Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

On jo pitkän aikaa tehnyt mieli leipoa viikonloppuaamuksi sämpylöitä ja tänään sain vihdoin toteutettua tuon toiveen. Uudet pellavaiset kangasservetit ja nätti marjainen oksa innostivat kattamaan kauniisti. Ihana aloitus päivälle!

Alunperin ideana oli leipoa käteviä “yön yli sämpylöitä”, mutta unohdin illalla laittaa sämpylätaikinan tekeytymään jääkaappiin. Meidän perheen innokkaat Formula-fanit heräsivät tänään jo aikaisin seuraamaan kisaa, joten tuli sitten itsekin noustua normaalia aiemmin ylös. Melko nopeasti se normaalikin sämpylätaikina valmistuu.

Sillä aikaa kun sämpylät olivat uunissa, siivosin keittiön ja katoin pöydän kauniisti. Ostin eilen Kokkolan Designtorilta kotimaisia Vera Veran kangasservettejä ja päätin tietysti käyttää niitä kattauksessa. Ihastuin pellavan hentoon sävyyn, joka taittaa vaalean harmaaseen ja siniseen. Jännä sävy, josta on vaikea sanoa kumpi se on, sininen vai harmaa.

Kattausta kaunistaa myös mustamarjan oksat, joita bongasin kukkakaupasta. Olipa ihanaa piipahtaa taas kukkakaupassa pitkästä aikaa! Siellä oli vaikka mitä ihanaa ja kannoin kotiin näiden lisäksi myös unikon siemenkotia (ikisuosikkejani!) sekä heinän tapaisia kuivakukkia. Pampaheinääkin olisi kukkakauppiaalla ollut, mutta itse olen jo totaalisen kyllästynyt niihin. Olen viime talvesta saakka intoillut heinistä, joten nyt kaipaan jo jotain muuta. Kauniitahan ne ovat toki.

Nyt kun on herkuteltu tuoreilla sämpylöillä, on energiaa sekalaiseen sunnuntaipuuhasteluun. Meidän pitäisi laittaa pihakalusteet talviteloille ja purkaa trampoliini. Ja pitäisi istuttaa kukkasipulit. Mökkitontillakin riittäisi tekemistä. Kaikki kuitenkin oikein kivaa puuhaa minusta.

Ihanaa sunnuntaita!


Translation: I baked some buns this morning. They are so good right out of the oven! I got new linen napkins which inspired me to set the table more nicely than usual.

Author

2 Comments

  1. Mustamarjan oksat näyttävät tosi nätiltä, kuin myös uudet servetit <3 Tuoreet sämpylät on niin ihania ja helppoja leivonnaisia 🙂 Mukavaa ja kaunista sunnuntaita!

    • Suvi M Reply

      Sämpylät on kyllä niin hyviä uunituoreena! 🙂 Ihanaa viikonloppua sinne!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.