Lokakuu vaihtui marraskuuksi ja on aika kerrata menneen kuun sisustusuutiset. Nyt fiilistellään vahvasti jo joulua: moni brändi on julkaissut tunnelmallisia joulukuvia ja -mallistoja. Toisaalta katse on jo vahvasti myös tulevaan kevääseen.

Kuvat: Artek Helsinki

Artek Helsinki julkaisi huikean tyylikkäitä jouluisia kuvia. Näissä kuvissa joulu hiipii kotiin hillitysti. Artekilta kerrotaan, että tavoitteena on nimenomaan alleviivata kestävyyttä ja ajattomuutta:

”Tänä vuonna Artek Helsinki -myymälän talvivalikoimaa kootessamme pohdimme, miten vuosikymmenet näkyvät kodin sisustuksessa, ja miten rakentuu kestävä sisustus. Jokaisen kodin ainutlaatuinen tunnelma syntyy ajattomien elementtien antamasta pohjasoinnista, jota maustavat vuosikymmenten virtaukset ja ilmiöt. Kalusteet, valaisimet, tekstiilit, käyttöesineet ja taide hankitaan ajan mittaan kulloisenkin elämäntilanteen tarpeisiin. Kerran hankitut kalusteet voivat liikkua kodissa tilasta toiseen käyttötarkoituksen muuttuessa. Muuntuva, kerroksellinen sisustus edustaa kodin kestävää kehitystä parhaimmillaan.”

Tästä tykkään aivan valtavasti!

Kuva: Pentik

Myös kotimainen Pentik on julkaissut tunnelmallisen joulumallistonsa. Pentikin joulusta löytyy kauniita, perinteisen punaisia kuoseja kuin hillitympään makuun sopivia, harmaan eri sävyjä yhdisteleviä tekstiileitä. Kattauksen kruunaa Pentikin laadukas, kotimainen keramiikka. Pääset selailemaan Pentikin joulukuvastoa tästä linkistä.

Kuva: Ikea

Joulu on saapunut myös Ikeaan. VINTERFEST-mallistosta löytyy monipuolisesti tuotteita joulunajan tunnelmointiin, kokkailuun, ruokiin, koristeluun ja lahjojen paketointiin. Malliston tuotteissa yhdistyvät leikkisyys ja skandinaavisista perinteistä ammentavat yksinkertaiset muodot sekä runsaat kuosit. Joulun värejä ovat tänä vuonna täyteläiset punaisen ja sinisen sävyt, joita täydennetään neutraalin vaalealla värimaailmalla.

Ikea lanseeraa marraskuussa myös mm. muotisuunnittelijana ja dj:nä tunnetun Virgil Ablohin suunnitteleman MARKERAD-malliston. Yhteensä 15 tuotteesta koostuva erikoismallisto on suunnattu erityisesti ensimmäiseen omaan kotiinsa muuttaville nuorille aikuisille. Mallisto on saatavilla vain rajoitetun ajan.

Kuva: Paavo Pykäläinen (Iittalan Facebook)

Iittala julkaisi tällä viikolla kevään 2020 uutuustuotteensa Amos Rexissä. Tammikuun alussa myyntiin tulevat mm. Nappula-kukkaruukut ja Philippe Malouinin suunnittelema Kuru-kokoelma kodin pikkuesineiden säilytykseen ja esillepanoon. Maaliskuun alussa Ruutu-kokoelma täydentyy keraamisilla maljakoilla. Uusi vuosiväri on ”pellava” ja sen kerrottaan muistuttavan tuulessa aaltoilevista viljapelloista ja pellavavaatteiden viileästä keveydestä hellepäivänä.

Kuva: Ferm Living

Tanskalainen Ferm Living lanseeraa uuden, 70-luvun arkkitehtuuria heijastelevan kalustemalliston. Travertiinista valmistettu ”Distinct” mallisto sisältää kaksi pöytää: sohvapöydän ja sivupöydän.

Kuva: Fritz Hansen

Designbrändi Fritz Hansen on puolestaan julkaissut uusia sisustusesineitä. Uutuussarjaan sisältyy lasten seiskatuoli, Paul McCobbin suunnittelema seinäpeili, nahkainen Dot-jakkara sekä 100% merinovillaa oleva torkkupeitto.

Lyhyesti:

  • Citymarketin Myhome-mallisto on myös täydentynyt jouluisilla uutuuksilla
  • Paola Suhonen on suunnitellut Ivana Helsinki -mattomalliston yksinoikeudella Prismalle
  • Tikkurila lanseerasi vuoden värin, joka on keltainen Lemonade
  • MUJI avaa lippulaivamyymälän Kampissa 8.11.2019
Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.