Nyt ollaan kuulkaas päästy siihen pisteeseen, että olemme aloittaneet remonttihommat uudessa kodissa! Päätin aloittaa uuden postaussarjan, jossa käyn läpi uuden kodin sisustusvalintoja. Aloitetaan kylpyhuoneesta.

Suihku: Damiza Silhouet / värimalli: Tikkurila ”Dolomiitti” / Peili: Moon / Terrazzo-laatta: Mystone Ceppo di Gre / Valkoiset laatat: WOW Design ”Gradient”

Meillä on ollut iso urakka tyhjentää vanhempieni vanhaa kotia, josta tulee meidän perheen uusi koti. Nyt olemme vihdoin saaneet asunnon suurin piirtein tyhjennettyä ja olemme aloittaneet remonttihommat. Keittiötä on purettu ja sen osat ovat itse asiassa myynnissä tori.fi:ssä. Mutta tässä postauksessa kurkistetaan tarkemmin kylpyhuoneen suunnitelmiin…

Kuva: Adore Magazine

Kylpyhuoneen pintamateriaalit olivat ensimmäiset valinnat, jotka löimme lukkoon. Tässä maailmantilanteessa tuotteiden toimitusajat saattavat olla todella pitkiä ja hinnat karkaavat ylöspäin koko ajan, joten siksi teimme kylpyhuoneen valinnat hyvissä ajoin. Pinterestiä selaamalla löysin toteutuksia sellaisista kylpyhuoneista, joita olin pyöritellyt mielessäni ja niiden kuvien avulla oli helppo lyödä valintoja lukkoon.

Alunperin ajattelin, että kylpyhuoneeseen voisi tulla ihan perusvalkoista 40×40 laattaa, mutta sitten aloin epäillä olisiko ratkaisu liian tylsä – varma valinta se ainakin olisi ollut. Meille jäi aika paljon ylimääräistä laattaa Villa Fregatin keittiöstä, joten siitä lähti idea hyödyntää niitä laattoja kylpyhuoneessa. Tämän ajatuksen myötä innostuin ideasta yhdistää pystylaatoitukseen terrazzo-tyyppistä kivilaattaa.

Innostuin ideasta yhdistää pystylaatoitukseen terrazzo-tyyppistä kivilaattaa

Kuva: Casa Vogue

Kylpyhuoneeseen tulee siis lattia ja alaosa seinistä harmaata Mystone Ceppo di Gre -laattaa, johon ihastuin K-Raudassa. Suihkuseinä tulee kokonaan tätä laattaa 30×60 cm koossa ja muihin seiniin tätä tulee vain alaosaan ja yläosa tulee olemaan samaa laattaa kuin Villa Fregatin keittiössä, eli WOW Designin Gradient-laattaa. Gradient-laatassa eri valkoisen sävyt vaihtelevat kauniisti laatasta toiseen.

Villa Fregatin keittiö

Kylpyhuoneeseen tulee kaksi suihkua ja ne hankimme kromisena, sillä se on minusta ajattomin vaihtoehto. Olemme pitäneet sadesuihkuista nykyisessä kodissa, joten samantyyppiset tulemme hankkimaan uudestaan. Kylpyhuoneessa on myös jonkin verran kaapistoa, johon hankimme uudet ovet ja sivulevyt. Kylpyhuoneen kaapistot sekä allaskaluste tulevat kaikki olemaan samaa sävyä, jota paikallisessa Huusholli-keittiöliikkeessä kutsutaan nimellä ”Teräs”, mutta sävy on vastaava kuin Tikkurilan Dolomiitti. Allaskalusteen ylle hankimme suuren pyöreän valopeilin.

Kuva: TheStables.com

Vielä avoimena on kattopaneeli sekä allaskalusteen vetimet. Paneelivalinta vahvistunee, kun saunan suunnitelmat etenevät, sillä katto tulee olemaan samaa kuin saunassa. Allaskalusteen vetimet tilaan todennäköisesti jostain nettikaupasta, mutta vielä en ole löytänyt ”sitä oikeaa”.

Pääsette kurkistamaan kylpyhuoneeseen varmasti myöhemmin, viimeistään ennen ja jälkeen kuvien myötä, mutta näistä inspiraatiokuvista saa hiukan käsitystä siitä, mitä on tulossa. Mietin kovasti sitä, onko terrazzo-tyyppinen laatta liian trendikäs, mutta päätös sai vahvistusta, kun huomasin, että talon kierreportaat ovat myös harmaata terrazzoa. Kylpyhuoneen pinnat ovat melkoisen kuluneet, joten muutos tulee olemaan huomattava!

Uuden kodin remonttia pääsee seuraamaan reaaliaikaisesti kätevästi Instagram-tilini kautta. Olen tallentanut profiilin kohokohtiin Stooreja, joissa päivittelen remontin etenemistä.

 

Lue myös: Millainen koti seuraavaksi?

 


Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.