Rakennusprojektissa tunnetusti joutuu tekemään lukuisia päätöksiä ja usein vielä melko nopealla aikataululla. Mielessä saattaa olla suuntaa-antava ajatus jostain tietystä yksityiskohdasta, mutta pian huomaatkin, että päätös on tehtävä ”nyt heti”. Meidän mökkiprojektissa saatiin sähköpiirrustukset juuri luonnosteltua ja ne piti jo kiireen vilkkaa toimittaa Kannustalolle.

Palaverissa sähkösuunnittelijan kanssa sivusimme luonnollisesti myös pistorasioiden, kytkimien ja kiinteiden valaisimien valintaa. Kohta nekin pitäisi päättää. Olen sisustanut mökin mielessäni jo lähes valmiiksi, mutta en ollut uhrannut vielä ajatustakaan pistorasioille tai kattospoteille.

Villa Fregatista rakentuu saaristolaishenkinen kesähuvila, joten meidän mielestä retrohenkiset pistorasiat ja kytkimet sopisivat sinne mainiosti. Pikaisella googlauksella varteenotettavimmat vaihtoehdot löytyivät Schneider Electriciltä ja Domus Classicalta.

Schneider Electricin pistorasiat ja kytkimet ovat meille tuttuja, sillä kodissamme on käytetty Exxact-sarjaa. Nyt tutustuimme tarkemmin Renova-sarjaan, joka henkii sopivasti menneiden vuosikymmenten muotokieltä kuitenkin nykyteknologiaan sovellettuna.

Domus Classicalta löytyy puolestaan aitoja posliinisia sähkötuotteita, mutta mietin sopivatko ne paremmin kuitenkin oikeasti vanhaan taloon. Tietysti hintapolitiikkakin pitää huomioida.

Pistorasioiden ja kytkimien väriksi valikoituu valkoinen, sillä seinät tulevat pääosin olemaan valkoiset. Toki mustatkin sähkötuotteet sopisivat mökkiin yhtä hyvin, mutta en kuitenkaan halua korostaa näitä yksityiskohtia sisustuksessa liikaa.

Ja ne kattospotit – niitä pitäisi seuraavaksi alkaa selvittää. Ehkä päädymme perusspotteihin, sillä pääosa valaistuksessa suotakoon tunnelmavalaisimille.

En olekaan muuten vielä kertonut teille tarkemmin millainen mökistä tulee sisätiloiltaan, joten palataan siihen myöhemmin omassa postauksessa 3D-luonnoskuvien muodossa…


Translation: Soon we have to decide what kind of electric accessories we are going to choose for our summer house. The retro-kind will be our choice!

Photos: Schneider ElecticDaniella WitteDomus Classica

Author

1 Comment

  1. Moikka, tulevaisuudessa kyseinen suunnittelun ja päätösten lukitseminen ennen rakennusvaihetta tulee helpottumaan.

    Absolute module oy, on perustamani yritys, joka luo suunnittelunvapauden sähkökalustamiseen.

    Patentoitu teknologiamme luo mahdollisuuden toteuttaa rakentamista ja kalustamista ensin ja vasta myöhemmin toteuttaa sähkökalustamisen. Mahdollista on muuttaa sähkökalusteiden paikkaa, lisätä tai jopa poistaa niitä. Ilman johtoja tai kaapeleita.

    Tästä johtuen yrityksemme slogan on ”freedom of designing”

    Yt, Teppei Morimoto

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.