Ajatella, että huomenna on jo maaliskuu ja kevät lähenee päivä päivältä! Nyt on aika taas summata kuluneen kuukauden sisustusuutiset ja katsoa millaisia uutuuksia eri brändit tarjoavat keväälle ja kesälle – jopa ensi syksyyn.

Kuva: Anno

Kotimainen Anno Collection on julkaissut SS2021 kuvastonsa nimeltään Hetki. Kuvaston teemaa kuvaillaan seuraavasti:

”Inspiroiduimme tästä hetkestä, siitä mitä meillä on tässä ja nyt. Menneeseen ei voi palata, tulevaisuudesta ei tiedetä. Ainoa varma asia on nykyhetki. Nautitaan tästä hetkestä.”

Mallisto on tuttua Anno-tyyliä: harmonisen sävyisiä luonnonmateriaaleja, pörröisiä mattoja, korituotteita ja kauniita sisustustuotteita. Uutuuskuvastoa pääset selaamaan tästä linkistä.

Kuvat: Artek

Artek esittelee Alvar Aallon klassisen Siena-kuosin uudet, raikkaat ja ajankohtaiset sävyt, jotka juontavat juurensa historiaan viitaten Aallon arkkitehtuuriin.

Vuosien saatossa Siena-kuosia on painettu useissa eri väreissä ja väriyhdistelmissä. Nyt valikoimaan tulee kolme uutta, Aallon sävymaailmasta poimittua, värivaihtoehtoa: hiekanruskea/valkoinen, tiilenpunainen/hiekanruskea ja  harmaa/vaaleanharmaa. Lisäksi kuosin kerroksittain painettu variaatio, tuttavallisemmin ”Varjo-Siena”, palaa vuosikymmenten tauon jälkeen jälleen valikoimaan. Tässä variaatiossa tuttu kuvio on painettu kahdella toisiinsa limittyvällä värillä.

Siena-tekstiileillä on merkittävä rooli Artekin ”kauneutta arkeen” -ajattelussa: tyynyt, pöytäliinat ja verhot ovat sekä kauniita että käytännöllisiä sisustuselementtejä. Kaikki uudet Siena-värit ovat saatavana metrikankaissa, valmiiksi leikatuissa paloissa, tyynynpäällisissä, pussukoissa, canvas-kasseissa ja tarjottimissa.

Kuva: Pentik

Pentik täyttää 50 vuotta. Pentikin tarina alkoi 1970-luvun alussa Anu Pentikin omaleimaisista Kaamoskivistä, uniikeista keraamisista kynttilänjaloista, jotka jakoivat mielipiteitä.

– Rakkaudella ja rehellisesti sanottuna, ensimmäinen myyntituotteemme oli rujonkaunis möhkäle, yhtaikaa kaamea ja kaunis keraaminen Kaamoskivi-kynttilänjalka, jossa yhdistyivät ruskan värit, luonnon muodot ja Lapin karu maa. Lopputulos oli niin erikoinen, että samanlaista ei kukaan takuulla ollut tehnyt. Paikalliselta Posion Essolta alkanut tuotteiden myynti ja nopeasti laajentunut kysyntä sytytti minussa taiteilijan, keraamisten käyttöesineiden muotoilijan ja teki myös perheestämme yrityksen, kertoo Anu Pentik yrityksen alkumetreistä ja jatkaa:

– Missioni on ollut jo 50 vuoden ajan luoda kauneutta koteihin. Matka ei ole aina ollut helppo, mutta vaikeatkin vaiheet ja erilaiset kokeilut ovat olleet tärkeä osa sitä. Olen jatkuvassa luomisen tilassa enkä pelkää epäonnistua. Sattumalta tapahtumien keskipisteeksi valikoitunut Posio ja savi raaka-aineena ovat erottamaton osa minua. Täällä “keskellä kaikkea ja ei mitään” savesta syntyy keraamisia kodintuotteita ja uniikkeja taide-esineitä, jotka oikeaoppisesti ja rakkaudella kohdeltuna ovat ikuisia! 

Kuva: Pentik

Anu Pentik suunnitteli Pentikin 50. juhlavuoden symboliksi keraamisen Kuksa-sarjan, joka koostuu kahdesta kupista ja kulhosta. Tuoteperhe täydentyy vuoden 2021 aikana mukilla. Pentik Kuksa on moderni tulkinta perinteisestä koivunpahkasta valmistetusta Lapin klassikkotuotteesta ja samalla kunnianosoitus suomalaiselle luonnolle. Monikäyttöisten keraamisten kuksien käytössä, niin arjen kuin juhlienkin kattauksissa, vain mielikuvitus on rajana.

Perheyrityksen juhlavuosi on myös Anu Pentikin taiteilijajuhlavuosi, joka huipentuu kesäkuussa WAM Turun kaupungin taidemuseossa pidettävään ”Alussa oli siemen” -näyttelyyn.

Kuvat: Lapuan Kankurit

Lapuan Kankurit lanseerasi uuden Villiyrtit-kuosin, jonka on suunnitellut Vuoden Kuvittajaksi 2019 valittu Matti Pikkujämsä. Villistä luonnosta kuviomaailmansa saaneeseen kuosiin tulee esiin eläväpintaisessa ja helppohoitoisessa 100% pestyssä pellavassa.

Lapuan Kankurit tiedotti myös investoivansa uuteen kudonta- ja viimeistelylinjastoon ja alkavansa tuottaa itse lankaa suomenlampaan villasta.

Kuva: Roots Living

Laadukkaita luonnonmateriaaleista valmistettuja ja ekologisesti tuotettuja mattoja Intiassa valmistava Roots Living kuunteli pohjoismaisten asiakkaidensa toiveita ja toi mallistoonsa ihanan pehmeän ja runsaan Long Pile Wool -maton. Käsin solmittu matto on valmistettu 100 % villasta ja täydentää saumattomasti Roots Livingin muuta mallistoa.

”Inspiraatio uuteen mattoon tuli asiakkailta. Sisustamisessa nousee 60- ja 70-luvun trendi paimentolaismattoineen ja design-kalusteineen ja -valaisimineen. Lisääntyneet tiedustelut niin sisustussuunnittelijoilta kuin kuluttajiltakin vauhdittivat kehitystyötä yhteistyökumppanimme kanssa,” kertoo Pekka Ainamo, Roots Livingin perustaja.

Alkuperäisen Roots-mattomalliston lisäksi Roots Living on lanseerannut syksyllä 2019 Designer malliston, jonka suunnittelijoita ovat Joanna Laajisto ja Ulla Koskinen.

Kuva: Marimekko

Marimekko julkaisi jo esimakua tulevan syksyn mallistostaan ja kirjottelinkin siitä jo aiemmin postauksessa Marimekon kodin mallisto syksyllä 2021. Syksyn 2021 mallisto nostaa esille harmonisen ja kunnioittavan rinnakkaiselomme luonnon kanssa. Kodinmalliston materiaaleina on käytetty kestävämmin tuotettuja luonnonkuituja; esim. valkaisemattomia kangaslaatuja, kierrätettyä puuvillaa sekä pellavaa, hamppua ja juuttia. Tänä vuonna juhlitaan Marimekon 70-vuotista taivalta.

Kuvat: IKEA

IKEA tiedotti kevään uutuuksistaan. Ajankohtaista mallistossa ovat kestävämmin tuotettu puuvilla, kierrätetty polyesteri ja kestävä bambu. Mallisto tarjoaa inspiraatiota olohuoneen, makuuhuoneen ja keittiön uudistamiseen sekä rentojen ulkoilmaretkien varusteluun. Väreinä nähdään selkeät, kirkkaat sävyt sinisen, punaisen, vihreän ja valkoisen muodossa.

IKEA-keittiöiden valikoima laajentuu nyt ensimäistä kertaa bambuisilla keittiön etusarjoilla. Vastuullisesti tuotetusta bambusta valmistettujen lujatekoisten FRÖJERED-etusarjojen integroidut kädensijat korostavat selkeää, ajatonta ilmettä.

IKEA-valikoimasta jo löytyvä VOXLÖV-ruokapöytä täydentyy nyt yhteensopivilla tuoleilla. Bambusta valmistetun VOXLÖV-tuolin istuinosan ja selkänojan vahva paperinarupunos tekee tuolista mukavan ja ilmavan istua.

Huhtikuun mallisto on saatavilla IKEA-tavarataloista ja verkkokaupasta huhtikuun alussa. Katso täältä tarkemmin mitä on luvassa.

Lisäksi saatiin uutisia, että IKEA Suomi palkittiin Tuulivoimateko 2020 -tunnustuksella panostuksistaan puhtaan energiatuotannon eteen Suomessa. Yrityksen tuulipuistoinvestoinnit valittiin ansiokkaimmiksi sekä avoimessa yleisöäänestyksessä että asiantuntijatuomariston toimesta. IKEA Suomi omistaa yhteensä viisi tuulipuistoa ja kattaa tuottamallaan tuulivoimalla myös koko oman energiankulutuksensa.

Lyhyesti:

  • Puutarhatuotteistaan tunnettu Fiskars tuo keväällä 2021 myyntiin historiansa ensimmäisen vaate- ja asustemalliston. 11-osainen mallisto koostuu vaatteista, laukuista ja asusteista. Rajattu mallisto on saatavilla 1. maaliskuuta alkaen Fiskarsin verkkokaupasta.
  • Fiskars Groupin astiapalvelu laajenee helmikuussa 2021 uusiin tuotekategorioihin, kun mukaan lähtevät Arabian lisäksi Iittala, Fiskars ja Hackman. Astiapalvelun kautta keittiövälineet; astiat, kattilat, paistinpannut ja aterimet saa käyttöönsä samasta palvelusta kuukausimaksulla. Astiapalvelu löytyy osoitteesta astiapalvelu.arabia.fi
  • Bo LKV remontoi Bo Homes pop up -kodin Töölöön. Lisätietoja Bo Homes pop up -kodista löytyy osoitteesta www.bo.fi/bohomes. Sivulta pääsee myös asunnon 3D-virtuaalikierrokselle, jossa voi tutustua pohjaratkaisun lisäksi tarkemmin kodin materiaali- ja sisustusvalintoihin ja yhteistyökumppaneiden tuotteisiin.
  • Tanskalainen designbrändi HAY lanseeraa ”DEPA 2.0” sandaalit, jotka on suunniteltu yhteistyössä japanilaisen Suicoke kenkämerkin kanssa.
Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.