Kaupallinen yhteistyö: IKEA & Suomen Blogimedia

 

Paitsi että olen aivan fiiliksissä aurinkoisista kevätpäivistä ja lähestyvästä kesästä, odotan innolla myös kevään ja kesän juhlakautta. Tiedossa on perinteisten vappu- ja juhannusviettojen lisäksi kevätjuhla, ja toiveissa olisi järjestää satunnaisesti myös rentoja illanistujaisia ystävien kesken. Juhlat innostavat kattamaan pöydän kauniisti ja panostamaan leppoisaan yhdessäoloon. Kokosin yhteen ideoita kesäkattauksiin yhteistyössä IKEA:n kanssa.

Tällä hetkellä minua inspiroi kolme eri tyylistä kattausta: luonnonläheinen, klassinen ja tummansävyinen. Jokainen tyyli kiehtoo minua omalla tavallaan. Kattaukset viimeistellään tyyliin sopivilla, upeilla kasveilla ja kukilla. Kokosin IKEA-tavaratalojen valikoimasta teemojen mukaiset kollaasit, joten kurkistetaanpas tarkemmin mitä ajan takaa kullakin teemalla.

Luonnonläheinen kattaus

INDUSTRIELL-maljakko / INDUSTRIELL-juomalasi / EFTERTANKE-lautasliinat / INDUSTRIELL-lautanen / SAMTLIGA-tabletti / DRAGON-salaatinottimet / KORKEN-purkit

Luonnonläheisen kattaustyylin punaisena lankana ovat astiat, joiden kauneus syntyy pienestä epätäydellisyydestä: astioiden reunat ja pinnat ovat vähän epätasaisia ja niissä on vahva käsintekemisen tuntu. IKEA:n valikoimasta tähän teemaan sopivia sarjoja ovat esimerkiksi rajoitetun ajan myynnissä oleva INDUSTRIELL ja EFTERTANKE.

Kattauksen värimaailma on hyvin neutraali: beigeä, harmaata, luonnonvalkoista sekä lämpimiä vaalean puun ja oljen sävyjä. Kattaustekstiileissä on myös luonnollisen ”raffi” tuntu ja materiaaleina ovat aidot luonnonmateriaalit, kuten puuvillaa ja pellavaa sekoittavat EFTERTANKE-lautasliinat. Kattauksen viimeistelyyn voi käyttää luonnosta löytyviä antimia, kuten oksia, kiviä ja luonnonkukkasia, joita voi laittaa vaikkapa söpöihin KORKEN-purkkeihin ympäri kattausta.

Klassinen kattaus

INTAGANDE-karahvi / SMAKGLAD-aterimet / SOLVINDEN-ulkovalaisin / +365-sarjan astiat / SOMMAR 2018-pöytäliina

Klassisen kattauksen teema perustuu ajattomiin valintoihin: hyväksi ja käytännölliseksi todettuun astiasarjaan, joka taipuu niin arkeen kuin juhlaan. IKEA:n +365-astiasarja on täydellinen esimerkki tästä. Ajattomat, valkoiset astiat näyttävät hyvältä vuodesta toiseen ja niitä on helppo yhdistellä muihin astiasarjoihin.

Tekstiilit ovat laadukkaita ja aikaakestäviä, kuten esimerkiksi 100% puuvillainen SOMMAR 2018-pöytäliina. Klassisen kattauksen värimaailma on hillitty: raikasta valkoista, vihreää lasia ja kirkasta metallin sävyä. Tälläisen kattauksen viimeistelisin runsailla, vehreillä kukka-asetelmilla sekä ulkokäyttöön sopivilla SOLVINDEN-aurinkokennovalaisimilla.

Tummasävyinen kattaus

FORMLIG-maljakko / VARDAGEN-kermakko / SOMMAR 2018-tarjoilukori / SOMMAR 2018-muki / VARDAGEN-lautanen / FACINERA-leikkuulauta / TILLAGD-aterimet / MÄRIT-kaitaliina

Tummasävyinen kattaus rakentuu vahvojen sävyjen ympärille: hiilenmustaa, tummanharmaata sekä syvän violetteja sävyjä. Tummasävyinen kattaus muuttuu kesäiseksi valitsemalla kattauksen keskipisteeksi runsaan määrän vihreitä kasveja, joita voisi asetella vaikkapa SOMMAR 2018-tarjoilukoriin. Kasvien ja kukkien sävyt korostuvat kauniisti tummaa taustaa vasten.

IKEA:n valikoimasta löytyy paljon vaihtoehtoja myös voimakkaiden sävyjen ystäville. Esimerkiksi VARDAGEN-sarjasta löytyy kauniita tummanharmaita astioita. Jopa aterimia saa nykyään mustana; tästä esimerkkinä TILLAGD-aterimet. IKEA SOMMAR 2018 -kokoelma sisältää myös monia graafiseen makuun sopivia astioita ja sisustustuotteita.

Nämä ovat alustavia ideoita kesäiseen kattaukseen, jonka pääsen toteuttamaan Raision IKEA-tavaratalon ruokailukalusteosastolle lähipäivinä. Minkähän kattausteeman valitsen sinne…? IKEA-tavaratalon asiakkaat saavat valita oman suosikkinsa tavarataloon loihdituista kattauksista ja vastaajien kesken arvotaan lahjakortteja. Palaan tuohon kisaan vielä ensi viikolla, kun esittelen teille oman IKEA-kattaukseni. Millä teemalla sinä lähtisit toteuttamaan kattausta?

Kaupallinen yhteistyö:


Translation: Inspiration for summer table settings in collaboration with IKEA Finland.

Photos: IKEA and IKEA Livet Hemma

Author

3 Comments

  1. Minun valintani olisi klassinen kattaus. Paljon valkoista ja värikkäitä kukkia. Ihania ideoita! 🙂

    • Suvi M Reply

      Klassinen kattaus yhdistettynä runsaisiin kukka-asetelmiin olisikin tosi ihana kokonaisuus! 🙂

  2. Pingback: Myös eteläranskalaisittain voi olla minimalisti - Homevialaura

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.