piha-toukokuu-8352

piha-toukokuu-8316

piha-toukokuu-8326

piha-toukokuu-8327

piha-toukokuu-8335

piha-toukokuu-8338

piha-toukokuu-8354

Vaikka tämä kevät onkin ollut hyytävän kylmä, olen silti jo jonkin verran aloittanut pihatöiden tekemistä. Eilen ripottelin kukkasiemeniä istutuksiini. Pojan huoneen ikkunan alle ripottelin unikon siemeniä, neilikat ja loput sekalaiset siemenet sujautin jo olemassa oleviin kukkapenkkeihin. Toivottavasti ne lähtemät itämään!

Tsekkasin myös kuinka viime syksynä istuttamani sipulit ovat lähteneet nousemaan. Viime vuonna oli surkea tulppaanivuosi – läheskään kaikki sipulini eivät nousseet, joten nyt todella toivon parempaa tuuria. Tulppaanit ovat jo hyvällä alulla. Toivottavasti laukkalajikkeet nousevat myös. Parisen vuotta sitten lähes kaikki sipulit onnistuivat kukkimaan ihanasti.

Viime keväänä ostamani terassipuu ei luultavasti selviytynyt talven yli, vaikka istutin sen thermoruukkuun. Oksat vaikuttavat ihan kuivilta ja kuolleilta, mutta odotellaan nyt vielä jos se näyttäisikin elon merkkejä. Kevät on nyt niin kovin myöhässä. Meilläpäin ei puut vielä viherrä. Krookukseni sentään kukkivat.

Seuraavaksi täytyisi haravoida piha ja pestä terassit. Kunhan säät lämpenevät, aloitan ruukkupuutarhan perustamisen. Yhden kuolleen omenapuun tilalle pitäisi myös hankkia uusi. On tämä minun puutarhurointi vähän surkuhupaisaa. Ehkä olisi viisainta hankkia ammattilainen paikalle viimeistelemään meidän piha. Haaveissani on tietysti sellainen upea ja runsas puutarha, mutta sen kasvamiseen kestää vuosia – jos kaikki kasvit edes säilyvät hengissä. 😉

Author

3 Comments

  1. Täällä yhtä surkuhupaisaa toimintaa, eli et ole ainoa! 😀 Intoa löytyy, mutta taitoa vähemmän. Kertoileppa sitten kevään edetessä mitä pihalla puuhailet ja mitä kesä tuokaan sinne tullessaan. 🙂

    • suvi m Reply

      Huh, ihanaa että kohtalotovereita löytyy! 🙂 Tällä meidän saitilla on niin taitavia puutarhureita, että kyllä kovasti kalpenee omat pihajutut niiden rinnalla, mutta yritän parhaani. 😀 Varmasti pihajuttuja on luvassa lisää, kunhan kevät etenee näilläkin leveysasteilla.

  2. Pingback: valkoinen harmaja - olohuoneen-kalusteet.com

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.