Täällä on oltu niin tehokkaasti pääsiäislomafiiliksissä, että sisustusuutisetkin siirtyivät tälle päivälle. Olihan niitä uutisia kertynyt viikolta 12 vaikka millä mitalla.

FINLAYSON-PL-TL-150x210-55x65-5825

Photo: Finlayson

Finlayson on julkaisee kuvataitelija ja kirjailija Hannu Väisäsen suunnitteleman tekstiilikokoelman. Kokoelman kuosit ammentavat aiheensa Väisäsen kuvataiteesta, ja mallistoon kuuluu kolme kuosia: Emo, Kutu ja Kuru. Emo-kuosi on suuniteltu Hannu Väisäsen Mother of Colors -teoskokoelman pohjalta. Kaksi muuta kuosia – Kutu ja Kuru – on suunniteltu Finlaysonin mallistoa varten. Finlayson ja Hannu Väisänen jatkavat yhteistyötä myös tulevaisuudessa.

Väisänen on piirtänyt ja maalannut kuosit guassilla ja tussilla paperille, minkä jälkeen kuviot on painettu digitaalisesti kankaalle, jotta alkuperäiset värit ja siveltimenjälki on saatu mahdollisimman tarkasti esille. Kokoelmaan kuuluu pussilakanoita, koristetyynynpäällisiä, pöytäliina ja kangaskasseja.

Koko malliston näet täältä ja kannattaa tsekata myös blogikollegani Viljan postaus tästä mallistosta. Oma lempparini taitaa olla kuvassa näkyvät pussilakanat.

marimekko_target

Viikon 9 sisustusuutisissa kerroin Marimekon ja Yhdysvaltalaisen kauppaketju Targetin yhteistyömallistosta. Kaikki malliston tuotteet on nyt julkaistu ja niitä pääsee selailemaan Marimekon kuvapankista. Harmi ettei tuotteita ole myynnissä täällä Suomessa, sillä mallistoon kuuluu useita ulos ja terassille soveltuvia sisustustuotteita, kuten nämä kollaasiin poimimani ulkotyyny, rahi sekä ulos soveltuva matto. Lisäksi malliston astiat viehättivät. Voi kunpa saataisiin vastaavia tuotteita Suomeenkin myyntiin! Haluaisin tuollaisen maton meidän terassille…

9ea4dc0b4c5116d6_800x800ar

Photo: Eco Wallpaper

Loppusyksystä kerroinkin K-raudan edustaman Eco Wallpaper -tuotemerkin tapettiuutuuksista. Jaime Hayonin suunnittelema tapettimallisto on nyt saapunut myyntiin K-rautoihin. Hayonin tapettidesignin lähtökohtana ja peruselementteinä ovat pilkut, viivat sekä ympyrät. Malliston erikoisuutena ovat Tiles Grey -kuviot, neliön muotoiset 26,5 x 26,5 cm -kokoiset esiliisterödyt tapettipalat, joista voi tehdä mieleisensä sommitelman seinälle. Arcomaki-kuosit puolestaan koostuvat 26,5 cm leveistä ja 10 metriä pitkistä rullista. Ideana on, että kuvion voi kohdistaa oman mielensä mukaisesti ja leikitellä vapaasti aaltomaisilla kuoseilla.

texx_0141822fix

Photo: Jotex

Ruotsalainen Jotex on julkaissut kevät-kesämalliston uutuuksia. Mallistossa on luonnonaiheisia kuoseja, ripaus sinistä sekä lohenpunaista. Lisää kuvia esim. Trendspanarna-blogissa.

Kiitos muuten uusista blogivinkeistä, joita olette jättäneet “Esittele blogisi” postaukseen! Onpa kiva löytää uusia blogeja seurattavaksi ja toki edelleenkin saa jättää blogivinkkejä.

Translation: Interior design news of the week. Finlayson releases a collection designed by Finnish artist Hannu Väisänen. / Marimekko has published images of the entire collection designed for Target. My favourites are the outdoor textiles. / Jaime Hayon has designed wallpapers for Eco Wallpaper and the collection is now in K-rauta stores. / Jotex has released summer 2016 collection.

Author

6 Comments

 1. Onpa hieno tuo Hannu Väisäsen tekstiilikokonaisuus! Kuvan lakanat ottaisin oitis kotiini :). Ja harmi ettei Marimekon ulkotekstiilejä saa Suomesta – juurikin mietin, että haluaisin terassin sohvalle kivat tyynyt Marimekko-tyylisestä mustavalkoisesta kankaasta – ja siinähän ne juuri olisivat!

  • suvi m Reply

   Minustakin nuo lakanat ovat kauniit!

   Marimekon ulkotekstiilit pitäisi ehdottomasti saada Suomen markkinoille myös! Haluaisin kovasti sellaisen maton ja tyynyjä.

 2. Hei, satutko tietämään mikä tuo valaisin Ecowallpaperin kuvassa on?

  • suvi m Reply

   Aluksi tuli mieleen &Traditionin valaisimet, jotka ovat muotokieleltään samanlaisia, mutta riisipaperista valmistettuja. Mutta tuo kuvassa oleva valaisin ei ole &Traditionin – en kyllä valitettavasti osaa sanoa kenen valmistajan se on.

 3. Jotexilta löytyy kyllä välillä kivoja juttuja. On vain päässyt jotenkin unohtumaan seurata mitä heillä on tarjolla. Eli kiitos muistutuksesta! 🙂 Marimekon ja Targetin yhteistyömallisto on positiivinen yllätys sisällöltään (ja toki hinnoiltaankin) erityisesti Home & Outdoor osastoilla. Mallistosta löytyi heti useampi mieluisa tuote (kuten Heli – minäkin näin jo tietyt sisustustyynyt polyrottinkisohvan kaunistuksena) ja harmituskin olikin sitten “pikkuinen”, kun havaitsin, että tuotteita ei todellakaan toimiteta Suomeen. Eli todellakin tuotteita kaivattaisiin Suomessakin! : )

  • suvi m Reply

   Niinpä, harvemmin tulee selailtua Jotexin valikoimaa. Nytkin törmäsin kuviin ruotsalaisissa blogeissa.

   Olen ihan samaa mieltä tuosta Marimekosta. Toivotaan, että vastaavanlaisia tuotteita tulee Suomeenkin myyntiin… 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.