Tänään kurkistetaan kauniiseen loft-asuntoon, josta löytyy monta kivaa ideaa omaankin kotiin poimittavaksi. Tässä ruotsalaisessa kodissa on yhteensä 96 m2 kahdessa tasossa.

Olohuone on sisustettu trendikkäästi neutraalein sävyin. Kiinnitin ensisilmäyksellä huomiota kirjahyllyyn, joka näyttää olevan paikalleen rakennettu, mutta tarkempi tarkastelu osoittaa, että hylly on koottu valmiista kirjahyllyn palasista. Ehkäpä kyseessä on IKEA:n Billy-kirjahylly, jonka osia on luovasti sovellettu tämän kokonaisuuden luomiseksi. Huomaa, miten hyllylevyjä on lisätty myös vajaamittaisina osaan hyllykköä.

Kiinnitin huomiota myös taulujen sijoitteluun: ne on asetettu kivasti vähän epäsymmetrisesti. Olohuoneesta johtaa kierreportaat yläkertaan. Vähän tuon tyyppisiä portaita olemme suunnitelleet meidän mökille mustine pinnakaiteineen.

Huoneiston käytävät ja läpikulkutilat on hyödynnetty säilytykseen ja työtilana, jolloin hukkaneliöitä ei tule. Makuuhuoneeseen johtavalla käytävällä on vaatekaapistot, joissa on ajankohtaiset nuppivetimet hiukan uudella tavalla sovellettuna: kaksi nuppivedintä on kiinnitetty päällekäin.

Päämakuuhuone on hyvin valoisa suurten ikkunoiden ansiosta. Seinälle asennettu peili lisää tilantuntua entisestään ja tuplaa valon määrän. Huomaa, miten polttopuut on asetettu pieneen hyllykköön. Jos mieleistä halkotelinettä ei meinaa löytää, voi hyvin hankkia myös tuollaisen eleettömän hyllyn. Kiva idea!

Itse olisin pedannut sängyn niin, että peitot peittäisivät sängyn massiivisen alaosan, joka ei minusta esteettisesti ole kovin kaunis.

Ruokapöytänurkkaus on sisustettu samaan skandinaaviseen tyyliin. Mutta huomaatko mikä tässä on vialla? Kyseessä on ruokapöydän valaisin, joka mitä ilmeisimmin on kopio Flosin 2097-30 valaisimesta. Valaisin ei näytä sopusuhtaiselta ja yksityiskohdat poikkeavat aidosta valaisimesta. Esimerkiksi kattokiinnike ja -kupu on erilainen kuin aidossa. Silmiinpistävimmin jäljielmän paljasti kuitenkin johtojen ja lamppujen sikinsokinen asettelu.

Parasta tämän kodin sisustuksessa on minusta harmooninen värimaailma, yhtenäinen tyyli sekä olohuoneen persoonallinen kirjahylly. Pidän kovasti myös talon arkkitehtuurista ja loft-hengestä.


Translation: Interior inspiration from Sweden. This lovely loft-style flat is decorated with a soft, neutral colour pallette. The bookshelf in the living room is assembled in a creative way. One big minus in the interior is the fake Flos lamp in the kitchen.

Photos: Alvhem

 

Author

4 Comments

  1. tiedätkö minkä merkin tuo ensimmäisen kuvan lattiavalaisin on?

    Meri

  2. Tuommoisia piraattivalaisimia myydään röyhkeästi noissa kiinalaisissa halpatavaraverkkokaupoissa, olen parissa ruotsalaisessa sisustusryhmässä FB:ssa, ja siellä on yllättävän okei ostaa noita piraatteja. Kysyvät käyttökokemuksia jne siellä, eikä kukaan sano vastaan. 🙁

    • Suvi M Reply

      Aika järkyttävää! 🙁 Minusta tämä on tärkeä vastuullisuuskysymyskin: piraattien valmistajat tuskin huomioivat ympäristöseikkoja, eivätkä kopiot ole yhtä kestäviä kuin alkuperäiset.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.