Ihanaa äitienpäivää kaikille! <3 Täällä päivää on vietetty perinteisissä merkeissä: sain aamupalan sänkyyn suloisten askartelujen kera ja Mankku oli leiponut ihanaa marenkiunelmaa. Omaa äitiä ja anoppia käytiin myös onnittelemassa. Nyt kurkistetaan sisustusuutisiin, jotka sisältävät tällä viikolla monta erityisen upeaa uutuutta.

marimekko_aw17

Photos: Marimekko

Marimekko julkaisi tällä viikolla tulevan syksyn ja talven kotimalliston. Mallisto on saanut inspiraationsa suomalaisesta taiteesta, arkkitehtuurista, kansanperinteestä ja siitä, kuinka luontomme vaikutus näkyy maamme kulttuurissa laajemminkin. Marimekko koti oli tällä kertaa rakennettu Alvar Aallon Paviljonkiin Ramsinniemeen Helsinkiin.

Mallistoa hallitsee tummat, murretut värit ja mukana on jo tutuksi tulleita sisustustuotteita uusissa väreissä: esimerkiksi Ming-maljakosta tulee kirkas versio ja pienestä Flower-maljakosta kaunis hiekansävyinen malli. Marimekon arkistoista tuotantoon on otettu Vuokko Eskolin-Nurmesniemen suunnittelema Noppa-kuosi mustavalkoisena. Tykkään kovasti tästä mallistosta kuvien perusteella! Kurkkaa lisää kuvia esim. Vihreä talo -blogista.

vallila

Photos: Vallila

Myös Vallila julkaisi syksy-talvi 2017 mallistonsa tällä viikolla. Kokoelma on saanut inspirtaation suomalaisesta luonnosta ja kuosseissa onkin nähtävissä esim. kesäpaikkaa, hiihtolatua, peltomaisemaa ja kylänraittia. Keskeisiä teemoja ovat myös perinteet, valo ja hiljaisuus. AW17-kokoelman värimaailma on johdettu havunvihreästä, tammenterhoista, lumihiutaleista, kuutamon sinestä, lumoavasta iltakajosta, välkehtivästä metsälammesta ja päivän rajapintahetkien levollisesta hämärästä.

Vallilan syyskokoelman ovat luoneet Vallilan kuosisuunnittelijat Tanja Orsjoki, Riina Kuikka, Matleena Issakainen, Vilma Pellinen ja Eveliina Netti. Laaja kokoelma kattaa yli 60 kuosia, jotka esiintyvät laajassa tuoterepertuaarissa sisustuskankaista, valmisverhoista ja matoista keittiön, makuuhuoneen sekä kylpyhuoneen tekstiileihin ja pientuotteisiin. Syksyllä tuotevalikoimaan tulevat myös lampunvarjostimet, tuplapussilakanat, isot sisustustyynyt sekä syyskuoseissa loistava Rehti-astiasarja.

Vallila lanseerasi rauhallisen Ajaton-tuotesarjan keväällä 2017 laadukkaisiin ja yksivärisiin kylpyhuonetuotteisiin, astioihin ja verhoihin. Nyt Ajaton-mallisto laajenee ja Vallila lanseeraa uutena kokonaisuutena Ajaton-mattomalliston. Kyseessä on uusi, pelkistetty mallisto Vallilan oman mattomalliston sisällä. Ajaton-mattojen laadut ovat villa, buklee, heatset polypropeeni, flatweave, kudottu puuvilla ja printtipuuvilla. Ajaton-matot ovat graafisia ja neutraaleja, tunnelmaltaan hillittyjä. Mallistoon kuuluu toistakymmentä mattomallia.

Lisäksi Vallila lanseeraa festarikesäksi 2017 kaksi festivaalimallistoa: Vallila X Sideways ja Vallila X Provinssi. Erikoismallistot tuovat Vallilan valikoimaan yhteensä neljä uutta kuosia. Värikkäät kuosit esiintyvät kangaskasseissa ja sisustustyynyissä.

iittala

ba8e3e508cabb013_800x800ar

Photos: Iittala

Iittala X Issey Miyake -kokoelma laajenee syksyllä pienemmällä kassilla. Kokoelma täydentyy ensi kertaa sen lanseerausvuoden 2016 jälkeen. Uuden kassin kuvio on pienemmäksi skaalattu versio alkuperäisestä kassista; uusi pienempi koko on mitoiltaan 42 x 43 cm. Ainutlaatuisen taitos- ja pliseeraustekniikan ansiosta kassi viikkautuu kauniisti myös mukaan, vaikkapa matkalaukkuun. Materiaalilla on muisti: laskokset säilyttävät muotonsa ja taittuvat auki ja kiinni vaivatta.

Syksyllä 2017 Iittala tuo myös Alvar Aalto -kokoelmaansa kaksi uutuutta: maljan sekä suupuhalletun maljakon. Lisäksi Aalto-teräsvadit saavat uuden ruusukullan sävyn. Sävy on saanut inspiraationsa Aallon arkkitehtuurista, johon kuuluvat oleellisesti lämpimän metallin sävyiset kahvat, kaiteet ja kädensijat. Teräsvateja on saatavilla neljässä eri koossa. Lasimalja on versiointi 1930-luvulla esitellyn Aalto-kukan yhden osan muodosta. Kapea, 220 mm korkea maljakko puolestaan esiteltiin ensi kertaa New Yorkin maailmannäyttelyssä vuonna 1939. Maljakon  aaltoileva muoto on tuttua Aalto-muotoa hieman yksinkertaisempi. Suupuhallettua maljakkoa on saatavilla neljässä eri sävyssä.

Yö metsässä table runner Photo Unto Rautio hi-res 72 dpi

Photo: Saana ja Olli

Muotoilijapariskunta Saana ja Ollin palkittu ja useamman vuoden loppuunmyytynä ollut Yö metsässä -mallisto palaa rajoitettuna eränä takaisin Suomi 100 -merkillä varustettuna. Malliston tuotteisiin kuuluvat sisustustyynyt sekä keittiöliinat.  Tuotteiden materiaali on kestävä eurooppalainen 100% hamppukangas ja ne valmistetaan läpinäkyvästi Suomessa. Kankaat painetaan Aitoossa, ommellaan Turussa ja tarkastetaan ja pakataan Turussa. Tuotteilla on Avainlippu, Design from Finland sekä Suomi100 -tunnukset. Tuotteet on saatavissa Saana ja Olli:n verkkokaupasta sekä valikoiduilta jälleenmyyjiltä.

dd4dcc08-d183-413b-b4ff-0f6bd375e5eb

Photo: Gedigo

Kotimainen Gedigo lanseeraa ensimmäisen huonekalunsa, Odda-penkin, Pulse-messuilla Lontoossa ensi viikolla. Nahasta ja saarnesta valmistettu Odda toimitetaan tilausten perusteella, joten jokainen penkki on yksilöllinen. Penkki kootaan itse kotona ilman ruuveja tai liimaa.

BoPosters

Photo: Bo & Co

Bo & Co. on julkaissut uuden, uniikkien julisteiden tekemiseen tarkoitetun palvelun. Palvelussa käyttäjä voi tehdä itselleen julisteen esimerkiksi rakkaansa nimikirjaimesta tai kotikaupunkinsa alkukirjaimesta. Valitun kirjaimen tai numeron alle voi lisätä vaikka päivämäärän, nimen tai aforismin. Julisteissa on alkuvaiheessa valittavana kaksi erilaista tyyliä ja useita valmiiksi mietittyjä väriyhdistelmiä, jotka sopivat erinomaisesti skandinaaviseen sisustukseen. Bo Postersin idea on yhdistää skandinaavinen design ja kuluttajien omat ideat uniikeiksi julisteiksi. Yhtiö on perustettu vuonna 2017 ja se on vuonna 2015 perustetun Bo LKV:n tytäryhtiö.

image_59071e441e0d6

Photo: Fritz Hansen

Fritz Hansen on julkaissut uusia tuotteita Objects-kokoelmaan Objects-mallistoon kuuluu sisustustekstiileitä, maljakoita sekä kynttilänjalkoja. Jaime Hayon on täydentänyt mallistoa suunnittelmallaan koristetynyllä, kahdella torkkupeitolla sekä tarjottimella. Uudet Objects-tuotteet tulevat myyntiin toukokuussa.

voittaja-sisustajan-kasikirja

Lopuksi vielä Valkoisen Harmajan viimeisen kevätarvonnan voittaja. Helena Karihtalan Sisustajan käsikirjan voitti Marella (nro 234) kommentilla:

”Ihastelen hyvinkin erilaisia sisustuksia, joskin omassa kodissani pidän ohjenuoranani ajattomuutta, kokonaisuutta ja erilaisten materiaalien luontevaa yhdistelemistä. Mitään värien ilotulitusta ei ole luvassa, mutta hivenen väriä ja samalla trendejäkin tuon sisustukseen mieluusti muun muassa astioilla, tekstiileillä ja tauluilla. Taulut tuovat mukanaan omaa historiaa ja kivaa persoonallisuutta sisustukseen. Huonekalut valitsen siten, että ne ovat ajattomia ja kestävät kulutusta ja elämää. Helenan sisustuksia yhdessä paketissa – kovin houkuttelevaa!”

Kiitos paljon kaikille arvontaan osallistuneille! Oli tosi mielenkiintoista lukea millaisista sisustuksia te ihailette. Taidan koota vastauksista ihan oman postauksen. Kevätarvonnat ovat nyt päättyneet, mutta varmasti jatkossakin on arvontoja luvassa silloin tällöin.

Mukavaa ja aurinkoista uutta viikkoa!


Translation: Interior news of the week 19 of 2017. Marimekko has released their AW2017 home collection, which looks very nice! / Finnish textile company Vallila has also released their AW17 collection in addition to summer festival collection. / Iittala releases a new product for the Iittala X Issey Miyake collection: a smaller version of the bag released in 2016. Iittala will also release new products in Alvar Aalto collection: a tall vase, a small bowl and a rose gold version of Aalto serving plate. / Saana and Olli’s Yö metsässä collection has received Finland 100 years label and the collection is now relauched. / Gedigo will unveil their latest product, the bench Odda in stand K32 at trade show Pulse in London, May 14 –16 th 2017. Odda is made of naturally tanned leather and ash tree. / Bo & Co. has released a site where you can design your own stylish poster. / The Objects collection by Fritz Hansen gets new products designed by Jaime Hayon.

Author

3 Comments

    • suvi m Reply

      Kiitoksia! 🙂 Täytyykin miettiä onko siellä haavelistalla muita juttuja kuin nojatuoli…

  1. Pingback: Sisustusuutiset 20/2017 - Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.