Täällä on rauhoituttu ihanan, pitkän viikonlopun viettoon. Siivoilin eilen ja tänään lisäilin muutaman pääsiäiskoristeet kotiin. Pidän siitä, että perinteiset juhlat näkyvät jotenkin kotona, mutta koristukset ovat meillä aika hillittyjä.

Ulko-oveen kiinnitin pääsiäiskranssin, jonka ostin parisen vuotta sitten. Etupihan terassille laitoin perinteisiä narsisseja. Tämähän ei muuta vaadi kuin, että nakkaa narsissikipot ruukkujen sisään ja näin on luotu ripaus pääsiäistunnelmaa pihalle. Samalla huomasin, että meidän kukkaruukkutilanne on melko surkea; nämä olivat ainoat ruukut, jotka löysin. Täytyy päivittää ruukut tänä keväänä, jotta saadaan nauttia kesäkukista.

Kotona somistin pääsiäistä meillä jo vuosia olleilla koristeilla ja lasten askarteluilla. Pääsiäisruoho jäi tänä vuonna kylvämättä, kun on ollut Pariisin reissua ja muuta hässäkkää. Kauppareissulta nappasin mukaan tulppaaneja, vaikka aikomus oli käydä ostamassa kukkakaupasta ihania kukkasia pääsiäiseksi. No mutta, tunnelma syntyy pienemmälläkin hössötyksellä ja tärkeintä meille on vain rentoutua. Ja onhan tulppaanikimppukin ihana!

Kattaukseen taittelin puput kangasserveteistä. Viime vuonna näpersin servettipuput vähän vaikeamman kaavan mukaan, mutta nyt en jaksanut alkaa väkertää. Tämä pupuhan syntyy ihan helposti, kun rullaa servetin pitkulaiseksi ja kiinnittää päät kiinni alaosasta niin, että alas jää kuoppa jälkiruualle, eli Mignon-munalle.

Ruuan jälkeen nukuin pienet torkut ja nyt menen auttamaan tyttöä askartelemaan pääsiäisoksia huomista trullikierrosta varten. Huomenna ajattelin pestä terassin ja laittaa pihakalusteet paikoilleen. Täydellinen miniloma sisältää minusta sopivasti kivaa puuhaa ja täyttä rentoilua.

Ihanaa pääsiästä kaikille!

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.