Talomme täyttää keväällä 10 vuotta, eli olemme asuneet tässä kodissa pian vuosikymmenen ja koko sen ajan olen päivittänyt juttuja kodin sisustamisesta tänne blogiin. Pääosin suuret linjat ovat säilyneet samanlaisina, mutta välillä sisustustusta on päivitetty esim. maalaamalla. Makuuhuoneen seinissä on vuosien varrella ollut neljä erilaista väriä.

Valkoinen makuuhuone

Kun talomme valmistui, jätimme makuuhuoneen seinät valkoisiksi. Aikomuksena oli kyllä maalata seinäpintaa esim. harmaalla, mutta eikö sopivaa sävyä heti löytynyt tai jonkin muun syyn takia (en enää muista) makuuhuoneen seinät olivat ensimmäiset kolmisen vuotta valkoiset. Silloin valkoinen oli sisustuksessa muutenkin tosi pinnalla ja tyyli muutenkin graafisempi kuin nykyisin.

Vaaleanharmaa päätyseinä

Jossain vaiheessa ihastuin kalkkimaaleihin ja kesällä 2013 maalasimme makuuhuoneen päätyseinän vaaleanharmaaksi. Maali oli Kalklitiriä sävyssä ”Palladio”. Innostuimme maalaamaan myös olohuoneessa kalkkimaalilla, tummemmalla sävyllä ”Winter Primo”, mutta sittemmin maalasin olohuoneen seinän myös ”Palladiolla”, sillä pidän tosi kovasti tästä pehmeänharmaasta sävystä. Tämä oli kyllä ihana ilme makuuhuoneessa! Olohuoneen tv:n takainen seinä on siis edelleen tuon sävyinen.

Tummansininen makuuhuone

Seuraavaksi ihastuin päätäpahkaa tummansiniseen ja erityisesti Jotun Lady maalitalon sävyyn ”St. Paul’s Blue”. Sävyn piti olla juuri se ja meille haettiin tuota maalia Ruotsista saakka. Tummansininen makuuhuone oli aivan ihana ja tunnelmallinen. Mutta siltikin, välillä kyllä kaipaa vaihtelua! Neljä vuotta tummansinistä makuuhuonetta sai siis riittää.

Tuosta sinisen sävystä kysytään minulta edelleen usein ja vaikka ihan samaa maalia ei myydä Suomessa, kannattaa kysäistä jos sävykoodi löytyy rautakaupan maalikoneesta: he voivat sitten sävyttää maalin juuri tuohon sävyyn.

Keltainen makuuhuone

Viime talvena maalasimme sitten makuuhuoneen nykyiseen neutraalin keltaiseen sävyyn. Sävy on Tikkurilan ”Himmeli”. Olin jo pidemmän aikaa ihastellut keltaisen sävyjä ja halusin valita makuuhuoneeseen jotain sellaista, mitä ei ihan heti tulisi vastaan. Ja kuitenkin sellaisen sävyn, joka olisi samalla myös sopivan neutraali. Himmeli on aivan ihana ja näiden kuukausien aikana olen huomannut, että tähänkin sävyyn voi yhdistää vaikka minkälaisia lakanoita (vaikka ensin epäilinkin, että keltainen saattaa rajoittaa vaihtoehtoja petauksessa). Maalisävy vaihtelee myös tosi kauniisti riippuen valaistuksesta.

Sitten joskus kun seuraavan kerran maalaamme makuuhuoneen, valitsen luultavaksi sävyksi jonkin harmaan. Kahden ”värillisen” makuuhuoneen jälkeen olisi kiva palata neutraalimpaan ilmeeseen. Mutta kiirettä ei ole! Pidämme tosi paljon nykyisestä, keltaisesta ilmeestä ja innolla odotan jo jouluisen tunnelman luomista makuuhuoneeseen.

Sängynpääty on muuten säilynyt ihan samana vuosikaudet. Se on vain aina maalattu seinän sävyn mukaan. Mankkuhan nikkaroi tuon päädyn meille jo ensimmäiseen rakentamaamme taloon vuonna 2007. Ohjekin on vielä tallella tässä postauksessa.

Kurkkaa muuten myös mökkimme, Villa Fregatin, makuuhuone, joka on levollisen vihreä.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.