Hyvää 3. adventtia! Minä olen tänään hääräillyt kotosalla jouluisissa puuhissa. Nyt on laitettu esille joulukoristeita ja pihaakin valaisee ulkovalot. Istuskelen tässä sohvan nurkassa kahvikupin kanssa ja kirjoittelen tämän viikon sisustusuutisia.

tikkurila_vuodenva%cc%88ri_2016

Photo: Tikkurila / Riikka Kantinkoski

Yksi tämän viikon mielenkiintoisimmista sisustusuutisista taitaa olla Tikkurilan vuoden värin julkistaminen. Vuoden 2017 väri on pehmeä, nudensävyinen “Angora”. Värin valitsi raati, johon kuului muotisuunnittelija Teemu Muurimäki, sisustussuunnittelija ja -bloggaaja Susanna Vento sekä Tikkurilan designpäällikkö Marika Raike. Raatilaiset keräsivät mieleisiään värejä ja materiaaleja ”moodboardeille”, joiden pohjalta trendivärit valittiin. Näin syntyi kolme Color Now 2017 -värikokoelmaa: Hazy, Clay ja Growth.

pantone_2017

Photo: Pantone

Kansainvälisesti tunnettu Pantone on myös valinnut vuoden värin. Vuonna 2017 se on vihreä “Greenery”. Vihreä symboloi luontoa ja uutta alkua.

harvia_saunatuotteet

Photo: Harvia

Kotimainen Harvia on julkaissut uuden Legend-saunatarvikemalliston. Valikoima on kunnianosoitus Harvian syntytarinalle. Yhtiön perustaja Tapani Harvia keksi elämäntehtävänsä saunan lauteilla selvittyään juuri lentokoneonnettomuudesta. Uudessa Legend-saunatarvikevalikoimassa toistuu lentokoneista tuttu pyöreä muotoilu ja metalliniitit.

Legend-valikoimaan kuuluu kiulu, kauha, lämpömittari, puunkantoteline ja naulakko. Kiulussa, kauhassa ja puunkantotelineessä on puiset kädensijat, jotka eivät kuumene saunan lämmössä. Lämpömittari ja naulakko on tehty lämpökäsitellystä haavasta ja viimeistelty mustasta teräksestä tehdyillä yksityiskohdilla.

artek-berlin-01

Photo: Artek

Artek on avannut syksyn 2016 aikana kaksi uutta myymälää täydentämään Helsingissä sijaitsevaa lippulaivamyymälää: yhden Antwerpeniin ja toisen Berliiniin. Antwerpenin myymälä avattiin syyskuussa Korte Gasthuisstraatilla sijaitsevan Iittalan myymälän yhteyteen. Berliinin myymälä avattiin marraskuussa Bikini Berlin -ostoskeskuksessa vuonna 2014 avatun Vitra Artek -myymälän tiloihin. Antwerpenin ja Berliinin myymälät jatkavat Artekin missiota tehdä Suomea tunnetuksi maailmalla esittelemällä suomalaisten ja kansainvälisten tekijöiden kanssa tehdyn design-yhteistyön tuloksia useille eri markkinoille Manner-Euroopassa.

kodinykkonenlogo

Kodin 1:n “mysteeriviesti” verkkosivustolla selvisi: ruotsalainen Bygghemma-konserni on ostanut Kodin 1:n. Verkkokauppa avataan jo tämän kuun aikana. Uusi omistaja sanoo Ylelle haluavansa avata ensi vuonna Suomeen myös Kodin1-kivijalkakauppoja. Lähde: Yle.

rorstrand

Photo: Rörstrand

Ruotsalainen Rörstrand on julkaissut yhteistyömalliston muotibrändi Minimarketin kanssa. Mallistoon kuuluu asetteja, kulhoja, mukeja ja espressokuppeja. Mallistoa täydentää keittiöpyyhe sekä säilytysrasia. Mallisto keskittyy aamiaishetken kattamiseen.

hm_kevat

Photo: H&M Home

Katse kevääseen: H&M Home on julkaissut kevään 2017 malliston. Värimaailma on hyvin hillitty ja luonnollinen; paljon harmaata, valkoista ja luonnonläheisiä sävyjä. Lisää kauniita kuvia täällä.

hemtex-pressvisning-va%cc%8ar-2017-8

Photo: Hemtex

Myös Hemtex on julkaissut kuvia kevät 2017 -mallistostaan. Mallistossa on paljon puuterisia sävyjä: vihreää, vaaleanpunaista ja sinistä. Lisää kuvia täällä.

Tänään illalla jännitetään miten Saara Aallon käy X-Factor finaalissa. Toivotaan, että voitto tulee kotiin!


Translation: Interior design news of the week 49. Finnish brand Tikkurila has released their version of the colour of the year 2017: it is nude shade called “Angora”. / Also Pantone has released their colour of the year, which is “Greenery”. / Finnish Harvia has released new sauna accessories. / Artek has opened stores in Antwerpen and Berlin during this autumn. / Swedish Rörstrand has released a collaboration collection with Minimarket. / Lovely pictures of H&M Home spring 2017 collection are out. / Also Hemtex has released their spring 2017 collection.

Author

2 Comments

    • suvi m Reply

      Toivoisin, että Anno-tuotemerkki tulisi takaisin. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.