Viimeinen viikko ennen joululomaa on ollut aika kiireinen. Työpäivien päätteksi ollaan käyty jouluostoksilla, on ollut koulun joulujuhlaa ja kaikenlaista. En ole vielä kunnolla edes sisäistänyt sitä kuinka lähellä joulu on. Mutta joulustressille en anna valtaa – joulu on minulle rauhoittumisen ja rentoutumisen juhla.

Ihana kranssi saatu Legeran Flowerbarista

Joulusiivous kuuluu monen jouluperinteeseen ja eri kanavista onkin saanut seurata kaikenlaisia siivousvinkkejä (kannattaa muuten tsekata siskoni Siivouscorner jos et ole sitä vielä tehnyt). Meilläkin siivotaan joulun alla normaalia tarkemmin; perinteisiin kuuluu esim. uunin ja saunan pesu. En kuitenkaan ota paineita siivoamisesta; kukaan ei vietä joulua kaapeissa, eikä haittaa vaikka kaikki ei olisikaan täysin tiptop. Sitäpaitsi jouluna tulee aina sotkua kuitenkin (tiskit, lahjapaperikääreet jne).

Monta juttua on jo tehty tässä pikkuhiljaa. Mankku on pessyt saunan ja saunatuvan kylpyhuoneen. Eilen veimme kierrätyspisteelle ison kasan pahveja ja lasi- ja metallijätettä – miten ne usein jäävätkin pyörimään nurkkiin. Olemme ostaneet kaikki joululahjat (olemme sopineet, että lahjat ostetaan vain lapsille ja omille puolisoille), joten niitä ei enää tarvitse miettiä. Paketointiurakka on vielä edessä.

Olen päässyt virittäytymään joulutunnelmaan oikeastaan vasta mökillä. Mökillä kaikki on jo valmiina jouluun, sillä siellä olemme viettäneet joulukauden avajaisia ja somistaneet paikat jo valmiiksi. Mökille meidän on tarkoitus suunnata välipäivinä. Kotona joulutunnelma ei ole vielä tapissa vaan sisustus on samanlainen kuin ensimmäisenä adventtina. Ajattelin nyt tulevana viikonloppuna tehdä kotiin viimeisen joulusilauksen: teen perussiivouksen ja laitan loput jouluiset jutut esille. Joulukuusikin kannetaan sisään varmaankin lauantaina, mikä on meidän perheen perinteiden mukaan pari päivää-paria aikaisemmin kuin yleensä.

Tässä minun to-do-listani ensi viikonlopulle:

  • tee perussiivous
  • hae joulukukat
  • koristele joulukuusi
  • tee loput ruokaostokset
  • paketoi lahjat

Toivottavasti kukaan ei ota joulusta liikaa paineita tai stressaa valmisteluista

Listan kaikki ovat minusta tosi kivoja puuhia, eivätkä tunnu raskailta. Toivottavasti kukaan ei ota joulusta liikaa paineita tai stressaa valmisteluista. Minulle tärkeintä joulussa on rauhoittuminen ja yhdessäolo läheisten kanssa. Aion nukkua pitkään ja laahustaa pyjamassa niin paljon kuin huvittaa. Syödä hyvin ja katsoa joululeffoja. Kaikenlainen suorittaminen pitää unohtaa. Joulu tulee hössöttämättäkin. Ja jos tykkää hössöttää, niin sekin sallittakoon. Jokainen valmistautukoon jouluun niin kuin parhaalta tuntuu.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.