Hyvää ensimmäistä adventtia! Tuntuu, että marraskuu hurahti ohi ennätysvauhtia ja nyt olemme jo joulukuussa. Nyt on aika summata marraskuun sisustusuutiset.

Kuvat: Arabia

Arabia tiedotti monista uutuustuotteista. KoKo-sarja täyttää 15 vuotta ja juhlavuoden KoKoon saadaan kolme uutta väriä: mustikkamaito, cantaloupe ja lime. Mustavalkoinen Mainio-sarja puolestaan saa lisäystä kolmesta uudesta mukista vielä ennen joulua. Mukeissa on tutun Sarastus-kuvion pohjalta rakennettu vahvat mustavalkoiset kuviot: sabluunamaisesti kukkakuvioitu Talvikki, tilkkutäkkikuvioinen Punos sekä vahva ja tumma Ruudukko. Uutuusia ovat myös maljakot, joissa on Pastoraali ja Huvila kuosia. Maljakon muoto on Arabian muotoilupäällikkö Irina Viippolan käsialaa.

Lisäksi Arabia tarjoaa aivan uuden tavan hankkia astioita: astiat voi vuokrata käyttöön kuukausimaksulla. Arabian uuden astiapalvelun kautta astiat saa käyttöönsä edullisella kuukausimaksulla, ja sopimuskauden jälkeen voi vaihtaa astiasarjaa, palauttaa astiat tai lunastaa ne itselleen. Astiat tilataan osoitteessa astiapalvelu.arabia.fi ja ne toimitetaan asiakkaan kotiin. Sopimukset tehdään vuodeksi kerrallaan. Myymälään palautetut astiat myydään Vintage-palvelussa, joka myy käytettyjä, hyväkuntoisia Iittalan ja Arabian arjen käyttöastioita edulliseen hintaan. Rikkimenneet tai huonokuntoiset astiat kierrätetään.

Kuvat: Familon

Familon lanseerasi kevään 2020 mallistonsa. Malliston sisältämät uutuuskuosit viuhkamainen Pisaralehti ja rehevä
Köynnös ovat suomalaissuunnittelijoiden lakanakankaalle painettua kuvastoa. Malliston jatkumoa edustaa Ornamentti-kuosi uudessa vehreän salvian ja poltetun pehmeän tiilen sävyissä. Familon Home -kodintekstiilimallistossa on otettu askel minimalistisempaan, neutraalimpaan suuntaan. Kevään uutuussävyt hiekka, salvia ja tiili rakentavat maanläheisesti sointuvan pohjan kevään värikarttaan.

Kuva: Saana ja Olli

Saana ja Olli julkaisi uuden hampputekstiilimalliston nimeltään ”Mielenmaisemia”. Mallisto inspiroituu muistoista ja mielikuvituksesta. ”Uutena tuotteena suunnittelimme mallistoon 100% hamppukankaasta Suomessa valmistetun haalarin” suunnitelija Saana Sipilä kertoo. Kaikki tuotteet valmistetaan 100% eurooppalaisesta hampusta ja ne painetaan ja ommellaan Suomessa. Tuotteilla on Avainlippu -merkin käyttöoikeus.

Kuva: Iittala

Keväällä 2020 Iittalan Aalto-kokoelma täydentyy yhdellä klassisimmista Aalto-muodoista. Samalla esitellään vuoden 2020 vuosiväri, joka on pellava. Pellavakankaan tavoin myös lasivärillä on kaunis luontainen hohde, joka korostaa muotoilun yksityiskohtia. Huoletonta ylellisyyttä huokuva pellava sointuu yhteen monien värien kanssa. Uusi vuosiväri edustaa Iittalan lasitehtaan poikkeuksellista lasivärien ja pigmenttien tuntemusta. Iittalan maailmankuulussa värilasissa väriä ei lisätä esineen pinnalle vaan itse lasimassaan.

Vuosiväri pellava näkyy useissa Iittalan lasiesineissä, kuten kevään Aalto-maljakoissa ja -kynttilälyhdyissä, Aino Aalto -juomalaseissa, Kartio-juomalaseissa, Kastehelmi-maljakoissa, -juomalaseissa ja -kynttilälyhdyissä, Raami-juomalaseissa, Ruutu-maljakoissa sekä Valkea-kynttilälyhdyissä.

Kuvat: Ellos

Ellos on julkaissut yhdessä Sandberg Wallpaperin kanssa malliston, joka perustuu Sandbergin rikkaaseen tapettien kuviovalikoimaan. Mallisto sisältää tekstiilejä, joiden kuvioita on aiemmin nähty vain tapeteissa. Mallisto on jo saatavilla Elloksen verkkokaupassa.

Lyhyesti:

 • Monen sisustajan suosikkibrändi HAY on julkaissut kevään 2020 sisutustuotemalliston
 • IKEA avaa Jyväskylään Suunnittelustudion, jossa asiakkaat pääsevät suunnittelemaan sisustuskokonaisuuksia yhdessä asiantuntevan henkilökunnan kanssa. Tuotteet tilataan verkkokaupasta. Vastaavanlaisia IKEA-toimipisteitä on avattu viime aikoina myös esimerkiksi Kööpenhaminassa.
 • Finlayson julkaisi uuden CO2/NEG.-tuotesarjan, joka sisältää hiilinegatiivisia tuotteita: kotimaisen tuoksusaippuan, kynttilän, pyykkietikan ja huonetuoksun.

 

Author

4 Comments

 1. Hei, tuleeko printattavat kalenterit vuodelle 2020 kohta tulostettvaksi? 🙂

  • Suvi M Reply

   Kyllä olisi tarkoitus tehdä taas kalenteri, kunhan vaan löydän aikaa ja intoa sen väsäämiseen…

 2. Kiitos näistä sisustusuutiset postauksista, itse ei tule seurattua muista kanavista aktiivisesti mitä sille rintamalle kuuluu. Sinulta saa hyviä vinkkejä tulevista mallistoista. Näistä eniten miellyttää tuo Iittalan pellava väri, aion kyllä hankkia sitä kun se tulee kauppoihin.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos, aivan ihana kuulla! 🙂 Välillä mietin kannattaako sisustusuutisia kirjoitella ollenkaan, kun ne saavat kuitenkin niin vähän vastakaikua… Mutta omaksi iloksi olen jatkanut. 🙂 Minustakin tuo pellava-väri on tosi kaunis ja ajaton.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.