Juu, heikkouteni ovat koristetyynyt. Se lienee jo klisee, että koristetyynyllä voi päivittää kodin sisustusta helposti, mutta niin se vain on. Minulle yksi tyyny saattaa aiheuttaa suuren inspiraation ja siitä lähtee käyntiin isompikin muutos tilassa. Näin kävi, kun ostin i h a s t u t t a v a n  Marimekko Unikko tyynyn uudessa kauniin keltaisessa sävyssä.

Tehän tiedätte, että olen jo pitkään ollut ihastunut keltaiseen sävyyn. Se alkoi oljenkeltaisesta hurahduksesta ja on siitä lähtien jatkunut ja voimistunut vain. Maalasimmehan makuuhuoneenkin keltaiseksi. Nyt keltaista on myös olohuoneessa. Ihastuin päätäpahkaa tähän Marimekon Unikko-tyynyyn, kun näin sen paikallisessa Kulmakaappi-myymälässä! He ovat sen siellä itse ommelleet Marimekon puuvilla-pellava Unikko-kankaasta, jonka uutuussävynä on tänä keväänä tämä ihana keltainen.

Kuosi inspiroi kaivamaan esiin muitakin pellavaisia ja keltaisia tekstiileitä

Pidän erityisesti siitä, että kuosi on painettu (Helsingissä!) valkaisemattomaan kankaaseen, jolloin sen sävyt ovat kauniin murretut. Kankaassa yhdistyvät kauniit pellavan sävyt ja juuri sopivan sävyinen keltainen – se ei ole liian kirkas. No, tästähän inspiroiduin niin, että kaivoin kaapistani esille muutakin keltaista ja pellavaista. Laitoin ikkunoihin pellavaverhot ja löysin tyynykätköistäni ihanan Johanna Gullichsenin koristetyynyn keltaisessa ja pellavaisessa sävyssä.

Näin yksi tyyny sai aikaan suuremman muutoksen olohuoneessa. Ja toi mukanaan kesäisen fiiliksen! Tulen vielä kuitenkin keventämään olohuoneen ilmettä, sillä (kuten olen aiemminkin kertonut) siskoni vanha suuri nojatuoli-rahi-yhdistelmä vie liikaa tilaa ja vaikka se onkin ihana, täytyy se viedä pois. Tätä on suunniteltu jo pitkään, mutta on vaan oma operaationsa saada iso ja painava huonekalu siirrettyä kotoa vanhempieni vintille.

Mutta kuulkaas, nyt on luvattu aivan ihanaa kesäistä säätä ja minäkin suuntaan tästä nyt nauttimaan lämmöstä ja auringosta! Olen häärännyt kotona siihen malliin, että nyt saa hyvillä mielin keskittyä viikonloppuna ulkoiluun.

Aurikoista viikonloppua!

Author

2 Comments

  1. Tuo tyyny on aivan ihana! Näitä ei ikävä kyllä saa enää mistään eikä kyseistä kangasta, mikä on erittäin harmittavaa..Tulikin tässä mieleeni oletkohan mahtanut jo ihastuttavasti ”kyllästyä” tyynyyn ja mahdollisesti myisit sen? Täällä nimittäin olisi ”OstanNytJaHeti”- ehdokas kyseiselle tyynylle 🙂

    • Suvi M Reply

      Se on kyllä ihana tyyny, enkä ole aikeissa luopua siitä. 🙂 Toivottavasti jostain löytyisi vielä tuota kangasta…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.