Minun lempparikukkasesonki alkaa olla käsillä. Erilaiset tulppaanilajikkeet ovat saapuneet kukkakauppoihin ja oma lempparini ovat erityisesti ranskalaiset tulppaanit. Paitsi että näyttävät tulppaanit piristävät kotia, innostuin myös tuomaan vaihtelua tekstiileillä ja muilla jutuilla. Uudet kynttilät innostivat laittamaan esille sinivihreitä yksityiskohtia.

Ripustin olohuoneeseen taas vaihteeksi pitkät verhot. Jo muutaman vuoden vanhat Linumin samettiverhot ovat edelleen tosi mieluisat. Pidän paljon niiden kermasävyisestä väristä ja pehmoinen sametti sopii tuomaan lämpöä talvisisustukseen.

Jälleen kerran oli kaikki verhonipsut hukassa, joten verhot on kiinnitetty vähän miten sattuu. Täytyy seuraavalla kauppareissulla ostaa uusia nipsuja, niin saa painavat verhot paremmin kiinni ja laskeutumaan kauniimmin.

Olohuoneen vakiovarusteeksi on tullut myös yllä olevassa kuvassa näkyvä kissojen lelukori. Kissanpennun myötä lelut ovat vähän ahkerammassa käytössä kuin aiemmin, joten olohuoneeseen tarvittiin nätti kori niitä varten. Aiemmin keräsin lelut yhteen raapimispuun koreista, mutta nyt puussa on jokaiselle kissalle oma paikka, eikä lelut enää mahdu sinne. Kori löytyikin meiltä ennestään tytön huoneesta. Se on Muuton kaunis huopakori ja toimi aiemmin meillä lasten lelukorina.

Näiden kuvien ottamisen jälkeen olohuoneeseen on saapunut uusi, tyylikkäämpi raapimispuu kissoille, mutta kirjoittelen siitä myöhemmin erikseen.

Ranskalaisissa tulppaaneissa pidän erityisesti siitä, että ne ovat pitkiä ja varret kaareutuvat kauniisti.

Lempparikukkakauppani täällä Kokkolassa on Mari Havian Kukkakauppa. Sieltä löydän aina mieluisimmat kukat ja Mari kertoo uusista tilauksista, mitä on tulossa. Nyt valitsin ranskalaisia tulppaaneita kahteen settiin: olohuoneen pöydälle kolmen valkoisen kukan kokoonpanon ja sitten yhden näyttävän oranssinpunaisen ranskalaisen tulppaanin ruokapöydälle.

Ranskalaisissa tulppaaneissa pidän erityisesti siitä, että ne ovat pitkiä ja varret kaareutuvat kauniisti. Valitsin tarkoituksella mukaan myös nupullaan olevan kukkasen, sillä nuput ovat tosi suloisia. Iso punainen tulppaani piti jo pian vaihtaa isompaan maljakkoon sillä se venahti niin, että kukka hipoi jo ruokapöydän pintaa.

Innostuin ostamaan myös lisää näitä HAY:n kierrekynttilöitä, kun kävin Laatukalusteessa. Ajattelin, että sinivihreät kynttilät sopivat kivasti kevättalveen ja piristävät sisustusta sellaisenaan. Kynttilöiden sävyistä inspiroituneena laitoin esille lisääkin sinivihreää kotiin…

Otin sisustusjemmastani esille HAY:n nappityynyn, joka on kauniin sinivihreä sävyltään. Lisäksi laitoin sivupöydälle turkoosin maljakon, jonka olen ostanut vuosia sitten kirppikseltä. Se on minusta tosi ihana!

Suuressa Kählerin maljakossa on iso nippu kirsikanoksia, jotka ostin nekin samalla reissulla Mari Havian kukkakauppaan. Nämä kuvat on otettu viikko sitten ja nyt oksat kukkivat nätisti – pitääpä napata muutama kuva kirsikankukkaisista!

Pienet muutokset sisustuksen yksityiskohdissa piristävät niin paljon! Ja nautin siitä, kun saan häärätä kotona ja miettiä pieniä muutoksia esillepanoihin. Erityisen paljon inspiroidun väreistä. Taustalla näkyvä isäni Juhani Melenderin suuri maalaus on osoittautunut täydelliseksi värien puolesta, sillä aivan kuin sattumalta siitä löytyy aina väripari sisustuksen yksityiskohtiin.

Kiireisen työviikon jälkeen on ollut ihana rentoutua kotona ja leikittää kissoja – siinäpä toinen tehokas keino palautua työkiireistä. Nytkin kun tätä kirjoitusta naputtelen, niin yksi karvakorva kehrää tässä vieressäni.

Author

2 Comments

 1. Hei! Kauniit nuo HAY:n kynttilät. Muistatko, mistä tuo pieni musta kynttilänjalka on? Olen nyt ihastunut juuri tuollaisiin pieniin kynttilänjalkoihin ja tuo näytti kivalta, voisi sopia kokoelmaani. 🙂
  Ps. Onpas Topi suloinen – onnittelut uudesta perheenjäsenestä!

  • Suvi M Reply

   Pieni kynttilänjalka on Ferm Livingin. 🙂 Se on useamman vuoden vanha, joten en tiedä saako niitä enää…

   Ja kiitokset onnitteluista! <3 Topi on kyllä ihana!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.