Perjantaina oli sen verran sateinen päivä, että päätin piristää sitä visiitillä kukkakauppaan. En ole reiluun kuukauteen ostanut kukkasia ja halusin jotain piristystä kotiin. Alunperin ideana oli käydä hakemassa jokin leikkokukka, mutta päädyinkin ostamaan jotain aivan muuta: suloisen bonsaipuun!

bonsaipuu-0417

bonsaipuu-0426

bonsaipuu-0436

bonsaipuu-0430

Olen ihan pienestä saakka ihaillut bonsaipuita. Muistan ne lapsuudenhittielokuvasta Karate Kidistä. Nyt sellainen täydentää makuuhuoneen tason asetelmaa. Ihana on!

Wikipedia tietää kertoa, että “Bonsaiden kasvattaminen vaatii kärsivällisyyttä. Bonsaipuun hoidosta tekee haasteellista astian asettama rajoitus juurien kasvulle. Astioiden mataluus estää juuria laajenemasta, mikä tekee oikeaoppisesta kastelusta taidetta itsessään.”

Ei taida olla ihan minun luonteelleni ja viherpeukalolle parhaiten sopiva lajike, mutta yritän parhaani.


Translation: I bought this lovely bonsai tree last Friday, when I went to the flower shop to buy some “weekend flowers”. Instead of the flowers, I decided to buy this. It is so lovely! I hope I can keep it alive for a long time…

Author

5 Comments

 1. On tosiaankin ihana – ja just sopiva pieni lisä tota seinää vasten, näyttää kauniilta 🙂

  • suvi m Reply

   Kiva kuulla, että sinäkin tykkäät! 🙂 Minusta tuo pikkupuu tuo sopivasti pehmennystä makkarin ilmeeseen. Ja uskoisin, että puu viihtyy tuossa paikassa, kun se ei ole liian paahteinen eikä toisaalta liian pimeäkään.

 2. Kaunis kasvi mutta vielä kauniimpi on tuo valkoinen riippuva lamppu; minkä merkkinen?

  • suvi m Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Olen tuunannut lampun itse kirppikseltä löytyneestä valaisimesta. Vaihdoin siihen extrapitkän kangasjohdon, jolloin valaisimen voi ripustaa tuolla tavalla.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.