Facebookissa kiertää haaste, jossa pitää kuvata kymmenen itselle mieluisaa asiaa, jotka eivät saa olla ihmisiä tai eläimiä. Minä sain haasteen jonkin aikaa sitten Kertulta (kiitos sinne vielä!), mutta toteuttaminen on jäänyt…kunnes bongasin haasteen Maijan blogista ja ajattelin, että minäkin toteutan tämän mielummin blogissa. On kiva välillä kirjoitella tällaisia kevyempiä postauksia kuin tiukkaa faktaa ja kokemuksia pintamateriaaleista tai huonekaluhankinnoista.

Merenranta. On taas niin kova ikävä mökille ja omalle rannalle! Merimaisemissa rentoutuu kaikenkattavasti, enkä koskaan kyllästy vaihtuviin maisemiin, joita luonto loihtii upean taivaan ja vaihtelevan merenpinnan muodossa.

Uiminen. En ole kovin urheilullinen ja uiminen on oikeastaan ainoa liikuntamuoto josta pidän. Olen liian mukavuudenhaluinen ja minulle harrastukseen lähteminen on se suurin kynnys. Pitäisi käydä useammin uimassa, mutta en saa aikaiseksi lähteä. Vaikka se onkin niin kivaa!

Suklaa. Jos pitäisi valita maailman herkuista yksi, niin minulle se olisi suklaa. Lempisuklaalevyni ovat perusversioita, ilman mitään lisukkeita; esim. Fazerin Sininen tai Maraboun maitosuklaa. Mieltymys kumman valitsen vaihtelee kausittain.

Kukkaset. Pidän kovasti erilaisista leikkokukista ja pihamaan sipulikukista. En ole tänä vuonna vielä istuttanut kukkasipuleita ja mietinkin, että koko homma saattaa jäädä tänä vuonna välistä. Katson nouseeko kukkapenkeistä keväällä mitään jos en ole yhtään nähnyt vaivaa asian eteen. Jos ei nouse, niin sitten laitan enemmän ruukkukukkia keväällä.

Voi Viivi-kissa! <3 On niiiiin ikävä…

Muhkean kotoisa petaus. Vaikka nykyään saattaa ehkä olla trendikkäämpää pedata sänky säntillisemmin, minä pidän eniten rennon muhkeasta petauksesta. Minusta myös petaamaton sänky on kaunis näky (edellyttäen että lakanat ovat simppelin yksiväriset).

Hitaat aamut. Vetelehdin viikonloppuaamuisin pitkään aamutakissani ja juon useamman kupin kahvia – se on ihan parasta! Mutta liian kauan ei kannata vetelehtiä, koska sitten jumiutuu, eikä saa mitään aikaiseksi koko loppupäivänä.

Moderni taide. Meidän isin taulut ovat minusta maailman upeimpia, eikä koti tuntuisi kodilta ilman niitä. Meidän isistä, Juhani Melenderistä, oli hiljattain juttua Ylessä (nettijuttu täällä).

Televisio. Me tykätään katsoa elokuvia ja seurata tv-sarjoja televisiosta (ei läppäriltä). En tarkoita, että nauliutuisimme tv:n eteen sarjojen virallisten lähetysaikojen aikaan, vaan katsomme sarjoja oman aikataulun mukaan suoratoistopalveluista. Illan kohokohta on, kun saan käpertyä Mankun kainaloon katsomaan elokuvaa tai sarjaa (kyllä, meillä on makkarissakin tv).

Tuolit. Kuten blogiani pidempään seuranneet tietävätkin, rakastan designtuoleja. Minulla ei ole tavoitteena hamstrata niitä hullunlailla, vaan pidän edelleen kovasti esimerkiksi seiskatuoleistamme, jotka saimme häälahjaksi vuonna 2004. Tuolivalikoimamme on aikalailla valmis, enkä tällä hetkellä haaveile uusista tuoleista. Ihailen niitä kyllä kuvissa.

Valaisimet. Toinen yhtä suuri lempparini sisustuksen saralla ovat valaisimet. Valaisimet ja tuolit viimeistelevät minusta sisustuksen. Uskon, että satsaamalla pariin upeaan valaisimeen ja tuoliin, näyttää edullisempikin sisustus upeammalta. Meidän villi Pörrö-kissa rikkoi Iittalan korkean Lantern-valaisimeni viimeksi mökkireissulla ja seuraavaksi haluaisinkin löytää jonkin ihanan lattiavalaisimen, joka ei olisi lasia…

Löytyikö yhtäläisyyksiä? Joko sinä olet ottanut osaa tähän somessa kiertävään haasteeseen?

 

 

Author

1 Comment

  1. Kiva haaste. Olen tekemässä tätä parasta aikaa tuolla facebookin kautta ja voisinkin tämän myös tehdä blogissani. Samoja tykkäämis kohteita täälläkin löytyy 🙂

    Näitä on aina välillä kiva tehdä 🙂

    Kivaa viikkoa sinne kauniiseen kotiinne <3

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.