Läppärissäni on kansio nimeltään “Ruokailutila joulun jälkeen”. Sinne olin tallentanut nämä kuvat, jotka on otettu heti sen jälkeen kun olimme siivonneet joulun pois. Joulun jälkeen sitä tyypillisesti kaipaa selkeyttä ja ilmavuutta kodin sisustukseen.

ruokailutila

series_seven_chairs

vintage_bertoia_chairs

Olen siirtänyt vanhat Bertoia-tuolini olohuoneesta ruokailutilaan. Tällä hetkellä seassa on myös yksi vanha Artekin Aalto 66 -tuoli, mutta näissä kuvissa sitä ei näy. Minusta sekalainen sekoitus kauniita tuoleja näyttää tosi kivalta! Haaveenani on joskus hankkia vielä jonkin unelmatuolini tähän sekoitukseen.

kubus_kynttelikko

pehmis_sohvannurkalla

Ruokailutilan seinällä on Arne Jacobsenin seiskatuoliaiheinen julistetaulu, jonka ostin syksyllä Fritz Hansenin Helsingin myymälästä. Näin paljaaksi ei ruokailutilan seinää kuitenkaan ole tarkoitus jättää, vaan olen ajatellut kasata seinälle taulukollaasin. Haluaisin siihen melko pehmeitä värejä, mutta sommittelu saisi olla aika rento; vähän samaan tapaan kuin viime keväänä (postauksessa “Bertoiat löysivät paikkansa”). Taulukehyksien materiaalit saisivat vaihdella tammesta, metalliin sekä valkoisiin ja mustiin kehyksiin.

seiskatuolit

ruokailutilan_tuolit

nakyma_sohvalta

pehmis_hoppana

Meidän isän, Juhani Melenderin, Instagram-tilillä on laaja kokoelma isän tauluja ja sieltä poimin muutamia suosikkejani alla olevaan kuvaan. Instagram-virrasta olikin kätevä selata sopivia tauluja – nyt täytyy enää käydä hakemassa ne äidin ja isän luota.

juhanimelender

Löysin Instagram-virrasta monta sellaista taulua, joita en ollut aimmin nähnytkään. Tuosta kollaasista esim. “Turkoosilla” ja “Koodi” maalaukset sopisivat värimaailmaltaan hyvin yhteen seinällä nyt olevan julistetaulun kanssa.

Mutta ennen kuin lähden hakemaan tauluja, on vuorossa synttärisankarin valitsemaa aktiviteettia. Tänään on meidän pojan oikea syntymäpäivä ja hän saa valita mitä tehdään. Menemme luistelemaan.

 

P.S. Kuka bongaa kuvasta tyttären keltaisen hiuspinnin…? Hahah.

Translation: I took these pictures a while ago: just after we had cleaned all the Christmas stuff away. After the holidays I long for simple and clean interior. However, I plan to create a new art wall onto our dining room wall. I chose some of my favourite paintings from my father’s Juhani Melender’s Instagram account and next I’ll have to go and get the paintings and attach them onto the wall…

Voit seurata blogiani Facebookissa / Bloglovinissa / Blogipolussa.

Löydät minut myös Instagramista ja Pinterestistä.

Author

13 Comments

 1. Haa, löytyi! Kiinnostuin noista isäsi tauluista. Onko ilmoitettu koko paspiksen kanssa vai ilman?

  Mia

 2. Moikka, mitäs jos haluaisin ostaa isäsi taulun? 🙂 ja mahdollisimman ison vielä? 😉

 3. Vitsi, meni vähän aikaa että bongasin pinnin…oli pakko löytää :). Ihana kuva kissasta, sopii kivasti asetelmaan :). Kauniin taulun olet löytänyt, ihanat värit.

  Paljon ihania töitä isälläsi ja jos raskis meillekkin sitten joskus ostaa yhden taulun. Ylä-asteella piirsin vähän samanlaisen tyylisen työn koulun seinälle. Nyt ei enää taida olla seinällä, kun tehty kouluun remontti.

  Nyt tarkoitus itellä alkaa maalaan olohuoneen seinälle taulua, saa nähdä päätyykö koskaan seinälle. Ekana kuitenkin aloittaa vähän pienemmästä työstä, nimittäin piirtämisestä aikaa yli 30 vuotta :(. Hyvä jos tikku-ukon osaan piirtää.

  • suvi m Reply

   No mutta hyvä, että löysit! 🙂 Pieni pähkinä viikonlopulle. 😀

   Kisu oli niin nätisti tuossa, että piti antaa olla ja ottaa kuva. 🙂

   Minäkin haaveilin pitkään, että maalaisin taas jotain (joskus teini-iässä, nuorena aikuisena, ennen lapsia olen viimeksi maalannut), mutta ei ole ollut aikaa. Ehkä eläkkeellä sitten… 😉

 4. coffeetablediary Reply

  Kauniilta näyttää paljas ilme kun julisteen värit tuo ripauksen pirteyttä ja tuolit ovat niin kauniita, kiva kun on muutamia erilaisia mukana. Myös taulukollaasista tulee varmasti kaunis. Mieletön aarreaitta sinulla käytössä kun voi valita isäsi töistä, onnekas olet! Todella kaunis etenkin tuo taulu, missä ripaus turkoosia. Mielenkiinnolla jään odottamaan tauluseinän valmistumista. :

  • suvi m Reply

   Isän työhuone ja varasto on kyllä sellaisia aarreaittoja että! Sieltä löytyy vaikka mitä! 🙂

   Kunhan tässä pahin kiire hellittää, niin ehdin sen taulukollaasin koostaa.

   Seiskatuoliaiheinen juliste sopii niin hyvin meille, kun seiskatuolit ovat niin lähellä sydäntä. Häälahjaksi saatu… 🙂

  • suvi m Reply

   Onpa tosi kiva kuulla! 🙂 Oikein mukavaa viikkoa sinne!

 5. Ihanan harmonista! Jotenkin yllättää että jaksat vielä katsella noita seiskatuoleja, itsellä tullut jo kauan korvista ulos, mutta ovathan nuo klassikkoja. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.