisia kuvia. Toki seassa oli muitakin uutuuksia ja keskitytään nyt niihin.

Kuvat: Timberwise

Kotimainen parkettivalmistaja Timberwise on avannut Twise-designtuotteiden verkkokaupan. Timberwisen lanseeraama uusi tuoteperhe Twise koostuu design-tuotteista, jotka on valmistettu parketin ylijäämästä. Twise-verkkokaupasta asiakas voi tilata haluamansa designtuotteet suoraan kotiin.

”Me Timberwisella emme tunne sellaista käsitettä kuin ’hukkapala’. Kehotamme lattia-asiakkaitamme tilaamaan riittävästi materiaalia, jotta asennus ei jäisi harmillisesti kesken, ja mikäli lautoja jää yli, voit palauttaa ne meille ja tilata haluamasi Twise-designtuotteen. Ekologisena toimijana haluamme tehdä parhaamme, jotta kaikki tuottamamme materiaali tulee mahdollisimman tarkasti hyödynnetyksi. Twise-tuoteperheen juuret ulottuvat syvälle kestävän kehityksen mukaiseen arvopohjaamme”, brändijohtaja Laura Lankinen kertoo.

Kaikki Twise-tuotteet ovat taitavien suomalaisten tekijöiden kädenjälkeä. Ensimmäisten Twise-tuotteiden suunnittelusta vastaavat muotoilijat Harri Koskinen, Ville Kokkonen ja Tapio Anttila. Twise-tuoteperheen kasvaessa mukaan on saatu myös tuoreita muotoilun lupauksia.

Kuva: Marimekko

Marimekko katsoo jo kevääseen ja julkisti kevät 2021 kodinmallistonsa. Marimekko täyttää ensi vuonna 70 vuotta ja mallisto rakentuukin Marimekon perustaan, omaperäisiin väreihin ja kuvioihin. Kevään kodinmalliston kantavia teemoja ovat abstrakti taide sekä geometria, jotka näyttäytyvät malliston muotokielessä monin eri tavoin. Mallisto sisältää mm. Ruutu-uutuuskuosin, keramiikkasarjan sekä uusia maljakoita. 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Marimekko julkaisee myös neljä erikoismallistoa vuodelle 2021. Lue aiheesta tarkemmin omasta blogipostauksesta ”Marimekko kodinmallisto kevät 2021”.

Kuva: A.S. Helsingö

Kotimainen A.S. Helsingö on lanseerannut uuden Instant Collection malliston, joka tarjoaa brändin suosituimmat senkit noin 7 päivän toimitusajalla. Instant Collection sisältää kolme INGARÖ-senkkiä suosituimmissa värivaihtoehdoissa: Feather Grey, Linen Brown ja Blush Rose. Senkkien koko on 120 x 80 x 40 cm ja ne rakentuvat IKEA:n METOD -kaapinrunkojen päälle. Senkkien ilmettä voi muokata valitsemalla niihin haluamansa vetimet ja jalat. Kun asiakas on tehnyt tilauksen, hänelle lähetetään IKEA-tuotteiden ostoslista valitulle kokonaisuudelle.

Kuva: IKEA

IKEA julkaisee OSYNLIG-malliston yhteistyössä tuoksuvalmistaja Byredon perustajan Ben Gorhamin kanssa. IKEA Life at Home -tutkimuksen mukaan tuoksuilla on vahva yhteys kodin tunnelmaan. IKEA tutki yhdessä Ben Gorhamin kanssa sitä, miten tuoksujen vaikutusta voidaan hyödyntää näkymättömänä muotoiluna arjessamme.

OSYNLIG, ruotsiksi ”näkymätön”, on 13 tuoksukynttilän mallisto, joka on luotu herättämään tunteita aina nostalgisista muistoista tulevaisuuden haaveisiin ja parantamaan arkeamme kotona. Malliston 13 erilaista tuoksua on jaettu kolmeen eri kategoriaan: kukkais-, puu- ja raikkaat tuoksut.

Näkymätön muotoilu, kuten tuoksujen, äänen ja valon käyttö, tarjoaa uusia ja odottamattomia ratkaisuja kodin haasteisiin, joita kohtaamme arjessa.

”Näkymätön muotoilu kruunaa toimivan kodin. Aineettomilla asioilla, kuten valaistuksella, tunnelmalla ja ilmapiirillä on mahdollista luoda todella tunnepitoinen ja mielenkiintoinen ympäristö. Tämä sai minut ajattelemaan uudella tavalla omaa kotiani sekä mahdollisuutta kehittää OSYNLIG-mallisto. Kyse ei ollut vain tuoksukynttilöiden tekemisestä, vaan enemmänkin ihmisten rohkaisemisesta hyödyntää omia muistojaan ja muita abstrakteja asioita kodin tunnelman luomisessa”, kertoo James Futcher, IKEA for OSYNLIG -malliston luova johtaja.

OSYNLIG-tuoksukynttilät ovat saatavilla IKEA-tavarataloista ja -verkkokaupasta marraskuun alussa 2020.

Kuva: Värisilmä / Boråstapeter

Boråstapeterin Eastern Simplicity -uutuustapettimallisto yhdistää aasialaiset käsintehdyt kuviot Skandinaviaan raikkaan modernilla tavalla. Mallisto sisältää 13 erilaista tapettikuosia, jotka tuovat mieleen tekstiilit, orgaaniset kuvot ja Aasian myyttiset maisemat. Malliston suunnittelua ovat innoittaneet yksinkertaisuus, aitous ja kauneus, jotka löytyvät aasialaisesta käsityöperinteestä. Tähän on lisätty moderni skandinaavinen näkökulma.

Lyhyesti:

  • Suomen Taideteollisuusyhdistys / Design Forum Finland jakaa 145-vuotisjuhlavuotenaan tunnustuspalkintonsa hopeisen Estlander-mitalin. Mitalin saa keraamikko Karin Widnäs.
  • Fiskars lanseeraa kierrätysmateriaaleista valmistetut sakset. Saksien kahvat on valmistettu biokomposiitista ja saksien terät ovat ruostumatonta kierrätysterästä. Sakset tulevat myyntiin tammikuussa 2021.
  • Balmuir lanseeraa uuden Portofino-kodintuoksusarjan, joka koostuu tuoksukynttilöistä, diffuusereista ja huonetuoksusuihkeista.
  • Suomalainen Woodio on saanut erikoismaininnan German Design Award 2021 sarjassa ”Excellent Product Design – Eco Design”.
  • Fritz Hansen on julkaissut muhkean, 128-sivuisen inspiroivan esitteen, jota voi selata netissä tästä linkistä.
Author

4 Comments

  1. Uskomatonta, että blogi on jo 10 vuotta vanha. Selasin blogia taaksepäin noihin kunkin vuoden suosikkihankintoihin ja olipa jännä nähdä miten paljon sisustustyyli on elänyt 10 v aikana. Jos saa esittää toiveen, sellainen postaus olisi kiva, missä käyt läpi miten tyyli on muuttunut vuosien varrella 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.