Keväällä uudistimme työhuoneen ilmeen maalaamalla seinät uudella sävyllä. Samalla teimme muitakin muutoksia tuohon pieneen huoneeseen ja nyt muistin etten olekaan niistä kirjoitellut teille. Kurkistetaanpas siis tarkemmin siihen miltä työhuoneessa näyttikään ennen ja millaisia muutoksia teimme. Muutos toteutettiin jo olemassa olevia kalusteita muuttelemalla.

Maalauksen yhteydessä oli luonnollisesti ensin poistettava seinähyllyt ja kitattava naulanreiät umpeen. Olemme koostaneet työhuoneen säilytysjärjestelmän Elfa-hyllyköistä sekä seinäkaapista, joka meille jäi raksa-aikana ylimääräisenä, kun keittiökaappien mitoitusta jouduttiin korjaamaan.

Nyt uudistimme säilytyssysteemiä siten, että kiinnitimme Elfa-hyllyt siten, että ne yltävät lattiasta kattoon. Tätä varten kävimme ostamassa muutaman hyllyritilän lisää. Siirsimme hyllykön paikkaa niin, että osa hyllyköstä jää oven taakse piiloon (sinne on hyvä jemmata kaikenlaista). Näin pienestä tilasta muodostui avarampi.

Aiemmin sivuseinällä olleesta kaapistosta teimmekin työtason. Kiinnitimme seinähyllyt alemmaksi ja haimme vaneriliikkeestä uuden vanerilevyn pöytätasoksi, joka ulottuu seinästä seinään. Alaosasta avoimeen kohtaan muodostuu sopiva paikka työpisteelle.

Työtuoliksi nappasin saunatuvalta vähäisellä käytöllä olleen vintage-Bertoia tuolin; toinen samanlainen löytyy meidän ruokapöydän äärestä. Työhuoneessa aiemmin ollut Kartellin työtuoli siirtyi pojan huoneeseen, jossa sille on enemmän tarvetta. Ennen-kuvassa näkyvän vanhan pöydän HAY:n pukkijalat oli jo aiemmin napattu käyttöön ruokapöytään. Myös seinällä olleet tauluhyllyt olimme jo aiemmin siirtäneet ruokailutilaan.

Näkymä olohuoneesta työhuoneeseen muuttui uudistuksen myötä rauhallisemmaksi ja harmoonisemmaksi. Päätimme luopua tilassa aiemmin olleesta Tikaun matosta ja annoimme sen minun vanhemmille. Ehkä hankimme työhuoneeseen vielä uuden, luonnonläheiseen sävymaailmaan sopivan maton, mutta pieni tila ei varsinaisesti mattoa kaipaa.

Seinien luonnonläheisestä sävystä inspiroituneena karsin myös työhuoneen esillepanojen värimaailmaa niin paljon kuin mahdollista. Siirsin tauluja osaksi olohuoneen ja ruokailutilan taulukollaaseja. Vielä emme ole raaskineet tehdä taulukoukuille reikiä remontoituihin seiniin, mutta ehkäpä muutama taulu voisi täydentää työpisteen ilmettä.

Huonekaluja uudelleensijoittamalla ja säilytysratkaisuja uudistamalla saatiin meidän mielestä aikaiseksi oikein toimiva ja kiva muutos. Tietysti suuri vaikutus oli myös seinien maalamisella vaaleammaksi. Pieni, 7 m2 työhuone oli aiemmin maalattu Tikkurilan ”Kätkö” maalilla, joka taittui kivasti munakoison lilahtavaan sävyyn. Mutta vaihtelu virkistää ja uudeksi väriksi valitsimme Tikkurilan ”Ajopuu” sävyn, joka on minusta juuri sopiva sekoitus harmaata ja beigeä.

Tällaiset kodin muutostyöt taitavat nyt jäädä tauolle hetkeksi, sillä mökkiprojekti pitää meidät niin kiireisinä. Kotona olisi kyllä seitsemän vuoden asumisen jälkeen muitakin tiloja, joiden pinnat kaipaisivat ehostusta…

Lue myös: Työhuoneen uusi harmoninen ilme


Translation: Our study room before and after a small renovation. We painted the walls with a lovely greige colour and changed the furniture so that the side cupboard is now a desk.

Author

3 Comments

 1. Tämä on kyllä todella onnistunut muutos! Sinulla on kyllä silmää sisustuksellisesti, ja ihailen sitä. Otin tästä vähän (tai aika paljonkin) inspiraatiota meidän olohuoneeseen ja ai että tykkään, vaikka vielä hieman keskeneräinen onkin.

  • Niin, ja piti vielä lisätä, että suosittelen Command -taulunkiinnityspaloja! Saa ainakin Clas Ohlsonilta, ja löytyy eri kokoisia eri painoisille tauluille. Ne tarttuu tarralla seinään, ja maalipinnasta lähtee jälkiä jättämättä vielä vuosien jälkeenkin. Tapettiin en uskaltaisi laittaa, mutta maalatuilla hyvinkin. Meillä on ollut ihan pelastus, kun suurin osa seinistä on betonia, enkä viitsisi rei’ittää niitä, eikä ole iskuporakonettakaan…

   • Suvi M Reply

    Voi kiitos Noora ihanasta palautteesta! <3 Mahtavaa, että olet saanut inspiraatiota täältä.
    Meillä onkin noita Command-kiinnityspaloja, mutta ne ovat jääneet ajelehtimaan laatikoihin - pitää oikeasti ottaa ne käyttöön! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.