Terveiset synttärihulinan keskeltä! Koko viikonloppu on vierähtänyt enemmän tai vähemmän pojan 10-vuotissynttäreiden meiningissä ja nyt on aika istahtaa sohvan nurkkaan käymään läpi tämän viikon sisustusuutisia.

Ketara_web4Kuva: LumoKids

Suomalainen LumoKidsin Ketara-sänky on ehdolla kansainvälisessä Red Dot Award: Product Design 2016 -muotoilukilpailussa. LumoKidsin muotoilija Otso Leppänen on päässyt Ketara-sängyllä 50 nuoren muotoilijan joukkoon, kisaamaan kansainvälisestä Red Dot Award -palkinnosta. Palkinto on kansainvälisesti erittäin tunnettu. Sitä hakee vuosittain yli 17 000 tuotetta. Seuraavaksi Ketara matkaa Saksaan kansainvälisen tuomariston arvioitavaksi. Lopputulokset julkistetaan kesäkuussa 2016.

Ketara-sänky on muotoilultaan monipuolinen. Samaa sänkyä voi käyttää pienellä lapsella katossänkynä, tarvittaessa turvalaidan kanssa. Kun lapsi kasvaa ja rupeaa haaveilemaan jännittävästä parvisängystä, voi Ketaran kääntää ylösalaisin. Lisävarusteena tarvitaan vain turvalaidat ja tikkaat. Parvisänkyvaihetta kestää yleensä muutaman vuoden. Tämän jälkeen sänky voidaan taas kääntää ympäri katossängyksi. Parvisängyn alle sopii myös Korento-lastensänky, jolloin sängyt yhdessä muodostavat kerrossängyn. 

 41551-516735-64160062Kuva: Design from Finland / Saana ja Olli

Suomalaisen Työn Liitto kutsui ensimmäistä kertaa kummisuunnittelijan Design from Finland -merkille. Vuoden 2016 kummisuunnittelijan roolissa aloittaa suunnittelijapari Saana ja Olli. Kummisuunnittelijan valinnalla vahvistetaan ammattimaisen muotoiluosaamisen läsnäoloa kaikessa Design from Finland -merkin ympärillä tehtävässä yritysyhteistyössä. Design from Finland -kummisuunnittelija valitaan vuodeksi kerrallaan ja valinta tehtiin nyt ensimmäistä kertaa. Seuraava kummisuunnittelija valitaan vuoden 2017 alussa.

– ”Saana ja Olli edustavat raikasta, suomalaista nuorta muotoiluosaamista ja aloitamme yhteistyön heidän kanssaan ilolla ja suurella innolla. Heillä on näyttöä innovatiivisesta tekemisestä niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Uskomme yhteistyön muotoutuvan hedelmälliseksi molemmille osapuolille. Heidän valintaan vaikutti positiivisesti myös se, että Saana ja Olli olivat tehneet jo yhteistyötä muutaman jäsenyrityksemme kanssa”, toteaa Brand Manager Johanna Lahti Suomalaisen Työn Liitosta.

Lundia_System_shelf_web

Kuva: Lundia

Lundia avaa 12 Lundia-kotia ja 14 osastoa Iskun myymälöissä. Ensimmäiset Lundia-kodit avaavat ovensa jo tammikuussa, ja kaikki osastot ovat valmiita maaliskuun alkupuoliskolla. Lundia-kodeissa 63 neliön tila on sisustettu kolmehenkiselle perheelle. Kodit näyttävät miten Lundia taipuu ja muokkautuu eri tarpeisiin niin eteisessä, olohuoneessa kuin makuuhuoneessakin. Iskun myymälöissä ovat kaikki Lundian tuoteperheet esillä. Toimitusajat pysyvät yhtä lyhyinä kuin ne ovat Lundian omissa myymälöissäkin.

”Kaksi suomalaista vahvaa brändiä yhdessä on hyvä uutinen kaikille asiakkaille. Iskua ja Lundiaa yhdistävät laadukkaat tuotteet, kestävä kehitys sekä kotimainen tuotanto ja omistus, joten liitto on mitä luonnollisin” kertoo Iskun toimitusjohtaja Arto Tiitinen.

lapuankankurit

 Kuva: Lapuan Kankurit

Lapuan Kankureiden tehtaanmyymälä idyllisessä Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa Lapualla on muuttanut uusiin, upeisiin tiloihin. Lapuan Kankureiden uusi tehtaanmyymälä sijaitsee entisessä patruunatehtaan työkaluverstaassa, jonka seinissä voi yhä aistia ikivanhan tehdasmiljöön. Tyylikkään myymäläkalustuksen suunnitteli tokiolainen suunnittelutoimisto IMA design – tuttu myös Lapuan Kankureiden ulkomaan messuosastoilta ja näyttelyistä Japanissa. Sisustuksessa näkyy suomalainen luonto parhaimmillaan: paljon luonnonläheistä koivua ja Päre-kalusteita sekä tilaan ilmavuutta tuovia ripustustankoja. Kalusteet on valmistanut paikallinen puusepänliike Hirvelä.

Vanhan tiilirakennuksen remonttisuunnittelusta vastasi arkkitehti Jorma Keski-Kiikoinen, ja myymälän tila- ja materiaalisuunnittelu on suunnittelija Jaana Karellin käsialaa. Hän on ollut mukana rakentamassa myös Helsingin myymälää sekä useita tekstiilinäyttelyitä.

Lapuan Kankureilta on ilmestynyt myös uusi kuvasto.

jotex

Kuva: Jotex

Jotexilta ilmestyy ensimmäinen design-yhteistyö. VARG Designkollektiv -suunnittelijakaksikko Frida Brand ja Märsta Sigurdsson ovat yhteistyössä Jotexin kanssa luoneet kaksi ylellistä J-premium-pussilakanasettiä. Kummatkin setit ovat pehmeää perkaalia, jonka langantiheys on 360 tc. Vuodevaatteilla halutaan hylätä vallitseva naisihanne ja painottaa kaikkien vartaloiden olevan kauniita. Vuodevaatteiden graafisessa designissa yhdistyvät elävällä tavalla värit, kuviot ja materiaali.

Tuotteet tulevat myyntiin jotex.fi -verkkokauppaan vuoden 2016 alussa. Pussilakanasta on saatavissa sekä kapean sängyn että parisängyn pussilakana. Pussilakanasettien hinnat ovat 64,90–84,90 euroa ja yksittäisen tyynyliinan hinta on 15,90 euroa.

FRONT.top.E16

Kuva: House Doctor

Tanskalainen House Doctor on julkaissut uuden Everyday-malliston ja sitä myötä kauniin ja inspiroivan kuvaston.

byLassen_Rimm_Group_Lifestyle_High Res_976x366

Kuva: By Lassen

By Lassenilta riittää uutuustuotteita tällekin viikolle. Nyt on julkaistu kokoelma keraamisia vaaseja ja kukkaruukkuja. Mallisto on saanut nimekseen Rimm. Rimm on sarja maljakoita ja kukkaruukkuja, jotka ovat saaneet vaikutteensa poikkeuksellisesta pohjoismaisesta käsityöläisyydestä, keramiikasta ja funktionaalisesta suunnittelusta. Sekä kukkaruukut että maljakot noudattavat modernistista muotoa ja ilmaisua kauniisti korostelulla erikorkuisella reunalla, joka toimii eräänlaisena kehysmäisenä pääkuviona, josta sarjan nimikin tulee. Koriste-elementit on luotu keskittyen materiaaleihin ja käsityöhön. Hienovarainen väritys takaa sen, että kasvin vihreämmät osat saavat ansaitsemansa huomion.

Rimm-kukkaruukut ovat saatavana neljässä eri koossa; kaikki on suunniteltu siten, että niissä on ylimääräistä kasvutilaa kasveille – olivatpa ne sitten keittiössä säilytettäviä yrttejä tai parvekkeella kasvatettava viikunapuu. Rimm-maljakot ja kukkaruukut ovat saatavilla kaupoista helmikuussa 2016. Hinnat alkaen 34 €.

Translation: Interior design news of the week. Finnish LumoKids Ketara-bed is competing in the Red Dot Awards. / Saana and Olli design duo has been chosen as signature designers for Design from Finland brand. / Lundia will open Lundia Home departments in Finnish Isku stores. / Finnish Lapuan Kankurit have opened a renovated store in Lapua. / Jotex has released the first collaboration line designed by VARG Designkollektiv. / House Doctor’s new Everyday line has been released. / By Lassen has released a new collection of vases and ceramic pots. The line is called Rimm.

Author

2 Comments

 1. Jotenkin tosi paljon erityisen positiivia uutisia 🙂

  Mielenkiintoinen tuo Jotexin suunnittelijayhteistyö. Mukava huomata, että yhä useampi yritys uskoo ja satsaa oikeisiin suunnittelijoihin. Josko halpamainen kopiointi alkaisi vähitellen väistymään.

  • suvi m Reply

   Positiiviset uutiset piristävät kyllä! 🙂

   Aivan samaa mieltä olen! Suunnitteluun pitää panostaa ja jättää se kopioiminen pois.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.