En ole ihan vielä päässyt joulufiilikseen. Se johtuu varmasti osittain tämän viikkoisesta matkasta Transylvaniaan, mutta myös työkiireistä. Tänään olen vain levännyt matkaväsymystä pois, mutta kovasti tekisi mieli alkaa hääräilemään jouluisia juttuja. Selailin vanhoja blogipostauksia aiempien vuosien joulukuulta ja listasin asioita, joita pitäisi vielä hoitaa.

harmaat_kynttilat

Täydennä kynttilävarastoa. Rakastan kynttilöitä ja niiden tuomaa tunnelmaa. Viime aikoina olen täydentänyt varastojani lähinnä tuoksukynttilöiden osalta, mutta täytyisi hankkia lisää kruunukynttilöitä eri väreissä.

joulu_ovi

jouluvalmistelut-2

Hanki havukranssi ulko-oveen. Perinteiset havukranssit ovat minusta kauneimpia. Olen monena vuonna ostanut kranssin Tullipakkahuoneen joulumarkkinoilta, mutta tänä vuonna en ehtinyt käymään siellä. Ehkäpä kransseja löytyy Vanhan kaupungin joulumarkkinoilta – sinne ajattelin suunnata huomenna.

jouluvalmistelut

Laita ulkovalot paikoilleen. Emme ole vielä saaneet aikaiseksi asentaa pihalle ja terassille ulkovalojakaan. Joka vuosi on sama juttu: valot ovat jossain niin hyvässä tallessa, että niitä on vaikea löytää.  Ja sitten kun ne löytyvät, ne ovat ihan solmussa ja pahimmassa tapauksessa polttimoita on mennyt rikki. Täytyisi siis tarkistaa mikä on tänä vuonna tilanne ja täytyykö käydä ostamassa kokonaan uudet valot. Mielummin lämpimän sävyiset kuin valkoiset.

jouluvalmistelut-2

Somista joulusilla tekstiileillä ja valoilla. Eipä ole sisälläkään sen parempi tilanne jouluvalojen suhteen kuin ulkonakaan: en ole vielä laittanut joulutähtiä ikkunaan, enkä muitakaan valoja. En ole edes varma laitanko joulutähteä ollenkaan. Tämä kuva vuodelta 2012 on yksi lempijoulukuvistani. Pikkuinen kuusi on niin söpö ja tekstiilit ovat sopivan jouluisia. Ripustin valonauhan sattumalta seinälle taulunauloihin ja se näytti ihan kivalta – nyt tämä ei toimisi, sillä ruokailutilassa on eri valaisin.

parlans_primakola1

parlans_kolakinuski

Hanki opeille pienet lahjat. Viime vuonna ostin ihanaa toffeeta. Tätä saisi taas Legerasta, mutta ehkä tänä vuonna annamme opettajille jotain muuta. Pitäisi vielä keksiä mitä…

hobbyhall-joulu-5075

Hanki jouluherkkuja. Joka vuosi täytyy tietysti ostaa perinteiset konvehtirasiat ja joulukarkit, mutta tänä vuonna voitaisiin tehdä itsekin jotain. Vaikkapa sitä Baileys-rockyroadsuklaafudgea, joka oli superhelppo valmistaa. Tietysti pitää leipoa vielä lisää pipareita ja joulutorttuja.

puhallettu_kynttila

Muista rentoutua. Vaikka kaikenlaista tekemistä riittää, tärkeintä on nauttia tästä joulun ajasta eikä ottaa valmisteluista stressiä. Minulle meinasi jo vähän tulla stressi siitä, että en ehdi tehdä kaikkea ennen joulua, mutta Mankku oli niin kultainen ja lohdutti: ”Tee rauhassa työasiat, kyllä minä hoidan joulun ruoka- ja leipomisvalmistelut”.


Translation: I haven’t gotten into the Christmas mood yet, so I went through some old blog posts from December of last couple of years. I made a list of what needs to be done to prepare for Christmas. I have to buy more candles. The front door needs a wreath. The Christmas lights must be installed outdoors. I have to add more Christmas decoration also inside the house. Small presents for my kids’ teachers must be bought. We’ll also have to buy some Christmas sweets and other delicious stuff. And lastly, it is important to relax also and not to stress over Christmas.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.